Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja rzeczy z komputera do iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 porki215

porki215
  • 9 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 04 lutego 2016 - 20:05

Witam,

Od baaaaardzo długiego czasu nie miałem na iPhonie muzyki zrzuconej bezpośrednio z komputera, w starym iTunes było to banalne, zaznaczało się którą playlistę chce się mieć na telefonie i z bani. Dzisiaj z nowym telefonem (iPhone 6) mam problem, a tym problemem już sam nie wiem co jest bo pozmieniało się od czasów moich zabawa z wcześniejszymi modelami. Konkrety.

W iTunes mam stworzone dwie playlisty które chcę aby znalazły się w pamięci mojego telefonu i chciałbym sobie ich zwyczajnie posłuchać.
Kiedy łapię playlistę i przesuwam ją w iTunes na iPhone wyskakuje mi komunikat 

"Niektóre pliki nie zostały skopiowane do iPhone'a ponieważ na tym iPhone włączona jest biblioteka muzyczna iCloud"

Fajnie, jasne, że jest włączona bo korzystam z Apple Music ale co mam zrobić, żeby zrzucić moją muzykę z kompa na telefon ?

To samo tyczy się zdjęć, nie robię tego ale chciałbym wiedzieć jak dodać jakiś folder zdjęć które mam na komputerze do telefonu?

Gubię się w tym całym iCloud, fajnie że automatycznie zrzuca mi zdjęcia do neta i mogę je obejrzeć w przeglądarce, ale dlaczego w Windowsie w "Komputer" mam zakładkę "Zdjęcia iCloud' i gdy w nią wejdę dostaję komunikat "Funkcja zdjęcia iCloud nie jest włączona" - w tym momencie głupieje oco chodzi
Czym jest iCloud Drive ? Wrzuciłem tam jedno zdjęcie dla testu i w przeglądarce odpalając iCloud, jestem w stanie je znaleźć ale w jaki sposób mam je zobaczyć w telefonie ?

Mam nadzieję, że mój post nie jest powtórką, chciałbym aby ktoś wyjaśnił mi jak to teraz wszytsko funkcjonuje i czemu jest to takie pokręcone, za to kochałem kiedyś iTunes'a, był tak prosty, że szok.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Pozdrawiam

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 22:47

A co na to instrukcja obsługi? Strony Apple o iCloud? Starałeś się w ogóle sam znaleźć informacje zanim napisałeś posta?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 porki215

porki215
  • 9 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 05 lutego 2016 - 13:39

Oczywiście, że szukałem aktualnie coś naklikałem i cała moja muzyka aktualizuje się chmurą.
Znajdują się tam jednak Audiobooki których mp3 ma ponad 30 minut i pokazuje się komunikat, że tego pliku nie można przenieść.
Sami myślę wiecie, że strony Apple tak pięknie chwalą i opisują wszystko ale przy natrafieniu na jakiś problem nie jest tak łatwo uzyskać konkretną odpowiedź.

Zależy mi na informacji jak wy synchoronizujecie swoją muzykę z telefonem, jestem przekonany, że ktoś na bank to robi :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych