Witam.
Dziwny problem. Posiadam iPhone 6 Plus (chociaż pewnie to nie ma znaczenia). O co chodzi...?
Mianowicie do każdego mogę wysyłać wiadomości sms (dymki są zielone), natomiast przy jednym z numerów, które mam w książce występuje problem i automatycznie wysyła jako iMessage (niebieski dymek).
Stało się to nagle bez mojego ingerowania w żadne ustawiania. Postanowiłem poszukać w sieci o tym, lecz znalazłem, że trzeba wejść w Ustawienia -> Wiadomość -> iMessage (slider na off).
To nic nie dało. Dalej wysyła jako iMessage. Dziwne jest to, że nawet nie mogę włączyć w ustawieniach iMessage (slider on), ponieważ nie mam dostępu do wifi, ani danych pakietowych.
Próbowałem usunąć kontakt i na sztywno wpisać podczas pisania wiadomości, lecz iPhone wykrywa historię wiadomości i automatycznie mi łączy to z całą konwersacją.
Jak to można naprawić? Nie mogę usunąć żadnych wiadomości z tym użytkownikiem, ponieważ są to ważne sms. Nie mogę też zgrać ich na komputer, ani inne urządzenie.
Spotkał się ktoś z takim problemem? Odkąd mam iPhone spotykają mnie tylko same problemy z telefonem....
Liczę, na to, że ktoś mi przywróci wiarę w urządzenia Apple.
Pozdrawiam.