Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zdalnie usunąć Find my phone?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcin2024

marcin2024
  • 11 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 12:47

Witam! Sprzedałem iPhone 5,  ze względu na uszkodzony dotyk nie mogłem wyłączyć usługi "Znajdź mój telefon" w ustawieniach iPhone. Po wysłaniu telefonu i odebraniu go przez kupującego przypomniałem sobie że "Znajdź mój telefon" można wyłączyć jeszcze zdalnie, więc zalogowałem się na iCloud.com i USUNĄŁEM to urządzenie z moich urządzeń. Sęk w tym że kupujący upiera się przy tym że ta blokada jest cały czas włączona i chce abym zdradził mu moje hasło do iCloud, czego oczywiście pod żadnym pretekstem nie zrobię... Kto ma rację? Jak najprościej rozwiązać ten problem?

iP 5 16GB + iP 3GS 32GB

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 stycznia 2016 - 13:05

Po pierwsze oczywiście nie podawaj hasła, bo ono nie jest do niczego tej osobie potrzebne.

Podaj mu stronę https://www.icloud.com/activationlock/ i niech na niej wpisze numer imei z obudowy tego iPhona, wtedy system odpowie czy blokada jest włączona czy nie. Jeśli blokada jest wyłączona to musi go wprowadzić w tryb DFU i odtworzyć oprogramowanie. A jeśli blokada jest włączona to Ty musisz usunąć go ze swojego konta iCloud, może masz kilka kont.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 22 stycznia 2016 - 20:59

Czasami po usunięciu iP z konta iCloud pomaga sam restart iP ew. wyłącz/włącz (bez DFU).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych