Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zdjęcia iCloud źle wczytane.

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 minol

minol
  • 48 posts
  • SkądPodańsko, PL

Posted 24 January 2016 - 11:56

Witam serdecznie forumowiczów.

Od dłuższego czasu niemiłosiernie irytuje mnie pewna przypadłość w moim iPhone 6. Problem polega na tym, że wszelkie zdjęcia przechowuję w chmurze iCloud, która synchronizowana jest z iPhonem. Zauważyłem, że część zdjęć jest w bibliotece telefonu nie wczytana. Szare pole, z ikonką chmury. Gdy spróbuję otworzyć któreś ze zdjęć pojawia się w dolnym lewym rogu kółeczko z wykrzynikiem. Próbowałem robić restore, wyłączać synchronizację iCloud i włączać ponownie, bez efektów. Nadmienię, że z poziomu przeglądarki internetowej wszystkie zdjęcia są w chmurze i bezproblemowo mogę je otworzyć. 

Czy ktoś z Was przerabiał już ten problem? Mi pomysły się skończyły. Myślałem o pobraniu wszystkich zdjęć z chmury na komputer, wyczyścić chmurę i ponownie załadować tam zdjęcia. Jednak zaznaczanie wszystkich zdjęć w chmurze, każde po kolei szczerze mnie zniechęca. Plus zapewne zostałyby pomieszane po ponownym wgraniu do chmury, z racji na datę wczytania - jeden dzień? 
Serdecznie proszę o pomoc.

#2 tzk

tzk
  • 172 posts

Posted 24 January 2016 - 12:24

A na komputerze masz w aplikacji zdjęcia (lub innym, który synchronizuje się z iCloud) widzisz wszystkie zdjecia ?

#3 minol

minol
  • 48 posts
  • SkądPodańsko, PL

Posted 24 January 2016 - 12:44

Nie nie. Tzn. Mam na komputerze aplikację icloud, jednak dopiero przed chwilą znalazłem opcję "Pobierz zdjęcia". Jednak to nieco dziwne, gdyż mam lekko ponad tysiąc zdjęć na iCloud, a aplikacja na PC wyświetla informację o pobieraniu ponad 6tys. zdjęć. 

#4 tzk

tzk
  • 172 posts

Posted 24 January 2016 - 12:48

Nie nie. Tzn. Mam na komputerze aplikację icloud, jednak dopiero przed chwilą znalazłem opcję "Pobierz zdjęcia". Jednak to nieco dziwne, gdyż mam lekko ponad tysiąc zdjęć na iCloud, a aplikacja na PC wyświetla informację o pobieraniu ponad 6tys. zdjęć.

Prawdopodobnie rozjechały Ci się biblioteki pomiędzy urządzeniami a iCloud. Miałem podobny problem.
Najlepiej zrobić backup zdjeć z komputera. Wylogować z iCloud. Usunąć zdjęcia z urządzeń. Włączyć iCloud i zrobić synchronizację.
Jak będzie jakiś zdjeć brakować na iCloud to dodać z kopii. Kilka razy tak robiłem bo iCloud sciągał mi zdjęcia, których nigdzie nie widziałem. Po kilku takich zabiegach mam już wszystko zgodne i bez problemu synchronizują się zdjęcia,
  • minol likes this

#5 minol

minol
  • 48 posts
  • SkądPodańsko, PL

Posted 24 January 2016 - 12:55

Ok. Dziękuję. :)

#6 tzk

tzk
  • 172 posts

Posted 24 January 2016 - 12:58

Ok. Dziękuję. :)

Przed wyłączeniem iCloud na iPad/iPhone sprawdź lub zrób kopie aby Ci jakieś zdjęcia nie zniknęły.
Jak na iPhone/iPad będzie komunikat czy zostawić kopie na urządzeniu to odpowiedz, ze nie. Sprawdź bo wylogowaniu czy coś nie zostanie na urządzeniu.
  • minol likes this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users