Witam! Sprzedałem iPhone 5, ze względu na uszkodzony dotyk nie mogłem wyłączyć usługi "Znajdź mój telefon" w ustawieniach iPhone. Po wysłaniu telefonu i odebraniu go przez kupującego przypomniałem sobie że "Znajdź mój telefon" można wyłączyć jeszcze zdalnie, więc zalogowałem się na iCloud.com i USUNĄŁEM to urządzenie z moich urządzeń. Sęk w tym że kupujący upiera się przy tym że ta blokada jest cały czas włączona i chce abym zdradził mu moje hasło do iCloud, czego oczywiście pod żadnym pretekstem nie zrobię... Kto ma rację? Jak najprościej rozwiązać ten problem?

Jak zdalnie usunąć Find my phone?
Posted 21 January 2016 - 12:47
iP 5 16GB + iP 3GS 32GB
Posted 21 January 2016 - 13:05
Po pierwsze oczywiście nie podawaj hasła, bo ono nie jest do niczego tej osobie potrzebne.
Podaj mu stronę https://www.icloud.com/activationlock/ i niech na niej wpisze numer imei z obudowy tego iPhona, wtedy system odpowie czy blokada jest włączona czy nie. Jeśli blokada jest wyłączona to musi go wprowadzić w tryb DFU i odtworzyć oprogramowanie. A jeśli blokada jest włączona to Ty musisz usunąć go ze swojego konta iCloud, może masz kilka kont.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 22 January 2016 - 20:59
Czasami po usunięciu iP z konta iCloud pomaga sam restart iP ew. wyłącz/włącz (bez DFU).
Pomogłem ? - Lubię to
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users