Słuchajcie mam problem.. mianowicie zaktualizowałem mojego 5c do 9.3 beta, ale jako że nie wnosi niczego nowego na moj model postanowilem wrocic do stabilnej wersji - 9.2. Sciagnalem jak bog przykazał ipsw do mojego modelu, odtworzyłem przez itunes.. Problem pojawia się podczas przywrocenia kopii zapawowej icloud - oczywiście kopia ostatnia jest z ios 9.3, więc nie jest kompatybilna, a wybierając kopia z dnia poprzedzającego i jakąkolwiek inną telefon wisi na napisie "szacuje: pozostały czas"... odtwarzałem ponownie, resetowałem, wgrywałem od nowa soft cały czas to samo. Dodam, że jako nowy telefon uruchomił się bez problemu.. Aktualnej kopii zapasowej w itunes nie posiadam - wszystko zawsze trzymalem w icloud. Jakies pomysly? Musi być jakieś wyjście, nie mam zamiaru konfigurować wszystkiego na nowo.. to w koncu nie android..

downgrade do 9.2 5C
Napisano 15 stycznia 2016 - 11:51
Napisano 15 stycznia 2016 - 11:57
Nie da się przywrócić pełnej archiwizacji zrobionej na nowszym sofcie. Skonfiguruj go jako nowy telefon, potem zaloguj się do iCloud i włącz kontakty, kalendarz itd. Będziesz miał chociaż to.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 15 stycznia 2016 - 12:07
Nie zrozumieliśmy się - a chmurze posiadam archiwizacja kompatybilną (robioną na sofcie 9.2 dokładnie przedwczoraj) i moge ją wybrać z poziomu telefonu, tylko za każdym razem pojawia mi się ekran " odtwarzam z icloud" i na dole pisze "pozostały czas: szacuje" i tak czekałem już 3 razy po godzinie i nic.. mam jedno podejrzenie - w tej chwili jestem w pracy więc podczas odtwarzania jestem połączony z wifi firmowym..być może ma jakieś ograniczenia, zabiezpieczenia które uniemożliwiają połączenie się telefonowi z serwerami apple i odtworzenie telefonu
Napisano 15 stycznia 2016 - 12:30
To połącz z innym WiFi i wtedy spróbuj.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 15 stycznia 2016 - 13:20
Sorry za te babole słowne ale słownik z poprawkami słów w ios to wielka kicha
Napisano 15 stycznia 2016 - 13:25
Ja też wgrałem z myślą o night shift - niestety od 5s w góre, tak samo jak blokowanie notatek poprzez touch id. Jedyne zmiany jakie zauważyłem to fakt spotlight wkońcu otwiera sie płynnie.. w sumie spodziewałem się, że jeżeli już któryś model zostanie pozbawiony nowych funkcji to 4S a nie 5/5C..
Napisano 15 stycznia 2016 - 13:40
Napisano 15 stycznia 2016 - 16:55
Słuchajcie pod innym wifi to samo.. którego archiwum nie wybiore telefon wisi na napisie pozostały czas: szacuje.. jakies pomysly?
Napisano 18 stycznia 2016 - 10:02
Po utracie cierpliwości wkońcu odtworzyłem i skonfigurowałem telefon jako nowy.. pare godzin zabawy z ściąganiem, konfigurowaniem itd... następnie zauważyłem, że telefon nie archiwizuje sie do icloud, więc usunąłem stare (zresztą niedziałające) archiwa i wyłączyłem usługa archiwum icloud. Teraz nie moge jej ponownie uruchomić - mam komunikat 'Problem z icloud'. Telefon resetowany, restartowany i skonfigurowany jako nowy, czyli chyba wszystkie rozwiązania problemu wyczerpane.. Ktoś jeszcze tak ma/miał? Dodam, że moj ipod touch 5g też na 9.2 cały czas archiwizuje sie bez najmniejszego problemu...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych