Tak to wyglada
16-01-20 13:40:33 [0x0-0x8f08f].com.apple.appstore[2700] Wed Jan 20 13:40:33 mac-pro-grafik2.local App Store[2700] <Error>: CGBitmapContextGetBitsPerComponent: invalid context 0x102133940
16-01-20 13:40:33 [0x0-0x8f08f].com.apple.appstore[2700] This isn't a bitmap context. Forcing destination format to ARGB_8 for CGContext.
[…] [itp. itd.]
Pardon za spóźnioną odpowiedź, ale jakoś przeoczyłem ten wątek.
Już Ci miałem podpowiedzieć, żebyś spróbował aktualizować w Safe Mode, w międzyczasie jednak okazało się, że problem jest innej natury, mianowicie chodzi o wygasły certyfikat dla Mac App Store na Snow Leopardzie, i Apple wydało 27 stycznia odnośne uaktualnienie (
https://support.appl...PL&locale=en_US) z tegoż certyfikatu odnowieniem (rzecz niewspomniana w tutejszych newsach, bo widocznie mniej ważna dla czytelników niż np. fugi w iPhone 7 bądź piosenka od Gatesa dla Jobsa czy odwrotnie), zatem teraz wszyscy użytkownicy systemu 10.6.8, po owej łatki pobraniu, powinni mieć dalszą możliwość normalnego korzystania ze sklepu, w tym do uaktualnienia za jego pomocą wersji OS do najnowszej.
Użytkownik cronopioverde edytował ten post 04 lutego 2016 - 09:23
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…