Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Final Cut Express HD 3.5 klopot z klawiaturą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 macubongo

macubongo
  • 11 postów

Napisano 23 grudnia 2007 - 13:17

Nie wiem co sie dzieje, bo program przestal zauwazac ze mam klawiature. Nie dzialaja zadne skroty klawiaturowe, wszystko musze klikac myszka. Nawet nie moge stawiac markerow. Podobnie mam w Final Cut Pro ale tam wystarcza restart klawiatury w Tools a w Epressie tej opcji nie ma. O co u licha moze chodzic?

#2 magmac

magmac

• 1 170 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 23 grudnia 2007 - 14:14

Skopiuj preferencje FCE w jakies miejsce (backup) i usun te w oryginalnej lokalozacji. Powinno pomoc. Pa.

#3 macubongo

macubongo
  • 11 postów

Napisano 26 grudnia 2007 - 12:01

hmm. naprawdę nie wiem gdzie te preferencje się kasuje...

#4 Grzeczny

Grzeczny
  • 223 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2007 - 21:24

konto user, teczka preferences wyrzuć je do kosza (ale nie wyrzucaj kosza bo mogą się przydać) i odpal FC - mając w pogotowiu serial number ;] Program powinien na nowo się winstalować w system i będzie ok

#5 jiloo

jiloo
  • 8 postów

Napisano 30 grudnia 2007 - 18:27

mam ten sam problem jesli mam wybrany jezyk Polish Pro. zmieniam na English i wszystkie skroty dzialaja poprawnie.
  • Kpso lubi to

#6 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 stycznia 2008 - 19:54

zainstaluj aktualizacje- byly jakies problemy z klawkami :(

#7 Kpso

Kpso
  • 104 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 16:25

mi pomimo update w final cut pro 2.0 nic nie dziala, zadne skroty nie chulaja, cholernie mnie to irytuje bo nie moge pracowac. totalnie pomogla zmiana klawiatury na english. od razu zaczely dzialac skroty

#8 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 28 lutego 2008 - 21:21

No niestety, takie mamy na razie wsparcie dla języka polskiego - mam to samo FCP 6.0.2, zresztą już o tym pisałem - trzeba po każdym otwarciu programu ładować default Layout - U.S., jesli to nie pomaga to po tym zabiegu w Tools/Keyboard Layout/Customize przycisnąć reset. Trochę to upierdliwe - ciekawe czy to kiedyś załatają:/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych