Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

"Skaczący" aparat - iPhone 6 Plus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciekkon

maciekkon
  • 9 postów
  • SkądBydgoszcz, Poland, Poland

Napisano 20 stycznia 2016 - 23:06

Witam, niestety kupiłem dziś iphone 6 plus, używanego i pojawia się taki problem w aparacie, jak wrzucilem w filmiku. Aparat caly czas delikatnie, co jakąś niecałą sekundę, rusza się w dół i skacze. W zdjęciach aż tak mocno to nie przeszkadza, ale niestety w filmikach nagrywanych drastycznie widać kiedy jakby matryca aparatu ruszala się ciągle delikatnie w tą samą stronę.
Jest może jakieś rozwiązanie tego problemu? Iphone, juz odtworzylem, wyzerowalem...
Będę mógł może skorzystać z programu wymiany aparatu w 6 Plusach? Mój model się do tego kwalifikuję, sprawdzilem na stronie..
Proszę o pomoc!

Załączone pliki

#2 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 23:13

na pewno Ci go wymienia, a jesli masz gwarancje to i nówke mozesz dostac

#3 Me_69

Me_69
  • 247 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 23:17

To jak się kwalifikuje to na stronie Apple znajdź autoryzowany serwis w swojej okolicy albo skontaktuj się z Cortlandem to Ci naprawia za free

iPhone 6+ 128GB Silver / iPhone X 256GB Silver / AirPods

iPad Pro 12.9 (2017) 512GB + LTE / AppleTV 4 64GB

#4 maciekkon

maciekkon
  • 9 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 23:22

Narazie jestem na wyjeździe, ale w iDream w Bydgoszczy załatwią tą sprawę? Mają tam serwis.
Niestety gwarancja się już skończyła..
Podaj również link do youtube z nagraniem problemu:

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 00:06

... znajdź autoryzowany serwis w swojej okolicy albo skontaktuj się z Cortlandem ...

A Cortland to już nie jest autoryzowany serwis ?

Narazie jestem na wyjeździe, ale w iDream w Bydgoszczy załatwią tą sprawę? Mają tam serwis.
Niestety gwarancja się już skończyła..

Jeżeli kamerę zakwalifikują do programu wymiany to ją wymienią nawet jak gwarancja na iP się skończyła bo program na kamerę trwa 3 lata.

Użytkownik bee3 edytował ten post 21 stycznia 2016 - 00:06

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#6 Me_69

Me_69
  • 247 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 01:13

A Cortland to już nie jest autoryzowany serwis ?

Nic takiego przecież nie napisałem. Chodziło mi o lokalny serwis dla miejsca zamieszkania jak iDream w Bydgoszczy czy jak dla mnie Maqsimus w Szczecinie gdzie można sprawę od ręki załatwić lub wysyłkowo do jednego (jedynego?) z głównych serwisów na PL jakim jest Cortland...

Użytkownik Me_69 edytował ten post 21 stycznia 2016 - 01:14

iPhone 6+ 128GB Silver / iPhone X 256GB Silver / AirPods

iPad Pro 12.9 (2017) 512GB + LTE / AppleTV 4 64GB

#7 maciekkon

maciekkon
  • 9 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 08:31

Mam nadzieję, że to zakwalifikują, bo nie nie rozumiem, dlaczego wszystko inne działa w 100% a tu nagle wariuje aparat...

#8 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 10:27

Na sto procent wymienia przeciez wada widoczna jest i w dodatku obejmuje program wymiany, a jesli sie nie uda bo np cos w tel jest nieoryginalnego to uderzaj do sprzedawcy

#9 maciekkon

maciekkon
  • 9 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 13:59

No zobaczymy, dzwoniłem już i napisałem do iDream w Bydgoszczy. Jak powiedzą że to telefon łapie ostrość dobrze, to chyba wyjdę z siebie...
Ile może kosztować ewentualna wymiana kameri iSight na swój koszt w autoryzowanym lub jakimś innym serwisie?

#10 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 22 stycznia 2016 - 20:56

Nic takiego przecież nie napisałem. Chodziło mi o lokalny serwis dla miejsca zamieszkania jak iDream w Bydgoszczy czy jak dla mnie Maqsimus w Szczecinie gdzie można sprawę od ręki załatwić lub wysyłkowo do jednego (jedynego?) z głównych serwisów na PL jakim jest Cortland...

Nie ma czegoś takiego jak "główny" serwis na PL. Każdy z autoryzowanych serwisów (nie tylko w Polsce) działa na tych samych warunkach. Jedne pod pewnymi wzgledami mogą być lepsze (np. szybsze czy tańsze) inne mogą mieć czasy napraw czy ceny mniej korzystne dla klienta.
Cortland jest najdłużej działającym (najstarszym). W tym przypadku długość działania na rynku nie idzie (chyba) jednak w parze z jakością czy sprawnością obsługi skoro choćby wspomniany przez Ciebie młodszy serwis: Maqsimum - ma wg Apple status serwisu "premium", a Cortland nadal nie. https://locate.apple.com/pl/pl/

No zobaczymy, dzwoniłem już i napisałem do iDream w Bydgoszczy. Jak powiedzą że to telefon łapie ostrość dobrze, to chyba wyjdę z siebie...
Ile może kosztować ewentualna wymiana kameri iSight na swój koszt w autoryzowanym lub jakimś innym serwisie?

Jeśli serwis stwierdzi, że "telefon łapie ostrość dobrze" to najprawdopodobniej wymiana kamery nie pomoże - więc nie rozważaj wydawania (najprawdopodobniej niepotrzebnie) kasy za wymianę kamery.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#11 maciekkon

maciekkon
  • 9 postów

Napisano 23 stycznia 2016 - 15:02

W takim razie co mogę zrobić jak mi tego nie przyjmą? Zdjęcia jeszcze jako tako wychodzą bo autofocus łapie dosyć szybko w "6 Plusie" ale w filmikach to szarpnięcie to dramat.. W czym może tkwić problem??

#12 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 23 stycznia 2016 - 17:15

problem tkwi w aparacie :) najpierw idz i oddaj do serwisu. w 6 i 6s plus jest optyczna stabilizacja obrazu i tu może być problem.

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#13 maciekkon

maciekkon
  • 9 postów

Napisano 23 stycznia 2016 - 17:45

Jutro pójdę i go oddam, napisze co i jak pózniej jak dostanę odpowiedź.

#14 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 24 stycznia 2016 - 00:46

W takim razie co mogę zrobić jak mi tego nie przyjmą?

To zależy co powiedzą. Poczekajmy.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#15 maciekkon

maciekkon
  • 9 postów

Napisano 29 stycznia 2016 - 17:06

Sprawa zakończona pomyślnie, serwis uznał usterkę aparatu! Kamera iSight została wymieniona za darmo z programu naprawy 3-letniej w IPhonie 6 Plus! Także dzięki serdeczne za pomoc w temacie, wszystko dobrze się skończyło :)
  • bee3 lubi to

#16 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 stycznia 2016 - 21:27

Cała przyjemność po naszej stronie ;)
A przypomnę, że w #9 już chciałeś (przedwcześnie) wydawać pieniądze.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych