Brak automatycznej archwizacji ICloud
Napisano 20 stycznia 2016 - 00:14
Napisano 22 stycznia 2016 - 11:07
Podłączam się do tematu. Od kilkunastu dni nie archiwizuje mi się iPad. Ręczne wymuszenie archiwizacji wyświetla błąd: "błąd archiwizacji". Próbowałem wylogować się z konta iCloud i zalogować raz jeszcze, ale nie przyniosło to poprawy. w iCloud mam jeszcze 3 GB wolnego miejsca. Nie chce mi się bawić w przywracanie systemu. Może jest ktoś, kto wie w czym problem...?
Napisano 22 stycznia 2016 - 11:47
U mnie też nie chce, automatycznie i ręcznie.
Napisano 22 stycznia 2016 - 13:17
Zrobię dziś odtworzenie i dam znać czy działa.
Wcześniej jeszcze zauważyłem że ilośc Mb w rolce aparatu nie zgadza się z tym w iCloud. Mam 890 Mb zdjeć a w icloud wyświetlało mi się ze mam 1.5 GB a pózniej skoczyło nawet do 2.5 GB ale ogólna wielkość archiwum oblicza na 1.1 GB
Cyrki z tym iOS
Napisano 22 stycznia 2016 - 13:36
Też bym odtworzył, ale powstrzymuje mnie utrata JB. Mam IOS 9.02.
Napisano 22 stycznia 2016 - 16:53
Próbowałem odtworzenia - nie pomogło... Jestem ciekaw jak u Was...
Napisano 22 stycznia 2016 - 17:46
[quote name="snake160" post="2037062" timestamp="1453481162"]
U mnie nie pomogło jak wyłącze to już nie włączę wyskakuje błąd
Napisano 31 stycznia 2016 - 01:34
Miałem to u siebie. Udało się odkręcić w następujący sposób:
1) na iOS wylogować się z iCloud, restart urządzenia
2) na komputerze zalogować się do iCloud, a następnie:
- Preferencje Systemowe -> iCloud -> zalogować się problematycznym Apple ID -> zarządzaj
- W panelu Zarządzaj dyskiem odnajdujemy pozycję kopie zapasowe -> usuwamy stare archiwum
3) logujemy się ponownie do iCloud na iOS
Na tym etapie mogą pojawić się następujące scenariusze:
1) kopia wykonuje się poprawnie -> super
2) kopia nadal się nie wykonuje -> wyłączamy robienie kopii w iCloud na iOS, w Mac jeszcze raz usuwamy archiwum i w przeciągu około 180 dni będzie dobrze...
Archiwum iCloud które jest na serwerze jest uszkodzone. Nie utworzy się nowe dla tego urządzenia bo nie przechodzi weryfikacji. Nieużywane archiwum "skasuje się samo" z czasem ale bardzo odległym. Dlatego kasowanie za pomocą komputera. Serwerowi jednak będzie się wydawać, że archiwum ciągle tam jest mimo skasowania jeszcze przez jakiś czas. W moim wypadku musiałem czekać około tygodnia. Zadziałało dłuuuugo przed opisywanem przez Apple 180 dniowym okresem. W międzyczasie kopie robiłem na komputerze.
Użytkownik imrik edytował ten post 31 stycznia 2016 - 01:40
Napisano 31 stycznia 2016 - 02:54
Miałem to u siebie. Udało się odkręcić w następujący sposób:
1) na iOS wylogować się z iCloud, restart urządzenia
2) na komputerze zalogować się do iCloud, a następnie:
- Preferencje Systemowe -> iCloud -> zalogować się problematycznym Apple ID -> zarządzaj
- W panelu Zarządzaj dyskiem odnajdujemy pozycję kopie zapasowe -> usuwamy stare archiwum
3) logujemy się ponownie do iCloud na iOS
Na tym etapie mogą pojawić się następujące scenariusze:
1) kopia wykonuje się poprawnie -> super
2) kopia nadal się nie wykonuje -> wyłączamy robienie kopii w iCloud na iOS, w Mac jeszcze raz usuwamy archiwum i w przeciągu około 180 dni będzie dobrze...
Archiwum iCloud które jest na serwerze jest uszkodzone. Nie utworzy się nowe dla tego urządzenia bo nie przechodzi weryfikacji. Nieużywane archiwum "skasuje się samo" z czasem ale bardzo odległym. Dlatego kasowanie za pomocą komputera. Serwerowi jednak będzie się wydawać, że archiwum ciągle tam jest mimo skasowania jeszcze przez jakiś czas. W moim wypadku musiałem czekać około tygodnia. Zadziałało dłuuuugo przed opisywanem przez Apple 180 dniowym okresem. W międzyczasie kopie robiłem na komputerze.
Włączyłem archiwum iCloud na ios po 2 dniach od błędu. Pierwsza archiwizacja zrobiła się ręcznie bez problemu ale automatyczna po podłączeniu telefonu do ładowania nie chcę się wykonać.
Poza tym żeby wejść do panelu zarządzania dyskiem iCloud i usunąć stare archiwum ręcznie trzeba mieć maca a ja mam Windows. Chyba że też się da ale nie wiem jak.
Napisano 31 stycznia 2016 - 11:10
Dziwi mnie tylko fakt że ręczna archiwizacja wykonuje się bez problemu teraz za każdym razem ale automatyczna podczas ładowania i zablokowaniu telefonu nie chce się zrobić. Od 2 lat nie miałem z tym problemu do teraz.
Napisano 12 lutego 2016 - 10:44
Napisano 01 marca 2016 - 11:43
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych