Witam, to chyba najbardziej odpowiedzi dział (jeśli się pomyliłem prosze o przeniesienie), otóż ostatnio postanowiłem zmienić swojego głównego maila z domeny o2 (spamspamspam) na icloud i poprzenosiłem wszelkie maile na applowski lecz napotkałem problem, mianowicie- nie mogę zmienić apple id na taki z domeną [XXXXXXXXXX]@icloud.com? wysyakuje mi powiadomienie, musze więc pozostać przy tamtym specjalnie tylko i wyłącznie do apple id? jest jakiś sposób żeby to ominąć?

zmiana apple ID?
Napisano 05 stycznia 2016 - 23:27
Napisano 05 stycznia 2016 - 23:47
Zrob nowego maila np na gmail czy yahoo bo jesli rozumiem to chcesz miec maila tego ktorego masz od appla czyli jesli apple zablokuje ci konto to nie bedziesz mogl odebrac tego maila bo bedziesz mial to konto po prostu zablokowane wiec musi to byc jakis zewnetrzny mail
Napisano 06 stycznia 2016 - 00:01
chce mieć tylko i wyłącznie jeden mail na @icloud.com, jak beda chcieli to i tak zablokują i tak, a ja chce mieć tylko jeden, a teraz już musze mieć 2 z czego z jednym nie chce (ale przez apple id musze) mieć nic wspólnego.
Napisano 29 stycznia 2016 - 22:51
Kurcze, też ostatnio zastanawiałem się nad tym. Ta ilość spamu z o2 doprowadza mnie do szału :/ Rozwiązałeś ten temat jakoś?
MBP 15" 2015 iPhone 6s iPad 4 Apple TV3
Napisano 31 stycznia 2016 - 01:42
Tylko i wyłącznie jeśli ta strona Ci pozwoli:
Jeśli używałeś swojego Apple ID także w sklepie iTunes (wystarczy aktywacja) to o ile się nie mylę nie da się zmienić Apple ID.
Możesz za to ustawić inny adres e-mail jako kontaktowy niż o2. W tej sytuacji Apple ID z adresem o2 będzie mieć wspólną tylko nazwę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych