Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac wylogowuje mnie po dłuższym czasie bezczynności

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 lesniczy88

lesniczy88
  • 18 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 stycznia 2016 - 00:10

Witam! 

Mój macbook air (2012 13") po dłuższym czasie bezczynności, ok 2 godzin, sam mnie jakby "wylogowuje". Przy wybudzeniu prosi żeby wpisac nazwę użytkownika i hasło aby potem się zalogować. Po zalogowaniu otwiera wszystkie programy raz jeszcze. Nie ma znaczenia czy jest podłączony do zasilania czy też działa na baterii. Próbowałem rozwiązać ten problem zaznaczając w ochronie i prywatności "wyłącz automatyczne logowanie" -> nie pomogło. Wyłączyłem też wymaganie hasła po 15 min bezczynności -> nadal nic. Jest to dla mnie bardzo kłopotliwe, nie mogę przesłać np. bardzo dużych plików do chmury skoro sam się wyłącza. Czy jest to jakiś ficzer i da się go wyłączyć? 

Pozdrawiam!

#2 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 06 stycznia 2016 - 08:44

Mylisz pojęcia. Automatyczne logowanie służy jak nazwa wskazuje do automatycznego zalogowania użytkownika do komputera, w momencie ponownego uruchomienia. Nie ma ona nic wspólnego z wylogowywaniem.

Dalej - w ustawieniach masz opcję - Oszczędzanie energii. Możesz sobie ustawić tam kiedy komputer ma wyłączać monitor.

Kolejna opcja w ustawieniach: "Ochrona i prywatność" - tam w zakładce "ogólne" możesz ustawić hasło lub ustawić po jakim czasie komputer ma o nie pytać.

#3 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 06 stycznia 2016 - 09:58

Kliknij w Zaawansowane w preferencjach ochrony i prywatności, a następnie upewnij się, że pole wyboru „Wyloguj po X minutach aktywności” nie jest zaznaczone.

csZ7cSYl.png

PYM Player 8.2.1 — działa od Cataliny po Sonomę

Klawiatura PYM też jest fajna – ma przecinek na klawiaturze numerycznej, twardy łącznik, jabłko  i symbol bitcoina ₿

VR, AR, XR – wszystko, co potrzebujecie wiedzieć, i czego nie potrzebujecie też.

> [ pym.uce.pl ]

#4 lesniczy88

lesniczy88
  • 18 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 stycznia 2016 - 13:02

Dziękuje bardzo! Pomogło :)

Kliknij w Zaawansowane w preferencjach ochrony i prywatności, a następnie upewnij się, że pole wyboru „Wyloguj po X minutach aktywności” nie jest zaznaczone.

csZ7cSYl.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych