Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone nie pobiera poczty z serwera wp

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Perlas1977

Perlas1977
  • 2 postów

Napisano 18 stycznia 2016 - 22:57

Mam dziwny problem, iphone pobierał mi pocztę wp normalnie i nagle przestał - łączy się z serwerem, niby sprawdza ale nie pobiera - zatrzymał sie na jakimś mailu z przed paru miesiecy. Najlepsze jest to, że jak usunąłem konto i zrobiłem od nowa to zaczął ściągać listy ale tylko do tego na którym się zatrzymał ostatnio. Prosze o pomoc.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 stycznia 2016 - 23:47

A nie wpadłeś na to, że może się WP wysypała jak co jakiś czas to robi? :)

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 19 stycznia 2016 - 09:35

Mam dziwny problem, iphone pobierał mi pocztę wp normalnie i nagle przestał - łączy się z serwerem, niby sprawdza ale nie pobiera - zatrzymał sie na jakimś mailu z przed paru miesiecy. Najlepsze jest to, że jak usunąłem konto i zrobiłem od nowa to zaczął ściągać listy ale tylko do tego na którym się zatrzymał ostatnio. Prosze o pomoc.

Mam to samo, na iPadzie, na iPhonie i OS X ale w T.hunderbird.
Ewidentny problem wp mimo, ze twierdzą, ze nie wiedzą o co chodzi.

#4 piwko2006

piwko2006
  • 126 postów

Napisano 19 stycznia 2016 - 18:12

Potwierdzam problem z WP.

Mam spiętego ponadto gmaila i icloud mail- żadne z nich nie sprawiają problemów.

Poczta WP czasami dziwnie się zachowuje. U mnie jest coś takiego, że gdy usuwam pojedynczo maile status z ikonki poczty nie aktualizuje się.

Gdy zrobię to przez zaznaczenie, a następnie usuń - wszystko jest OK. 

Wiem że to na pewno nie problem telefonu ani systemu, gdyż pozostałe konta działają prawidłowo.

#5 Perlas1977

Perlas1977
  • 2 postów

Napisano 19 stycznia 2016 - 22:46

A nie wpadłeś na to, że może się WP wysypała jak co jakiś czas to robi? :)

Dziwne jest to, ze na iPhone 4S z ktorego robilem back up ta skrzynka dziala poprawnie, a na iPhone 5 niestety nie. Dodam jeszcze, ze moje drugie konto email na WP na obu telefonach dziala poprawnie.

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 01:10

Dziwne jest to, ze na iPhone 4S z ktorego robilem back up ta skrzynka dziala poprawnie, a na iPhone 5 niestety nie. Dodam jeszcze, ze moje drugie konto email na WP na obu telefonach dziala poprawnie.

Bo mało kto zdaje sobie sprawę, że takie wp to nie jest jedna maszyna, tylko kilkadziesiąt serwerów o ile nie więcej. Pad jednej maszyny powoduje problemy na części kont a nie na wszystkich.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#7 Lento Violento

Lento Violento
  • 28 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 21:06

Mam ten sam problem z WP na IP 6S. Dzisiaj nawet pisałem w tej sprawie do WP, ale na razie bez odzewu ....

#8 Lento Violento

Lento Violento
  • 28 postów

Napisano 23 stycznia 2016 - 22:19

Poniżej rozwiazanie problemu, należy zaznaczyć zgodę na synchronizację poczty: z górnego menu poczty (przez stronę www) należy wybrać zakładkę Opcje. Następnie z listy trzeba wybrać Opcje i Ogólne. Należy zaznaczyć zgodę w podpunkcie: e. konfiguracja POP3. Po zaznaczeniu jej i zapisaniu zmian, program pocztowy po chwili powinien zacząć działać poprawnie. Najlepiej usunąć i jeszcze raz skonfigurować pocztę na telefonie. U mnie problem został usunięty.

#9 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 23 stycznia 2016 - 22:21

Poniżej rozwiazanie problemu, należy zaznaczyć zgodę na synchronizację poczty: z górnego menu poczty (przez stronę www) należy wybrać zakładkę Opcje. Następnie z listy trzeba wybrać Opcje i Ogólne. Należy zaznaczyć zgodę w podpunkcie: e. konfiguracja POP3. Po zaznaczeniu jej i zapisaniu zmian, program pocztowy po chwili powinien zacząć działać poprawnie. Najlepiej usunąć i jeszcze raz skonfigurować pocztę na telefonie. U mnie problem został usunięty.

Robiłem to już kilka razy. Zacznie działać, a za chwilę problem powraca.

#10 Lento Violento

Lento Violento
  • 28 postów

Napisano 23 stycznia 2016 - 23:17

U mnie drugi dzień ok

#11 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2016 - 14:23

Od tygodnia u mnie to samo. Wp milczy, przez www mam nową pocztę natomiast na iphone/ipad/mac brak wiadomości - na wszystkich został ostatni email z prze tygodnia.

Jakieś rozwiązanie na to jest czy trzeba czekać cierpliwie aż zadziała? 

Czy jest jakiś limit na ilość wiadomości w iphonie np? 

Dzięki 

#12 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 16 lipca 2016 - 14:24

Po prostu zmien skrzynke na np gmail albo poczte icloud, kto uzywa jeszcze takiego padla jak poczta wp

#13 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 16 lipca 2016 - 14:24

Czy pisałeś do WP w tej sprawie, czy od razu tutaj?

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#14 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2016 - 14:41

Od razu tutaj - zakładam, że tutaj otrzymam jakąś pomoc - przez info od nich pewnie jakąś formułkę z której nic nie wyniknie - ale spróbuję napisać może się mylę.

Skrzynka jest mojej dziewczyny i nie ma najmniejszej opcji na zmianę - już to przerabiałem parę razy... 

#15 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 16 lipca 2016 - 14:42

No to skoro lubi uzywac takiej poczty to nie bedzie miala poczty

#16 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2016 - 21:02

Ale działała przez ostatnie parę lat bez problemu. Szukam po forach i nigdzie nie widzę podobnych tematów więc zakładam, że tylko problem u mnie występuję. No nic napiszę do WP. Dam znać - chyba, że ktoś na coś jeszcze wpadnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych