Witam. Czy brał ktoś w ostatnim czasie iPhone'a 6s 64GB w umowie z Orange? Z tego co widzę to mają straszne problemy z dostępnością każdego modelu powyżej 16GB. Na stronie, w zakładce Apple ostatnio były niedostępne, a teraz już w ogóle poznikały. W zeszły czwartek dostałem telefon z propozycją przedłużenia umowy i mieli w ciągu kilku oddzwonić jak iPhone będzie dostępny (space grey). Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś był w podobnej sytuacji i ile mniej więcej czasu to zajmuje.
iPhone 6S w Orange
Posted 23 January 2016 - 20:54
Posted 23 January 2016 - 22:11
Na ma iPhone 6 Plusy zniknęły bo mają dwa na całą Polskę (przynajmniej tydzień temu tak było) Zdjęli ze względu na braki w dostawach. Zawsze jest tak w styczniu. Na bank jak się pojawią nowe dostawy to cena będzie wyższa patrząc na poprzednie lata.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 23 January 2016 - 23:21
na 6s 64GB gold czekałem z miesiąc czasu, wiec problem z dostępnością jest dość duży
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Posted 24 January 2016 - 01:35
Na ma iPhone 6 Plusy zniknęły bo mają dwa na całą Polskę (przynajmniej tydzień temu tak było) Zdjęli ze względu na braki w dostawach. Zawsze jest tak w styczniu. Na bank jak się pojawią nowe dostawy to cena będzie wyższa patrząc na poprzednie lata.
Mówisz o 6 czy 6s? Plusy to mnie akurat nie interesują. Cenę abonamentu i telefonu mam już ugadaną z konsultantem, jedyne na co czekam to dostępność telefonu. Mam nadzieje, że nic nie zmienią potem...
Posted 24 January 2016 - 03:10
Z ciekawości...możesz podać jaka sieć i warunki otrzymania 6/6s? Jeśli to nie tajemnica ![]()
Planuje w tym roku zmienić na innego i musze wszystkie opcje brać pod uwagę.
Dużo ich było ale te ostatnie to: LG 9->SAMSUNG GALAXY S4->NOKIA LUMIA 735->IP5
Posted 24 January 2016 - 15:18
No to przy tej okazji chciałbym Was ostrzec przed Orange.
Przez 2 lata musiałem się z nimi męczyć bo T-Mobile było droższe przy zakupie iP 5s ale...
Właśnie ale:
- bardzo mili do podpisania umowy - po podpisaniu nieosiągalni i zamiast cash backu dzięki temu dostałem "figę z makiem"
- mieszkam ok. 300 m od gdańskiego ratusza (same centrum miasta), a zasięg miałem jakbym mieszkał kilkadziesiąt kilometrów od najbliższych siedzib ludzkich, przerywane rozmowy z klientami itp. Przy informowaniu o problemach twierdzili, że to niemożliwe, nawet jak w ten sposób przerwało rozmowę z konsultantem... Sprawdzane na kilku telefonach - żona na tym samym 5S po powrocie do TM problemów już "dziwnie" nie ma.
- po rezygnacji na zakończenie umowy ostatni rachunek jaki dostałem to prawie 340 zł (i wszystkie oszczędności przy przejściu szlak trafił, a nawet dopłaciłem) zamiast niecałych 100 zł. Tak się żegna ORANGE. Jak się żegnałem z TM to nie skasowali mnie na zasadach "bez promocji" na pożegnanie.
Dlatego osobiście dla mnie TEN OPERATOR PRZESTAŁ ISTNIEĆ.
Pozdrawiam z 3City
Posted 24 January 2016 - 17:17
A ile osób ma podobne doświadczenia z T-Mobile... Jak Ci coś policzyli to pewnie mogli bo tak podpisałeś w umowie. Gdyby niesłusznie policzyli to byś reklamację napisał a prawda zawsze leży po środku.
Posted 26 January 2016 - 14:45
Kurier z umową i telefonem dzisiaj dotarł i pojechał z powrotem. Orange to banda złodziei, nic nowego. Niby wszystkie rozmowy są nagrywane, ale jakoś nie mają skrupułów by kantować ludzi mimo wszystko. Przez telefon dostawałem ofertę 190zł brutto przez 24 miesiące. 119zł raty za telefon + abonament. Na pewno BRUTTO, bo kilka razy się upewniałem, żeby nie mieć potem nieprzyjemności. Kurier dotarł, patrzę na umowę i widzę cenę raty za telefon, ale gdzie jest pełna cena abonamentu?! Szybki telefon do Orange przed podpisaniem i co się okazuje? Że abonament wynosi 240zł brutto(!), a Pani z którą ugadywałem umowę telefonicznie i której podpis widnieje na umowie musiała pomylić cenę netto z brutto. Po głębszym przestudiowaniu umowy faktycznie dało się znaleźć cenę pełnego abonamentu, a było to w jakimś paragrafie na temat roamingu, w środku tekstu i w nawiasie. Według mnie cena abonamentu (czyli najważniejsza rzecz przy podpisywaniu umowy na odległość) powinna być jakoś szczególnie wyróżniona, a nie ukryta - "a nuż nie zobaczy i oje**iemy klienta na 50zł miesięcznie" Dziadowska firma.
Posted 26 January 2016 - 15:00
240 brutto to jest za jeden numer czy kilka? I co jest w takim abonamencie skoro w innych sieciach można mieć za 50 złotych abonament z darmowymi wszelkimi rozmowami, SMSami i Internetem?
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 26 January 2016 - 15:03
Za jeden. 240zł to przesada. 70zł miało być z roamingiem + rata za telefon.
Posted 26 January 2016 - 15:07
A no tak, jest jeszcze roaming. Ale ja czegoś nie rozumiem - zamówiłeś umowę z abonamentem 70 a dostałeś umowę na 240?
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 26 January 2016 - 15:11
Zamówiłem umowę - abonament + telefon. Cena abonamentu miała wynieść 70zł brutto, a miesięczna rata za telefon 119zł brutto, czyli w sumie 189zł. Na umowie była cena 239zł, więc próbowali mnie oszukać o 50zł.
Posted 26 January 2016 - 15:21
Zamówiłem umowę - abonament + telefon. Cena abonamentu miała wynieść 70zł brutto, a miesięczna rata za telefon 119zł brutto, czyli w sumie 189zł. Na umowie była cena 239zł, więc próbowali mnie oszukać o 50zł.
Pani się walnęło netto/brutto ale jak się policzy 119*24+VAT to wychodzi 3500 czyli trochę mniej niż cena sklepowa telefonu, więc ciężko, żebyś na raty dostał taniej.
A no tak, jest jeszcze roaming. Ale ja czegoś nie rozumiem - zamówiłeś umowę z abonamentem 70 a dostałeś umowę na 240?
Bo wziął telefon nie w abonamencie tylko na kredyt. Masz kwotę abo i do tego ratę kredytu udzielanego przez Orange spłacasz. A że brał dla firm to ceny podają wtedy netto a nie brutto. Aha wtedy telefon masz za zero bo spłacasz go w ratach, które nie są wliczane w abonament.
Posted 26 January 2016 - 15:31
Pani się walnęło netto/brutto ale jak się policzy 119*24+VAT to wychodzi 3500 czyli trochę mniej niż cena sklepowa telefonu, więc ciężko, żebyś na raty dostał taniej.
Raty telefonu się nie czepiam, chodzi tylko o zbyt wysoki abonament jaki mi zaproponowali.
Posted 26 January 2016 - 16:35
Raty telefonu się nie czepiam, chodzi tylko o zbyt wysoki abonament jaki mi zaproponowali.
A przyznali Ci jakieś zniżki, bo ich abonamenty to 49.99 i 79.99 netto a abonamentach na raty.
Posted 26 January 2016 - 17:27
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Posted 26 January 2016 - 17:35
Dlatego najlepiej only sim bez telefonu, a telefon na wolnym rynku i z głowy. Zreszta jeżeli nie podpisałeś umowy i wróciła ona do Orange, to może w ramach rekompensaty zaproponują cos bardziej korzystniejszego.
Na raty się nie opłaca, ale jak masz raty wliczone w abonament to już inna bajka. Bo wtedy bardziej się opłaca wziąć od operatora.
Na szybko w Abo 149 iPhone 6s Plus 64 Kosztuje 1700 teraz 149x24mies = 3576+1700 za iPhone daje 5200. Teraz 5200-4200 (cena iPhone w AOS) = 1000/24 mies = 42zł abonamentu miesięcznie a reszta to NIEOPROCENTOWANE raty na telefon... Jak się załapiesz na jakieś kody z groupona czy inne zniżki to wychodzi tylko, że spłacasz telefon w ratach a abo masz za darmo...
Posted 26 January 2016 - 18:11
A ja mimo wszystko wole Orange free na karte-co miesiąc wykupuje sobie minuty i eski do wszystkich za 30 zł i dostaje extra bonus 6gb,w razie wypadku przedłużam sobie rozmowy wychodzące i przychodzące o rok(za darmo-wysyłam tylko eske) i cieszę się w pełni za 30 zł ;)moim zdaniem najlepsza oferta
Posted 26 January 2016 - 18:27
A ja mimo wszystko wole Orange free na karte-co miesiąc wykupuje sobie minuty i eski do wszystkich za 30 zł i dostaje extra bonus 6gb,w razie wypadku przedłużam sobie rozmowy wychodzące i przychodzące o rok(za darmo-wysyłam tylko eske) i cieszę się w pełni za 30 zł ;)moim zdaniem najlepsza oferta
W powyższym czyli po odjęciu ceny iPhone płącisz 12 złotych więcej, masz NoLimit na wszystko, 400 min/mies. Roamingu, 100MB/mies Roamingu, 30GB Internetu, Darmowy serwis streamingowy Kazoo i TV. Dalej twierdzisz, że Ci się opłaca za 30zł?
EDIT: Zapomniałem jeszcze o 100min/mies na rozmowy międzynarodowe z Polski do całej EU.
Posted 26 January 2016 - 18:32
Posted 26 January 2016 - 18:49
Ja mam w Orange na abonament za 35zł - no limit rozmowy sms 15gb neta + dodatkowa karta sim do tabletu + dodatkowe 2 karty no limit i wspólna paczka + navi expert + jakieś tam TV. Jakby od tego odjąć stacjonarne to wychodzi 25zł w sumie za 4 karty sim.
Posted 26 January 2016 - 18:49
Matematyka i logika to jedno a brak uwiązania umową na 24/36 miesięcy to drugie
Jak bierzesz kredyt to też się uwiązujesz na czas jego spłaty. Tak na prawde jesteś uzależniony ratami, więc w porównaniu do brania kredytu to się bardziej opłaca bo jest nieoprocentowane a i abonament wychodzi taniej, jakbyś wziął bez uwiązania na czas nieokreślony. Coś za coś. Prepaidy mają jeszcze jedną wadę, brak usług dodatkowych jak chociażby przekierowywanie połączeń a i darmowy roaming trudny jest do przecenienia...
Posted 26 January 2016 - 18:56
Posted 26 January 2016 - 19:43
Fakt biorąc wyższy abonament z roamingiem oraz z telefonem całość wyniesie 5200 czyli nie wiele więcej biorąc to samo bez telefonu 59,99. W tym przypadku z telefonem wychodzi dobrze.
A jak to wyglada u innych operatorów przy przeliczaniu umów? Kończy mi sie niebawem umowa w Orange i myślałem nad przejściem do redbull mobile. Ma ktoś może jakieś doświadczenia?
Edited by Trancex, 26 January 2016 - 19:49.
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Posted 26 January 2016 - 19:44
Wszystko zależy jakie raty. W ispotach widuje czasami 10x0% choć szczegółów nie znam na jakich to jest zasadach. Pamiętaj o tym, że każdy wybiera pod siebie i nie wszyscy potrzebują roaming, Internet itp.
No oczywiście, ja tylko zbijam argument tych co piszą, że Kupują iPhone w sklepie i mają prepaida bo taniej - że wcale taniej nie jest a wręcz drożej. Wiadomo, że jak ktoś ma telefon 2 generacje wstecz i płaci 19zł za prepaida na miesiąc to nie będzie chciał więcej, ale ja tu raczej porównuję do tych co kupują nówki.
- Kr!stov likes this
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users