Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Z Iphone 6 niknęły zdjęcia i filmy....proszę o POMOC

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 lutego 2016 - 12:11

Katastrofa!! Proszę o pomoc :-(

W nawiązaniu do artykułu MyApple

http://myapple.pl/po...wojego-iphone-a

Wgrałem na Maca program Phone Clean ( KS mobile ), podłączyłem Iphone i wykonałen Quick Clean. Wyczyściło TYLKO ok 19 MB. To wykonałem pozostałe zakładki w programie czyszczenia które dały się uruchomić bez wykupu płatnej wersji. Iphone się zrestartował i wszystko niby ok ale:

ZNIKNĘŁY WSZYSTKIE ZDJĘCIA I FILMY ( a wolnej pamięci w telefonie jak miałem 830 MB przed czyszczeniem tak mam teraz też 830 MB ), nie mogę się zalogować do App Store i iCloud - wywala błąd w haśle. Imessage fiksuje bo brak IClouda.... Proszę o pomoc!

ps. chciałem przez ITunes "Odtwórz kopie zapasową" ale już boję się cokolwiek dotykać bo nie wiem czy mi nie wykasuje zdjęć z iTunes ( gdy zobaczy, że w tel nic nie ma)  :-((

 MacBook Pro 14,2"  M1 Pro, 512 GB/16GB Silver  iPhone 13 Pro 128GB Gold

#2 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 16 lutego 2016 - 12:15

jak miałeś kopie zrobioną poprzedniego stanu, to odtwórz iphone bez archiwizacji a nastepnie kiedy itunes zapyta czy chcesz odtworzyc albo jako nowy to daj z ostatniej kopii :) tyle

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#3 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 16 lutego 2016 - 12:20

A jak podłączysz do komputera to nie możesz zgrać zdjęć? Skoro miejsce zajęte to powinny nadal tam być. Miałem też kiedyś podobny błąd i po restarcie urządzenia zdjęcia się pojawiły, ale skoro nie masz hasła do iCloud to nie wiem czy bym ryzykował resetowanie telefonu.

#4 Murgal

Murgal
  • 911 postów

Napisano 16 lutego 2016 - 12:29

A widziałeś napis "artykuł sponsorowany"? 

Takich aplikacji się nie instaluje, po co to zrobileś? Jaki miałeś cel tego czyszczenia? 

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#5 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 lutego 2016 - 12:51

A jak podłączysz do komputera to nie możesz zgrać zdjęć? Skoro miejsce zajęte to powinny nadal tam być. Miałem też kiedyś podobny błąd i po restarcie urządzenia zdjęcia się pojawiły, ale skoro nie masz hasła do iCloud to nie wiem czy bym ryzykował resetowanie telefonu.

No właśnie klnt nie wiem o co chodzi z tym hasłem. Wpisywałem to co zawsze i nic. To wpisałem także do Maca i też nic. To w App Store na moim koncie zmieniłem hasło i już mogłem na Maca kupować w App Store. Ale w tel ani zakupy nie były możliwe przy wpisywaniu nowego hasła ani iCloude się nie logował. Zawsze ten komunikat:  "Błąd weryfikacji. This action could not be completed. Try again." 

Wyłączenie i załączenie telefonu nie zmienia nic. Kurcze....boję się bo bez konta to się nie da z telefonem :-((

jak miałeś kopie zrobioną poprzedniego stanu, to odtwórz iphone bez archiwizacji a nastepnie kiedy itunes zapyta czy chcesz odtworzyc albo jako nowy to daj z ostatniej kopii :) tyle

Dzięki Bolsu07 ale chciałem już wcześniej zrobić: Plik-Urządzenia-Odtwórz z kopii zapasowej...  ale wtedy jest napis żebym wyłączył w tel  Znajdź mój Iphone. A jak chce to zrobić to pyta o hasło do Konta. 

Co robić??

#6 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 16 lutego 2016 - 12:53

Ten błąd jest pewnie tymczasowy, poczekałbym, bo w końcu ruszy. A co się dzieje jak podłączasz telefon do komputera? Jeżeli masz OSX to co pokazuje program "Pobieranie obrazów"? Jeżeli masz Windowsa to w moim komputerze iphone chyba się pokazuje jako folder ze zdjęciami.

#7 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 lutego 2016 - 13:04

A widziałeś napis "artykuł sponsorowany"? 

Takich aplikacji się nie instaluje, po co to zrobileś? Jaki miałeś cel tego czyszczenia? 

Murgal, widziałem ten napis ale nie skorzystałem z tego programu za 20 dolarów. Wgrałem darmowy program Phone Clean polecany przez forumowicza.

A chciałem trochę wyczyścić śmieci bo mam Iphone 6  16 GB i często brakuje mi wolnego miejsca :-((

Ten błąd jest pewnie tymczasowy, poczekałbym, bo w końcu ruszy. A co się dzieje jak podłączasz telefon do komputera? Jeżeli masz OSX to co pokazuje program "Pobieranie obrazów"? Jeżeli masz Windowsa to w moim komputerze iphone chyba się pokazuje jako folder ze zdjęciami.

Mam OSX i po podłączeniu (zrobiłem na szybko kilka zdjęć) normalnie pokazuje nowe zdjęcia i je importuje tak jak zawsze do apki Zdjęcia.

Już starałem się zmienić "Pytania pomocnicze" w koncie ale kurcze...kto je pamięta sprzed kilku lat :-(( I dokonałem chyba zbyt wielu prób bo teraz w telefonie jak próbowałem zrestartować hasło to wyskoczyło: że dokonano zbyt wielu prób i ze względów bezpieczeństwa będzie można to zrobić za 8 godzin. Ale czy wtedy ZNÓW BĘDĘ MUSIAŁ PISAĆ ODPOWIEDZI NA TE DWA PYTANIA POMOCNICZE?? 

A dlatego w Macu wchodziłem w te pytania pomocnicze bo: Jak zmieniłem w Macu hasło do konta do App Store ( pisałem o tym wyżej) to potem chciałem wejść na moim koncie w:  Urządzenia przypięte do konta. I wtedy wyszło pytanie o: Pytania pomocnicze.

Chyba kluczem do wszystkiego robi się zalogowanie do konta żeby wyłączyć Znajdź mój Iphone i potem zrobić Odtwórz z kopii zapasowe ??? 

Ale jak to rozgryźć ??

#8 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 lutego 2016 - 23:56

Sytuacja wygląda tak:

- byłem w iSpot i zresetowaliśmy system. Wgraliśmy ostatni aktualny czyli 9.2 ( a miałem deweloperska 9.3 )

- miałem wtedy dostęp do App Store bo nowe hasło działało. Ale nie miałem smsów, notatek, zdjęć i i wele wiele innych.

- więc w domu spróbowałem i udało się wgrać znów 9.3 Wszystko było ok i wszystko miałem....zdjęcia, smsy, notatki itp. Lecz znów miałem zablokowane ( wyrzucało błąd ) hasło i nic z App Store nie mogłem kupić

Sądzę, że program PhoneClean czyszcząc wersję deweloperską coś mi schrzanił z hasłem 

Co zrobić żeby mieć wszystko co było w telefonie i mieć dostęp do App Store?? Proszę o pomoc......

#9 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 20 lutego 2016 - 02:33

Zrób to samo tylko bez 9.3 

#10 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 lutego 2016 - 13:16

Zrób to samo tylko bez 9.3 

Co masz na myśli kubalin1 mówiąc "zrób to samo" ? Może Twoja podpowiedź uratuje mi temat :-)

A przy okazji zapytam jak się wgrywa jeszcze raz system poprzez iTunes? Bo już nie pamiętam jak to mi zrobiono w iSpot....

#11 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 21 lutego 2016 - 01:29

Podłączasz iPhone pod komputer/iTunes i klikasz "Odtwórz iPhone'a" ;)

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#12 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 lutego 2016 - 22:27

Podłączasz iPhone pod komputer/iTunes i klikasz "Odtwórz iPhone'a" ;)

Dzięki SeNuke....to wiem. Ale gdy robię "Odtwórz Iphone"a" to wyskakuje "Wyłącz Znajdź mój Iphone". 

A nie mogę tego zrobić bo hasło mi wyrzuca błąd i nie mogę wejść do iCloud. 

Proszę o pomoc!!

Dlaczego wpisując hasło do iCloud i App Store wyrzuca mi błąd?? :-((  To po tym czyszczeniu developerskiej 9.3 przez program Photo Clean.

Proszę o pomoc......

Użytkownik pino22 edytował ten post 21 lutego 2016 - 22:27

#13 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2016 - 23:12

Panie i Panowie......czy nie ma kogoś kto mi pomoże. Wyrzuca błąd w haśle i nie mogę wejść w App Store i iTunes Store :-(((((

Pomóżcie proszę......

ps. opis wyżej.

Użytkownik pino22 edytował ten post 22 lutego 2016 - 23:13

#14 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 23 lutego 2016 - 00:09

Na czym Ci zależy (bo jak mniemam już zdjęcia odzyskałeś - jeśli nie, to ten artykuł powinien pomóc http://osxdaily.com/...-iphone-backup/ )? Jeśli na SMS'ach to możesz przerzucić ze starego backupu - http://www.idownload...e-sms-messages/ (to samo tyczy się notatek (wystarczy znaleźć odpowiedni plik, chociaż one powinny być synchronizowane przez iCloud). Co do twojego problemu z niemożliwością wyłączenie FMI, to DFU i instalujesz oficjalną wersję iOS 8.2.1.

Na przyszłość do zdjęć polecam kupić miejsce w chmurze Apple albo u konkurencji (OneDrive/Google Drive/DropBox).

Użytkownik Andaar edytował ten post 23 lutego 2016 - 00:10

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#15 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 lutego 2016 - 01:06

Na czym Ci zależy (bo jak mniemam już zdjęcia odzyskałeś - jeśli nie, to ten artykuł powinien pomóc http://osxdaily.com/...-iphone-backup/ )? Jeśli na SMS'ach to możesz przerzucić ze starego backupu - http://www.idownload...e-sms-messages/ (to samo tyczy się notatek (wystarczy znaleźć odpowiedni plik, chociaż one powinny być synchronizowane przez iCloud). Co do twojego problemu z niemożliwością wyłączenie FMI, to DFU i instalujesz oficjalną wersję iOS 8.2.1.

Na przyszłość do zdjęć polecam kupić miejsce w chmurze Apple albo u konkurencji (OneDrive/Google Drive/DropBox).

Dziękuje Andaar za podpowiedź. Na spokojnie jutro sprawdzę jak i czy to pomoże. 

Zdjęcia mam ale w iTunes w kopii zapasowej z wersją deweloperską 9.3 . I tam też smsy notatki i wszystko inne. Ale nie działa tam hasło do: App Store, iCloud, Znadź mój Iphone....itd.

A jak zresetuje Telefon ( czy inaczej to się nazywa?? ) i wgram aktualną wersję 9.2 to mam czysty telefon z kontaktami ale niczym więcej :(( Ale za to mam hasło do rzeczy jak wyżej.

Spróbuje Andaar jutro Twoje wskazówki i sie odezwę. 

#16 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 lutego 2016 - 23:33

Witam. 

Andaar jednak nie odważyłem się na krok o którym pisałeś. Mam zdjęcia na Macu a także na kopii w iTunes. 

Marzeniem byłoby wyczyścić do zera Iphona i wgrać wersje oficjalną 9.2 ale z tymi dwoma krokami co opisałeś nie dam rady.....chyba :-((

Poczekam do oficjalnej wersji 9.3 , zaktualizuje ( teraz mam 9.3 public beta 3 ) i może wtedy się coś naprawi.

Po długich przemyśleniach chyba wiem co mi się wydarzyło. Gdy miałem publiczną betę jak wyżej to program Phone Clean nie był do końca wspierany przez betę i coś mi wymazał za dużo.

Teraz za Chiny Ludowe nie mogę wgrać hasła do App Store.

Kochani......Jak żyć?? :-((

Może ktoś to ogarnie i pomoże?? Nie chciałbym oddzielnie wgrywać (po wymazaniu i wgraniu 9.2) pojedynczo zdjęć, smsów, notatek....bo chyba nie dam rady tak na raty. 

Jest jakieś inne wyjście?

#17 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2016 - 10:32

Wpisać poprawne hasło?

• MasterM lubi to

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#18 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 marca 2016 - 14:19

Wpisać poprawne hasło?

Dzięki MaciejNowak ....troszkę się uśmiałem ;-) Hasło poprawne było wpisywane. Gdy to nie pomogło to wskoczył komunikat, że jak nie pamiętasz hasła to skasuj hasło i podaj nowe. Tak zrobiłem przez całą procedurę....mój zarejestrowany mail itd. 

Na nowym haśle mój Mac normalnie widzi się z App Store  a telefon NICCCC.

Wydaje mi się, że ten Phone Clean coś wykasował za dużo i jakieś skrypty ( czy jak to zwał ?? ) pokasował do hasła. Gdybym miał wersje 9.2 a nie 9.3 public beta 3 to pewnie byłoby wszystko w porządku :-(((((

#19 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 marca 2016 - 14:20

Dlatego bety powinny być ograniczone dla developerów a nie zwykłego kowalskiego.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#20 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 marca 2016 - 20:58

Dlatego bety powinny być ograniczone dla developerów a nie zwykłego kowalskiego.

Masz rację OleYek. Tylko z drugiej strony to Deweloper uniknąłby takiego wykasowania jak ja?? W jaki sposób? 

#21 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2016 - 21:01

By deweloper nie używał gównianych softów co nic nie robią :)

Ja poważnie pytam. To hasło na bank wpisujesz dobrze? W sensie dużych liter, ewentualnych cyferek itd?

Jeśli tak a nie idzie to obawiam się, że nic nie zdziałasz.

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#22 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 marca 2016 - 21:11

Masz rację OleYek. Tylko z drugiej strony to Deweloper uniknąłby takiego wykasowania jak ja?? W jaki sposób?

Deweloper wiedziałby, że takie coś może się stać w każdej chwili i byłby przygotowany do tego. Poza tym deweloper nigdy nie ładuje bety do telefonu który używa na codzień, tylko do tego celu ma drugi, żeby móc porównywać wersję produkcyjną ze środowiskiem testowym.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#23 pino22

pino22
  • 359 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 marca 2016 - 21:12

Kochani !!!!! UDAŁO SIĘ :-))))

Właśnie wgrałem 9.3 public beta 4.........coś mnie tknęło żeby spróbować. A odrzucałem te komunikaty - wgraj, wgraj ;-) Po wgraniu wpisałem hasło i wszystko super śmiga.

Teraz ( po wgraniu ) chyba te jakieś skrypty czy inne cuda odnośnie hasła, wgrały się od nowa prawidłowo.

Na 100% ten Photo Clean nie był wspierany przez public betę i coś mi tam usunął. 

Jeśli macie public bety to wstrzymajcie się z korzystania programów czyszczących !!!!!!

Kurczę....radość jak u dzieciaka ;-))

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, pomoc i cierpliwość !!!

Użytkownik pino22 edytował ten post 01 marca 2016 - 21:24

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych