To może ja dorzucę coś od siebie:
5 lat siedziałem w usługach telekomunikacyjnych, sprzedawałem zarówno Iphon-y jak i telefony na Androidzie, rzecz jasna w zdecydowanej większości były to telefony na androidzie, sam zresztą sporo lat korzystałem z androida. Ze względu na pracę przewinęła się przez moje ręce masa telefonów, w zasadzie bardzo często jako jeden z pierwszych miałem możliwość "pobawienia" się telefonem który jeszcze nie wszedł na rynek. Bardzo długo broniłem się przed Iphonem, dużo się słyszało, lobbing andka był niesamowity. Zmieniałem kolejne telefony na andku w tym też flagowce. W każdym działo się to samo, chodził do momentu. Kupiłem nawet super tablet- Asus Nexus 7- chodził bajecznie, przecierałem oczy jak może coś działać tak płynnie- teraz to cegła która przeglądarkę otwiera 2 min i wiesza się co kilka sekund na kilka sekund- nie da się go używać nadaje się na śmieci. Restarty i inne duperele nie pomagają, klienci wysłali je na gwarancje ale producent rozkłada ręce. Potem powiedzieli że to wina pamięci, oraz tego że zapycha się pamieć cash. Po tych kilku dobrych latach stwierdziłem że koniec spróbuje tego IPHONE zobaczymy najwyżej sprzedam ale sam się przekonam. Kupiłem 5s 32 GB za 2600 brutto mogłem 6 ale 5s był dla mnie idealny wielkościowo. Obawiałem się że przeskok będzie ciężki że będzie mi brakować sporo rzeczy z andka. Szybko okazało się że wszystko to znajdę również w IOS. O działaniu nie będę się długo rozpisywał- po prostu telefon działa bardzo płynnie(dodam że nigdy nie zabijam aplikacji-zgodnie z zaleceniami byłego pracownika Apple który napisał ciekawy poradnik). Zaskakiwało mnie to że coś robiłem, myślałem tutaj przydała by się taka opcja- wchodziłem w opcje i ona tam była ;p - andek bardzo często robił pod górkę choćby z głupim skopiowaniem numeru itp. Nie będę się już dłużej rozpisywał bo informacji tego typu w necie jest mnóstwo. Powiem tak ja do andka nie wrócę już na pewno chyba że w końcu zamkną ten system i to zoptymalizują. Jestem nowy w świecie IOS ale nie szukam zbyt wiele mi zależało na szybkim telefonie który nie denerwuje mnie przy prostych czynnościach i taki dostałem, mam tylko nadzieje że Apple nie ściągnie IOS na dno. Ja się przekonałem i polecam, btw nie jestem bogatym bananem na telefon zapracowałem sam, wydałem sporo ale wiem za co nie wspomnę o tym że Iphony trzymają cenę. Pozdrawiam