Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone - nie mogę wysłać sms [iMessage]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 stefanziomek

stefanziomek
  • 2 postów

Napisano 13 stycznia 2016 - 18:16

Witam.

Dziwny problem. Posiadam iPhone 6 Plus (chociaż pewnie to nie ma znaczenia). O co chodzi...?

Mianowicie do każdego mogę wysyłać wiadomości sms (dymki są zielone), natomiast przy jednym z numerów, które mam w książce występuje problem i automatycznie wysyła jako iMessage (niebieski dymek).
Stało się to nagle bez mojego ingerowania w żadne ustawiania. Postanowiłem poszukać w sieci o tym, lecz znalazłem, że trzeba wejść w Ustawienia -> Wiadomość -> iMessage (slider na off).

To nic nie dało. Dalej wysyła jako iMessage. Dziwne jest to, że nawet nie mogę włączyć w ustawieniach iMessage (slider on)ponieważ nie mam dostępu do wifi, ani danych pakietowych.

Próbowałem usunąć kontakt i na sztywno wpisać podczas pisania wiadomości, lecz iPhone wykrywa historię wiadomości i automatycznie mi łączy to z całą konwersacją.

(urządzenie było wyłączane i włączane, tryb samolotowy wyłączony)

Jak to można naprawić? Nie mogę usunąć żadnych wiadomości z tym użytkownikiem, ponieważ są to ważne sms. Nie mogę też zgrać ich na komputer, ani inne urządzenie. 

Spotkał się ktoś z takim problemem? Odkąd mam iPhone spotykają mnie tylko same problemy z telefonem....

Liczę, na to, że ktoś mi przywróci wiarę w urządzenia Apple.

Pozdrawiam.

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 stycznia 2016 - 18:32

A czy ta osoba do której piszesz ma iPhona? Albo może miała iPhona, a teraz ma inny telefon?

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 13 stycznia 2016 - 18:51

Przytrzymaj tekst wiadomości i pokaże się opcja wyślij SMS

#4 stefanziomek

stefanziomek
  • 2 postów

Napisano 13 stycznia 2016 - 21:11

A czy ta osoba do której piszesz ma iPhona? Albo może miała iPhona, a teraz ma inny telefon?

Nie jestem w stanie tego określić. Co w przypadku, gdy miała iPhona, a teraz ma inny telefon, albo na odwrót?

Przytrzymaj tekst wiadomości i pokaże się opcja wyślij SMS

Pojawiają mi się tylko 2 opcje (kopiuj, więcej opcji...), po wybraniu więcej opcji po lewej na dole mam ikonę kosza, a po prawej strzałeczka (przekaż)...

Nie wiem jak edytować odpowiedź, dlatego napiszę kolejną.

Wcześniej przed tym zrobił się jakiś update i dodało mi aplikację Szukaj (czy coś takiego, albo).

Okazało się, że jak próbuję wysłać sms do innej osoby, którą mam w kontaktach i na 100% ma iPhona również idzie przez iMessage. 

Do trzeciej osoby, która mam w kontaktach i również posiada iPhona, to wiadomość idzie jako normalny sms.

Związek między tymi 3 osoba to chyba jest taki, że do 2 pierwszych, do których idzie iMessage, to wiadomość wysyłałem z domu, gdy byłem w zasięgu wifi. Możliwe, że wtedy się coś przestawia?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych