Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 9.3 beta

• This topic is locked This topic is locked
676 replies to this topic

#401 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 15 February 2016 - 08:48

W androidzie to przeważnie budzik nie dzwonił ale to były dawne czasy i możliwe ze dotyczyło wyłącznie samsunga ;)

Pamietam właśnie sytuacje z budzikiem na note 3, potrafił na ustawionym alarmie zawiesić system zamiast obudzić.... :-)
A co do iOS, może w starszych modelach są problemy z nowym soft, w bety się "nie bawię", ale patrząc na konkurencyjne forum i jakie problemy maja np ludzie z SGS 6 Edge plus, to cieszę się bo mój 6S plus działa mi stabilnie.

#402 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 15 February 2016 - 09:39

Wiele lat korzystałem z Androida i żadnego nie udało mi się uceglić zmianą daty systemowej. Nigdy też nie miałem problemu ze znikającym zegarem, ani usługami Google (pomijam te od producentów sprzętu - np. Samsunga). Nie wiem więc do czego pijesz...

Za to były problemy z lagująca klawiaturą która potrafiła pokazać się dopiero po kilku sekundach, zawieszającym się telefonem po którym konieczne było wyjęcie baterii i inne tego typu kwiatki na słabszych modelach, że nie wspomnę o zwyczajnym zapychaniu pamięci telefonu przy intensywnym korzystaniu z neta, które po miesiącu kwalifikowało sprzęt do odtwarzania firmware.

#403 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 15 February 2016 - 21:19

Bardziej chodziło mi o szybkość aktualizowania, no ale nie o tym jest temat. 

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#404 Kts

Kts
  • 109 posts

Posted 15 February 2016 - 21:23

Pamietam właśnie sytuacje z budzikiem na note 3, potrafił na ustawionym alarmie zawiesić system zamiast obudzić.... :-)
A co do iOS, może w starszych modelach są problemy z nowym soft, w bety się "nie bawię", ale patrząc na konkurencyjne forum i jakie problemy maja np ludzie z SGS 6 Edge plus, to cieszę się bo mój 6S plus działa mi stabilnie.

....taki offtop wieczorowa porą: streść te babole z SGS 6 EDge plus pośmiejemy sie razem

#405 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 16 February 2016 - 07:40

....taki offtop wieczorowa porą: streść te babole z SGS 6 EDge plus pośmiejemy sie razem

http://forum.android...kranie-blokady/

proszę bardzo, jak ci się chce czytać, możemy się pośmiać ?...

Edited by tomk925, 16 February 2016 - 08:04.

#406 zem666

zem666
  • 27 posts
  • SkądKraków

Posted 16 February 2016 - 09:55

To może ja dorzucę coś od siebie:

5 lat siedziałem w usługach telekomunikacyjnych, sprzedawałem zarówno Iphon-y jak i telefony na Androidzie, rzecz jasna w zdecydowanej większości były to telefony na androidzie, sam zresztą sporo lat korzystałem z androida. Ze względu na pracę przewinęła się przez moje ręce masa telefonów, w zasadzie bardzo często jako jeden z pierwszych miałem możliwość "pobawienia" się telefonem który jeszcze nie wszedł na rynek. Bardzo długo broniłem się przed Iphonem, dużo się słyszało, lobbing andka był niesamowity. Zmieniałem kolejne telefony na andku w tym też flagowce. W każdym działo się to samo, chodził do momentu. Kupiłem nawet super tablet- Asus Nexus 7- chodził bajecznie, przecierałem oczy jak może coś działać tak płynnie- teraz to cegła która przeglądarkę otwiera 2 min i wiesza się co kilka sekund na kilka sekund- nie da się go używać nadaje się na śmieci. Restarty i inne duperele nie pomagają, klienci wysłali je na gwarancje ale producent rozkłada ręce. Potem powiedzieli że to wina pamięci, oraz tego że zapycha się pamieć cash. Po tych kilku dobrych latach stwierdziłem że koniec spróbuje tego IPHONE zobaczymy najwyżej sprzedam ale sam się przekonam. Kupiłem 5s 32 GB za 2600 brutto mogłem 6 ale 5s był dla mnie idealny wielkościowo. Obawiałem się że przeskok będzie ciężki że będzie mi brakować sporo rzeczy z andka. Szybko okazało się że wszystko to znajdę również w IOS. O działaniu nie będę się długo rozpisywał- po prostu telefon działa bardzo płynnie(dodam że nigdy nie zabijam aplikacji-zgodnie z zaleceniami byłego pracownika Apple który napisał ciekawy poradnik). Zaskakiwało mnie to że coś robiłem, myślałem tutaj przydała by się taka opcja- wchodziłem w opcje i ona tam była ;p ;)- andek bardzo często robił pod górkę choćby z głupim skopiowaniem numeru itp. Nie będę się już dłużej rozpisywał bo informacji tego typu w necie jest mnóstwo. Powiem tak ja do andka nie wrócę już na pewno chyba że w końcu zamkną ten system i to zoptymalizują. Jestem nowy w świecie IOS ale nie szukam zbyt wiele mi zależało na szybkim telefonie który nie denerwuje mnie przy prostych czynnościach i taki dostałem, mam tylko nadzieje że Apple nie ściągnie IOS na dno. Ja się przekonałem i polecam, btw nie jestem bogatym bananem na telefon zapracowałem sam, wydałem sporo ale wiem za co nie wspomnę o tym że Iphony trzymają cenę. Pozdrawiam

• Shrek, sIDD and tomk925 like this

#407 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 16 February 2016 - 10:03

zem666 synu a co to wszystko ma wspólnego z betą? 

Przestań zaśmiecać wątek. 

Edited by effe, 16 February 2016 - 10:04.

• satmar and Giallorosso like this

iPhone 12 mini 

#408 zem666

zem666
  • 27 posts
  • SkądKraków

Posted 16 February 2016 - 10:05

Ktoś zarzucił temat andka ;) dla porównania.

#409 sirczarny

sirczarny
  • 31 posts
  • SkądOpole

Posted 16 February 2016 - 11:40

To ja na temat bety ogólnie . Siedziałem na forum windowsa, zapisałem sie do beta testów windowsa 10 mobile - insaiders.bo miałem swego czasu lumie 735 . I gdy czytam wasze posty , ze to nie działa albo to skopali to dostaje de za vi ( sory nie wiem jak sie poprawnie pisze :) ) nie uwierzycie ale dokładnie te same rzeczy robili z windowsem 10 mobile . Każda kolejna kompilacja cos dodawała a cos psuła. I tak samo ludzie płakali ojeju jak oni mogli ... A no qrwa mogli :) bo to BETA :), program testów jest nieobowiązkowy ! Ja po obcowaniu jako tester windowsa nawet nie mysle wchodzic w żadne bety na iosa. Wyleczyłem sie za pogonią - za cyferkami wyższego systemu. Zostaje na czymś co znam i dobrze chodzi. Jednak dziękuje wam beta testerzy za kawał dobrej roboty by my na oficjalnym spali spokojnie :) . Pozdrawiam

Samsung Galaxy s2 ---> | Nokia Lumia 735 ---> |  Iphone 5s

#410 MC_

MC_
  • 6923 posts

Posted 16 February 2016 - 11:42

Jesteś kolejną osobą, która nie rozumie. Chodzi o to, że wiele z tych zgłaszanych, istotnych błędów w wersji końcowej występuje nadal.

A to, co MS robił z Win10, to już niejednokrotnie wołało o pomstę do nieba.

• wojtas2931 likes this

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#411 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 16 February 2016 - 11:50

Ludzie po prostu nie czytają postów ze zrozumieniem i nie pojmują, że my nie narzekamy ogólnie na BETE, ale na to, że błędy z bety trafiają dalej do oficjalnego softu. 

Od roku pojawia się problem z górną belką, która po odblokowaniu telefonu pojawia się z lekkim opóźnieniem.

W tej chwili w beta dodali kolejny bug, że oprócz opóźnionej belki nie pojawia się już zegar i idę o zakład, że tak będzie do iOS10 albo i dalej :)

• wojtas2931 likes this

iPhone 12 mini 

#412 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 16 February 2016 - 12:01

jak tam wyczuwacie w tym tygodniu nową betę ? czy raczej następny tydzień ?

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#413 MC_

MC_
  • 6923 posts

Posted 16 February 2016 - 12:02

Może być trochę później, żeby uporać się z rokiem 1970.

#414 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 16 February 2016 - 13:20

Może być trochę później, żeby uporać się z rokiem 1970.

Kto ma odrapańca, powinien spieszyć się z oddaniem na 1970', do wymiany :D

Mam już wieści, że trafiło kilka sztuk nagle martwych do Cortlandu, taka ciekawostka.

 Only Apple 

#415 maciek5s

maciek5s
  • 1108 posts
Posted 16 February 2016 - 13:22

Kto ma odrapańca, powinien spieszyć się z oddaniem na 1970', do wymiany :D

Mam już wieści, że trafiło kilka sztuk nagle martwych do Cortlandu, taka ciekawostka.

nikt nie wymienia telefonu, to plotki, nudne to już się robi

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#416 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 16 February 2016 - 16:15

Przecież napisałem, że taka ciekawostka, a nie, że zachęcam.

Jednak już się chętni na wymianę trafili, a może się uda .. żenujące fakty.

 Only Apple 

#417 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 16 February 2016 - 16:28

Ludzie po prostu nie czytają postów ze zrozumieniem i nie pojmują, że my nie narzekamy ogólnie na BETE, ale na to, że błędy z bety trafiają dalej do oficjalnego softu. 

Od roku pojawia się problem z górną belką, która po odblokowaniu telefonu pojawia się z lekkim opóźnieniem.

W tej chwili w beta dodali kolejny bug, że oprócz opóźnionej belki nie pojawia się już zegar i idę o zakład, że tak będzie do iOS10 albo i dalej :)

To prawda. To samo dotyczyło przejścia iOS na Metal. Miało być szybciej i płynniej, a okazało się już w pierwszych betach, że system gubi klatki i to mocno. Wszyscy o tym pisali; wszyscy zgłaszali... Niestety nie poprawili tego i wypuścili iOS 9.1. Dopiero w iOS 9.2 było ciut lepiej...

• Sebosz likes this

#418 MC_

MC_
  • 6923 posts

Posted 16 February 2016 - 17:31

Ciut lepiej, ale i tak gorzej niz w ostatniej 8.

#419 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 16 February 2016 - 17:49

Potwierdzam, zauważyłem, zgłaszałem, nic nie dało :-) Dopiero chyba pierwsza beta 9.3 coś w tej kwestii zmieniła.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#420 snopek964

snopek964
  • 29 posts

Posted 17 February 2016 - 11:17

Może ktoś sprawdzić w Antutu wydajność iPhone 6s z procesorem samsunga.Właśnie przeprowadziłem test i wyszło 90000 pkt. Wcześniej testy wykazywały około 130000

#421 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 17 February 2016 - 11:35

Może ktoś sprawdzić w Antutu wydajność iPhone 6s z procesorem samsunga.Właśnie przeprowadziłem test i wyszło 90000 pkt. Wcześniej testy wykazywały około 130000

Na 6s plus u mnie teraz około 130000
Sorry to na 9.2.1 :-)

Edited by tomk925, 17 February 2016 - 11:40.

#422 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 17 February 2016 - 14:42

Może miałeś włączone oszczędzanie baterii  :rolleyes:

#423 MC_

MC_
  • 6923 posts

Posted 17 February 2016 - 14:53

Ten tryb oszczędzania to jak dla mnie wielka ściema. Niby zmienia push na fetch, ale poza tym u mnie czasy nie tylko nigdy nie były dłuższe, ale czasami wręcz się skróciły. i nie tylko u mnie, bo niektórzy użytkownicy też meldowali o takim ficzerze.

#424 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 18 February 2016 - 07:34

Tryb oszczędzania baterii ma to do siebie, że lekko obniża taktowanie procesora w momencie użytkowania iPhone'a przez co bateria wytrzymuje dłużej, ale tym samym telefon sporo zwalnia. Robiłem test, gdzie 6S miał tryb oszczędzenia, a 5S nie. Te same iOSy i niestety 6S z trybem działa tak samo wolno albo i gorzej niż 5S. 

 MacBook Pro 13' Retina Early 2015  Magic Mouse  iPhone 6S 16GB Gwiezdna Szarość

#425 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 18 February 2016 - 07:53

Ja szczerze mówiąc nie zauważyłem różnic z włączonym/wyłączonym trybem oszczędzania baterii. Wytrzymuje u mnie podobnie. Też jestem posiadaczem 6s.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users