Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

zdalny reset iphone - jak?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 dreamteam

dreamteam
  • 4 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 13:30

Hej wszystkim, od dwóch dni siedze i szukam sposobu w internecie na stronach apple itd, ale muszę jednak zapytać może ktoś coś wie na ten temat. mój problem polega na tym, że został zgubiony telefon iPhone. Miałem go od niedawna więc opisze po krótce 'co miał, a czego nie' i o co mi chodzi:

1. nie miał blokady ekranu

2. nie korzystałem z icloud ( a kiedy loguję się na kompie na icloud nawet w zakładce 'urządzenia' mojego telefonu tam nie widać..)

3. żadnych danych w chmurze

4  zablokowałem już kartę sim

5. brak właczonej funkcji 'znajdź mój iphone'

po prostu zdążyłem ściągnać jakieś aplikacje z appstore i tyle. 

i teraz pytanie czy jest jakakolwiek szansa na jakiś zdalny reset telefonu, chodzi mi o to, że mam tam prywatne pliki, zdjęcia, wiadomości, maile, notatki etc. Żeby pozbyć się tych danych. Zmieniłem hasło na stronie internetowej icloud, to tyle..  ale nawet bez karty sim, dane typu wiadomosci w skrzynce czy whatsappie zostają.. dodam jeszcze, że jedynie posiadam jeszcze IMEI i numer seryjny, gydyby miało to jakoś pomóc. Będę wdzięczny za wszelkie nakierowanie/pomoc. 

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2016 - 13:43

czy jest jakakolwiek szansa na jakiś zdalny reset telefonu

Nie, bo nie włączyłeś funkcji Znajdź Mój iPhone.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 dreamteam

dreamteam
  • 4 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 14:03

a jakiś inny sposób może?

#4 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 14:05

Zdalnie nie ma takiej możliwości.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#5 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 postów
  • SkądStrzegom

Napisano 20 stycznia 2016 - 14:08

A tyle sie trabi o zabezpieczaniu swoich danych... Nie chce wyjsc na jakeigos ch*a, ale niech to bedzie nauczka dla Ciebie, by dbac o bezpieczenstwo swoich (czesto wrazliwych) danych.

Użytkownik Najwyzszy edytował ten post 20 stycznia 2016 - 14:20

#6 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 14:09

Innymi słowy jeśli ktoś znajdzie iPhona to ma darmowy telefon jeśli FMI wyłączone.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 14:26

Hej wszystkim, od dwóch dni siedze i szukam sposobu w internecie na stronach apple itd, ale muszę jednak zapytać może ktoś coś wie na ten temat. mój problem polega na tym, że został zgubiony telefon iPhone. Miałem go od niedawna więc opisze po krótce 'co miał, a czego nie' i o co mi chodzi:

1. nie miał blokady ekranu

2. nie korzystałem z icloud ( a kiedy loguję się na kompie na icloud nawet w zakładce 'urządzenia' mojego telefonu tam nie widać..)

3. żadnych danych w chmurze

4  zablokowałem już kartę sim

5. brak właczonej funkcji 'znajdź mój iphone'

po prostu zdążyłem ściągnać jakieś aplikacje z appstore i tyle. 

i teraz pytanie czy jest jakakolwiek szansa na jakiś zdalny reset telefonu, chodzi mi o to, że mam tam prywatne pliki, zdjęcia, wiadomości, maile, notatki etc. Żeby pozbyć się tych danych. Zmieniłem hasło na stronie internetowej icloud, to tyle..  ale nawet bez karty sim, dane typu wiadomosci w skrzynce czy whatsappie zostają.. dodam jeszcze, że jedynie posiadam jeszcze IMEI i numer seryjny, gydyby miało to jakoś pomóc. Będę wdzięczny za wszelkie nakierowanie/pomoc. 

Generalnie w podpunktach wymieniłeś wszystko czego w XXIw NIE WOLNO robić. Bez haseł i bez włączonego FMI nie masz żadnej kontroli nad telefonem, nie możesz go zdalnie wymazać ani zablokować ani mieć wpływu na to co znalazca z tym zrobi. Do tego znalazca przez brak FMI może z niego korzystać bez ograniczeń i nic już z tym nie zrobisz. Te wszystkie hasła i blokady właśnie są dla tego typu sytuacji, ale świadomie wybrałeś żeby z tego nie korzystać, to teraz pozostaje pogodzić się ze stratą danych i telefonu. Tyle. Nie ma żadnych magicznych opcji.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych