Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ipad mini 1, aktualizacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mtplayer

mtplayer
  • 11 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 11:29

Witam,

mam ipada mini 1 i aktualnie jest na nim ios6, do tej pory wszystko było ok i cały czas jest, ale przestał działać tvnplayer a także netflix którego chciałbym zainstalować wymaga nowszego systemu.

Pytanie czy jest sens aktualizować, w ipadzie wyświetla mi się aktualizacja do 8.4 ale juz kiedyś na samym początku robiłem aktualizacje przez ipada i się nie powiodła i musiałem robić jeszcze raz przez itunes, a ten pewnie zainstaluje mi najnowszą 9.

Czytałem kilka tematów że 9 na mini 1 działa bardzo wolno, jak to jest z obecną 9.2? lub nawet tym który wyświetla mi ipad 8.4, czy przesiadka ma sens dla kilku programów które wkońcu będę mógł zainstalować?, na ipadzie głównie przeglądam neta, yt i czytam książki, jeśli akutalizacja spowolni mi go tak że będę zmuszony kupić nowy, to nie ma sensu upgradować dla kilku nowych aplikacji które nie są mi niezbędne, proszę o opinię i radę jak to u was było z ipad mini.

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 069 postów
Napisano 14 stycznia 2016 - 11:34

Nie aktualizuj do niczego więcej niż do 7.x pod żadnym pozorem! Mini na 8 i tym bardziej na 9 działa tragicznie. Na ios7 było super. Co mnie podkusiło, żeby kliknąć na "Aktualizuj", do tej pory nie wiem a odkręcić tego nie umiem. :(

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 14 stycznia 2016 - 11:35

#3 mtplayer

mtplayer
  • 11 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 12:29

Jakby była możliwość aktualizacji do 7 to bym tak zrobił, niestety apple daje możliwość zaktualizować do najnowszego dostępnego, nie do wybranego.

#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 23:26

Nie aktualizuj do niczego więcej niż do 7.x pod żadnym pozorem! Mini na 8 i tym bardziej na 9 działa tragicznie. Na ios7 było super. Co mnie podkusiło, żeby kliknąć na "Aktualizuj", do tej pory nie wiem a odkręcić tego nie umiem. :(

Ja odniosłem wrażenie, że na 9.2 działa nawet trochę sprawniej niż na 8.4.

Jakby była możliwość aktualizacji do 7 to bym tak zrobił, niestety apple daje możliwość zaktualizować do najnowszego dostępnego, nie do wybranego.

No nie da się wybrać wersji: albo zostaje ta co jest, albo najnowsza. Na przejście z szóstki do dziewiątki będzie potrzebny iTunes (raczej nie pójdzie z iPad-a)

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#5 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 19 stycznia 2016 - 19:55

Mini 1 nie działa wcale na 9.2 tragicznie. Mam porównanie do mini 3 i czasami niektóre animacje się mniej lagują na starszym ipadzie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych