Witam,
Mam następujący problem. Mama poprosiła mnie o aktualizację swojego iPada 2 z wersją systemu 5.x.x (nie pamiętam dokładnie). Tablet pobrał wersję 9.2.1 ale wyskakiwał błąd w trakcie próby aktualizacji. Potem postanowiłem to zrobić za pomocą swojej stacjonarki z Win7. Tutaj pojawiły się kolejne problemy. iTunes ładnie rozpoznawał model, nr seryjny, rozpakowywał aktulizację i pod koniec błąd. Wyskoczył kod błędu 0xE8000065. W tym momencie również przestawał rozpoznawać nr seryjny i widniało n/d (towarzyszy temu charakterystyczny dźwięk wypinanego urządzenia w systemie Windows). Od tej chwili na iPadzie nie startuje system, widnieje tylko ikona kabla USB, strzałka i symbol iTunes. Przesiadłem się na starego MacBooka (10.6.8), gdzie iTunes krzyczy, że tablet jest w trybie awaryjnym i muszę go odtworzyć. Cierpliwie czekam, iTunes rozpakowuje oprogramowanie i kolejny błąd - "Nie można było odtworzyć iPada. Na tym urządzeniu nie można używać wskazanej kompilacji". Nie wiem na ile to istotne ale iTunes ma Macu w ogóle nie widzi nr seryjnego urządzenia.
Od razu dodam, że iTunes zaaktualizowałem do najnowszej wersji (były gdzieś takie porady w sieci).