Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

działanie w tle app Facebook / iOS 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 stycznia 2016 - 21:08

Czy ktos kojarzy dlaczego to dziala w tle? Odswiezanie w tle mam wylaczone, app wywalony z multitaskingu a ciagle dziala w tle. Srednio kilka godzin w uzyciu w tle dziennie. Skad? Byl restore, wielokrotne deainstalacje etc..

#2 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 05 stycznia 2016 - 21:13

Najlepszy sposób ? - odinstalować. Polecam :)

#3 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 stycznia 2016 - 21:50

Teoretycznie tak ale to bez sensu przeciez. Poza tym wzglednie duzo korzystam z Facebook'a a uzywanie go przez safari to dramat

#4 waluigi

waluigi
  • 708 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 05 stycznia 2016 - 22:37

Killowanie aplikacji to jedyne wyjście, mimo zapewnień facebooka że problem z działaniem w tle został rozwiązany, aplikacja nadal potrafi całkiem solidnie drenować baterie.

Co robi w tle, tego nie wie, mam jednak spore wątpliwości co do respektowania przez iOS wyłączenia przez usera działania aplikacji w tle.

- Co ludzie mówią o mnie? - spytał. - Mówią: idiota? Co ludzie mówią?

#5 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2016 - 22:57

Na 100% coś robi w tle i drenuje baterię, kilka dni temu odinstalowałem aplikacje fb dzięki czemu zyskałem 2h w użyciu (korzystam z fb na safari).

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#6 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 stycznia 2016 - 23:00

Killowanie aplikacji to jedyne wyjście, mimo zapewnień facebooka że problem z działaniem w tle został rozwiązany, aplikacja nadal potrafi całkiem solidnie drenować baterie.
Co robi w tle, tego nie wie, mam jednak spore wątpliwości co do respektowania przez iOS wyłączenia przez usera działania aplikacji w tle.

dokladnie

ja mam wylaczone wszystko w tle jesli chodzi o uzycie

a i tak w statusie baterii w tle dziala facebook i messenger

#7 meg

meg
  • 316 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 stycznia 2016 - 23:45

ja nie mam tego problemu. jak ma przyjść jakaś wiadomość na messengerze to przyjdzie, ale nie ma tej apki w statusie baterii jesli jej nie uzywam. to samo z fejsbukiem. choc tego to prawie nie uzywam wcale. messangera sporadycznie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych