Cześć,
Chciałbym mieć jedno miejsce do przechowywania zdjęć, filmów, które udostępniam rodzinie. Każdy w dowolnym momencie może się połączyć i pooglądać/ściągnąć zdjęcia, filmy. W chwili obecnej mam dysk podłączony pod router z którego w domu oglądam filmy, zdjęcia itp na TV, Ipadzie, Iphonie itp. Problemem jest dostęp z netu. W chwili obecnej dostęp tylko w domu. Zdjęcia, które chcę udostępnić rodzinie tworzę albumy i wrzucam na Icloud. Na razie wykupione 50GB, jak się zapełni zwiększę do 200.
Pomyślałem jednak, że zakup TC i postawienie go w domu to prawie jak Icloud tyle, że prywatna Liczę, że będę miał do niej dostęp z aplikacji zdjęcia na Iphonach, tabletach jako foldery udostępnione. Wstępna obróbka w domu a później udostępnienie folderu i wskazanie jakiej osobie udostępniam. Dokładnie ta sama zasada co w chwili obecnej z Icloud.
Czy takie ustawienie zda egzamin? Ktoś już w taki sposób wykorzystuje TC? Nadmienię, że TC będzie służył jedynie jako HDD z udostępnieniem zawartości. Router już mam.
Adam