Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nagrywanie audio z kabla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 L1P4

L1P4
  • 2 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 12:33

Witam serdecznie szukam informacji na temat nagrywania sygnału Audio Stereo "z kabla" w iPhone 5s.
Wydaje mi się , że możliwości hardware'owe są tylko problem zaczyna się w związku z oprogramowaniem, czy zna ktoś program którym nagram dźwięk z zewnętrznego źródła jakim jest mikser audio? Chodzi o nagrywanie za pośrednictwem tego typu kabla   http://bit.ly/1N99hL4

Z góry dziękuję za pomoc

#2 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2016 - 12:57

GarageBand dla iOS

Jest jakiś prosty soft nagrywający od YAMAHA. Nie pamietam jak się nazywa dokładnie.

Użytkownik Zbig.AppleUser edytował ten post 14 stycznia 2016 - 13:00

#3 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 postów
  • SkądStrzegom

Napisano 14 stycznia 2016 - 13:14

Wyjscie sluchawkowe nie jest wejsciem liniowym w jablofonie, wiec nie tedy droga.

#4 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2016 - 14:43

Wyjscie sluchawkowe nie jest wejsciem liniowym w jablofonie, wiec nie tedy droga.

No jasne, potrzebny jest jakiś interfejs z wejściem, podłączany do docka.

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 128 postów
Napisano 14 stycznia 2016 - 15:12

http://myapple.pl/po...k-recenzja-cz-1

Chociaż nie wydaje mi się, żeby kolega myślał iść w takim kierunku. Niestety nie wszystko da się załatwić programowo.

#6 L1P4

L1P4
  • 2 postów

Napisano 15 stycznia 2016 - 10:39

Rozumiem, po prostu sadziłem, ze skoro w jakiś zlomsungach czy hct jest to wykonalne za sprawa odpowiedniej apki to iTelefon tez sobie poradzi
PS "dzwiek" to moja praca wiec rozróżniam wejście i wyjscie

#7 van1ty

van1ty
  • 170 postów

Napisano 15 stycznia 2016 - 12:01

Tu się akurat nie zgodze - w przypadku korzystania ze słuchawek podczas rozmowy dźwięk jest rejestrowany z mikrofonu zestawu słuchawkowego.

#8 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 128 postów
Napisano 15 stycznia 2016 - 12:18

Tu się akurat nie zgodze - w przypadku korzystania ze słuchawek podczas rozmowy dźwięk jest rejestrowany z mikrofonu zestawu słuchawkowego.

Mikrofon podłącza się do wejścia mikrofonowego a nie do liniowego. Nie wdając się w szczegóły techniczne (to nie forum elektroników), to nie jest to samo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych