Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem ze strona internetowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 22 grudnia 2007 - 14:49

Witam! Niedawno zrobilem sobie strone w iWeb kiedy ja zrobilem dalem publikuj do pliku potem byly pliki index.html i folder Witryna kiedy wyslalem do przez cyberduck do serwera i wchodze na strone to jest pusto i nic nie widac :/ Kto mi pomoze??

#2 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 grudnia 2007 - 15:56

a adres strony podasz?

#3 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 22 grudnia 2007 - 18:21

serwis-psp.prv.pl :)

#4 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 grudnia 2007 - 23:28

na pewno wszystko dobrze wgrałeś? bo index jest po prostu pustym plikiem jakie tam masz pliki i katalogi?

#5 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2007 - 00:04

No niekoniecznie, ten index.html może mieć tylko przekierowanie do strony w katalogu "Witryna". Nie wiem czy to by było widoczne w źródle, jeśli przekierowanie jest walnięte.
Coś w rodzaju:
<meta http-equiv="refresh" content="0;url= Witryna/About_Me.html" />
i coś przy kopiowaniu się pokrzaczyło, np wielkość liter w nazwach plików/katalogów.
Lepiej olać tą strukturę i po prostu całą ZAWARTOŚĆ katalogu "Witryna" przekopiować do głównego katalogu strony internetowej. Plik index.html też tam jest, podobny, tylko przekierowanie jest do bieżącego katalogu.

#6 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 23 grudnia 2007 - 00:38

no tez tak probowalem i dalej nie dziala :/

#7 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2007 - 00:50

To z helpa na prv.pl - może tu leży przyczyna problemu?

Wyświetla mi się pusta strona ?
Jeśli twoja strona posiada nagłówek XML to stadardowy zapis spowoduje wygenerowanie błędu PHP. Dzieje się tak ponieważ serwer hostingowy ma włączoną opcję short_tags.

Wsystarczy w takiej sytuacji zamienić kod :

na nastepujący:
'; ?>

Jeśli natomiast wciąż będzie pojawiała sie pusta strona, należy sprawdzić kod pod wzgledem zawartości błędów PHP.

#8 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 23 grudnia 2007 - 14:10

a gdzie ja to mam wpisac?? :>

#9 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2007 - 16:07

W kodzie strony, zasadniczo...
Otwórz ten index.html w TextEdicie i popatrz jak to wygląda - tu generalnie bez znajomości podstaw HTML-a ani rusz...
Zajrzyj może na początek tutaj
  • TTymek lubi to

#10 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 23 grudnia 2007 - 16:50

ok, dzieki bo nie wiedzialem wlasnie w czym to otworzyc

#11 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2007 - 21:09

Hmm, TekstEdit też może otworzyć dokument w podglądzie strony, bez sensu... Do edycji HTML-a lepszy byłby BBEdit, SubEthaEdit albo TextWrangler - ładnie kolorują składnię

#12 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 23 grudnia 2007 - 21:21

ja sobie sciagnolem taco html edit latwy w obsludze itp.

---- Dodano 23-12-2007 o godzinie 21:56 ----
Aha, mam jeszcze jedno pytanie. Czy można powiększyć szerokość strony w iWeb?? Jak to zrobić??

---- Dodano 23-12-2007 o godzinie 22:10 ----
I jeszcze jedno :-> Kiedy utworzylem kilka witryn, to jak usunac te napisy na gorze nad linia?? zeby nie bylo tak: strona glowna galeria multimedia bo do tych rzeczy dalem hyperlinki na stronie glownej i nie chce zeby bylo je widac tam nad kreska(oczywiscie w iWeb)

---- Dodano 23-12-2007 o godzinie 22:12 ----
a nie ok z ta kreska problem zalatwiony :) tylko jak powiekszyc strone??

#13 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2007 - 22:57

W Inspektorze (Alt+Jabłko+I) druga ikonka (Strona), zakładka Makieta, okienko Szerokość zawartości :)

#14 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 23 grudnia 2007 - 23:00

Ok, no to mam nadzieje ze to juz wszystko na dzisiaj... Wszytkim(Andrzejowi) dziekuje za pomoc :)

#15 sethtaca

sethtaca
  • 90 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 16:00

witam mialem podobne problemy jak tutaj w temacie i w zasadzie by opublikowac stronke zrobiona w iWeb na prv.pl pousuwalem pierwsza linijke z plikow .html (zamiana ten linijki tez niby pomogla ale jakies inne problemy stwarzala). w kazdym badz razie stronka jest i dziala ale mam tam 3 galerie i jedna mi sie wogole nie wyswietla - nazywa sie "łazienki" i moze dlatego ze jest polski znak a kodowanie nie takie? tak do konca nie wiem co z tym fantem teraz zrobic? ktos podpowie? to ta stronka, remonty.wlkp.prv.pl a w zakladce galerie widac 2 galerie i brakuje 3ciej. ktos poradzi ?? pozdrawiam

#16 pretorians

pretorians
  • 235 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 21:46

A ja mam inny dość duży dla mnie problem. Mam iWeb z polonizatorem. Takie rzeczy jak "napisz do mnie", "komentarze" czy "przeczytaj więcej" chciałem żeby były po polsku, ale niestety są tylko w wersji angielskiej. Nie wiem jak to zmienić. Mało tego "komentarze" w iWeb przed opublikowaniem w sieci są po polsku, po opublikowaniu na stronie są niestety po angielsku. Bardzo proszę o pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych