Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6s problem z ładowaniem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 12:42

Witam.

Otóż mój problem polega na tym, że podczas ładowania telefonu np pokazuje mi, że jest już 50% baterii po chwili zerkam i jest może jakieś 52% idzie to bardzo wolno, ale gdy wyłączę telefon i włączę spowrotem to nagle dziś zaobserwowałem ze z 52% w sekundę zrobiło mi się 67%...

Czy to jest jakiś problem? Bo tak naprawdę idąc tym tropem jeżeli telefon pokaże mi 100% to może wcale to nie jest to 100% tylko trzeba będzie wyłączać i znowu włączać telefon żeby sprawdzić ile % jest tak naprawdę.

Czy ktoś spotkał się taką sytuacją, czy może z moim Iphonem jest coś nie tak.

Proszę o odpowiedź.

#2 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 12:45

Tez czasem mi się zdarza. Pewnie to kwestia odświeżania.
W iPadzie tez czasem to zauważyłem.

W trakcie rozładowywania tez masz czy tylko w trakcie ładowania?

#3 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 13:00

Ładowarka, kabel oryginalne ?

#4 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 13:19

Ładowarka kabel oryginalne, w trakcie rozładowywania nie zauważyłem nic ponieważ nie sprawdzałem.

Ładowarka kabel oryginalne, w trakcie rozładowywania nie zauważyłem nic ponieważ nie sprawdzałem.

To teraz za każdym razem trzeba wył t wł telefon żeby zobaczyć ile tak naprawdę % jest? To trochę dziwne... 

#5 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 15:40

...
To teraz za każdym razem trzeba wył t wł telefon żeby zobaczyć ile tak naprawdę % jest? To trochę dziwne...

Nie, a po co. Zdarza mi się to sporadycznie, cieżko to wyłapać ale czasem się udaje.
100% to 100%. Jak masz wątpliwość czy dobrze się ładuje to:
1. Wyłącz %ty.
2. Rozładuj telefon
3. Podłącz ładowarkę.
4. Jak się naładuje sprawdzając np. Battery Doctor zrób restart telefonu.
5. Włącz procenty.
6. Wyłącz ładowarkę.

Użytkownik tzk edytował ten post 04 lutego 2016 - 15:43

#6 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 21:06

NIc to nie dało nadal to samo przed chwila mialem 91% dotykam ladowarki zimna wiec wyl i wl telefon i nagle pokazuje sie 100%.... czy cos jest nie tam z moim telefonem?

#7 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 21:27

NIc to nie dało nadal to samo przed chwila mialem 91% dotykam ladowarki zimna wiec wyl i wl telefon i nagle pokazuje sie 100%.... czy cos jest nie tam z moim telefonem?

Telefon konfigurowales od nowy czy z kopii ?

#8 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 lutego 2016 - 03:16

Często się czyta, że ip6s ma problem z informacją o poziomie baterii. Problem pojawił się przy ios 9.2 także musisz poczekać aż naprawią.

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#9 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 06 lutego 2016 - 10:56

Konfigurowalem od nowa bo kupilem go niedawno.
Kurcze czyli teraz za kazdym razem podczas ladowania musze wyl i wl tel zeby sprawdzic ile tak naprawde jest %..... Kurde kupilem taki sprzet a tu sie okazuje ze cos nie halo....

#10 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 06 lutego 2016 - 12:55

Konfigurowalem od nowa bo kupilem go niedawno.
Kurcze czyli teraz za kazdym razem podczas ladowania musze wyl i wl tel zeby sprawdzic ile tak naprawde jest %..... Kurde kupilem taki sprzet a tu sie okazuje ze cos nie halo....

Skoro konfigurowany na nowo proponuje zainstalować system od nowa przez iTunes w trybie DFU.
Rozładować i naładować telefon od 0 do 100. Jak dalej będzie problem oddać do serwisu.
Z pewnością zachowanie telefonu nie jest normalne jednak warto wykonać te kroki i przy oddaniu telefonu do serwisu powiedzieć co robiłeś aby nie robili tego sami a Ty będziesz co chwila biegał do serwisu.

Użytkownik tzk edytował ten post 06 lutego 2016 - 13:05

#11 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 00:51

Kurde nowy telefon i juz do serwisu.... oki skad wziac system 9.2.1?

#12 scumgrief

scumgrief
  • 11 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 lutego 2016 - 10:58

9.2.1?

Podłącz tel do PC, uruchom iTunes i aktualizuj. Teoretycznie możesz zrobić to z poziomu ustawień (Ustawienia->Ogólne->uaktualnienia).

Właściwie problem może dotyczyć odświeżania, tak jak powiedzieli przedmówcy - bug software'owy? IMHO, najlepiej będzie spróbować kilku kroków, począwszy od rozładowania (nie jest to najzdrowsze, ale może nakreślić co nieco) baterii do 0 i podłączenie telefonu, żeby naładował się w pełni. Jeśli nie zadziała -> aktualizacja. I lepiej poczekać kilka dni, sprawdzić jak telefon się zachowuje po tych działaniach i dopiero uderzać do serwisu (gorąco polecam pierw zadzwonić do pomocy technicznej, na pewno będą potrafili doradzić). 

#13 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 13:03

Kurde nowy telefon i juz do serwisu.... oki skad wziac system 9.2.1?

Wpisz w Google "iOS 9.2.1 bezpośrednie linki"
A pózniej zgodnie z np. http://myapple.pl/fo...ne-w-tryb-dfu/

Użytkownik tzk edytował ten post 07 lutego 2016 - 13:06

#14 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 14:38

Krok z rozładowaniem do 0 i naładowaniem do 100 już zrobiłem też nic nie pomógł....

Więc biorę się za wgranie softa przez dfu.

Dziękuje za pomoc mam nadzieję ze to pomoże...

"Nie można było odtworzyć iPhone'a "iPhone",ponieważ to oprogramowanie sprzętowe nie jest z nim zgodne.....

A ściągnąłem ten plik :iPhone8,1_9.2.1_13D15_Restore ze strony https://ipsw.me/

wybrałem Iphone 6s i wyskoczył mi ten błąd...

#15 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 14:44

iTunes sam powinien ściągnąć WŁAŚCIWĄ wersje firmawre.

#16 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 16:42

Aha czyli wprowadzić w tryb dfu i automatycznie przez itunes zaktualizować? Bo ja ściągnąłem plik kliknąłem odtwórz trzymając shift na klawiaturze i wskazałem plik ipsw.

W itunes mam napisane tryb awaryjny iPhona itunes pobiera teraz oprogramowanie dla tego Iphona..... i nic dlaej sie nie dzieje nic sie nie pobiera.... 

#17 scumgrief

scumgrief
  • 11 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 lutego 2016 - 18:13

Plik zajmuje około 2GB (plus/minus) - nie odłączaj telefonu na czas pobierania, odrobina cierpliwości i będzie okej, bo na pewno pobiera (w prawym górnym rogu iTunes powinien pojawić się status pobierania; o ile mnie pamięć nie myli).

#18 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 20:22

Oki wszystko poszło dobrze teraz muszę tylko rozładować telefon i zobaczyć czy to coś pomogło.

A co do używania Iphona to mam takie pytanie czy nic się nie dzieje jak po naładowaniu do 100% włączam oszczędność energii i ciągle jest ona aktywna?

Czy używać telefonu normalnie bez oszczędzania energii?

#19 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 20:36

Oki wszystko poszło dobrze teraz muszę tylko rozładować telefon i zobaczyć czy to coś pomogło.
A co do używania Iphona to mam takie pytanie czy nic się nie dzieje jak po naładowaniu do 100% włączam oszczędność energii i ciągle jest ona aktywna?
Czy używać telefonu normalnie bez oszczędzania energii?

Nie ma znaczenia. Na początek aby było wiadomo czy reinstalacja pomogła zostaw jak zaplanował producent, szybciej się rozładuje.

#20 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 08 lutego 2016 - 23:57

Nic nie pomogło nadal mam ten sam problem....

#21 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 09 lutego 2016 - 10:25

Nic nie pomogło nadal mam ten sam problem....

No to serwis

#22 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 01:57

Kurde nowy telefon i juz do serwisu....

Lepiej nowy (na gwarancji), niż stary (po gwarancji).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#23 Lomixiw

Lomixiw
  • 16 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 16:58

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi jednak został mi tylko serwis... a czy ktoś może się orientuje ile może trwać taka naprawa?

Jeszcze się okaże że będę bez telefonu z 2 tyg jak nie więcej...

#24 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 18:02

Jak wyślesz to Cortlandu, to w tydzień z wysyłką się wyrobią.

#25 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 02:50

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi jednak został mi tylko serwis... a czy ktoś może się orientuje ile może trwać taka naprawa?

Jeszcze się okaże że będę bez telefonu z 2 tyg jak nie więcej...

Najdłużej może trwać diagnostyka - żeby potwierdzić występowanie zgłaszanej wady. Sama wymiana iPhone (jak wada jest potwierdzona) to 1-2 dni . Jak nie trzeba wymieniać ekranu - to naprawa robiona jest na miejscu w serwisach w Polsce.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych