Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Nasze paski do Apple Watch.

• Please log in to reply
724 replies to this topic

Poll: Nasze paski do Apple Watch. (142 member(s) have cast votes)

Jaka ma być nazwa tematu?

1. Show your Apple Watch Band. (15 votes [10.56%] - View)

Percentage of vote: 10.56%

2. Nasze paski do Apple Watch (galeria) (127 votes [89.44%] - View)

Percentage of vote: 89.44%

Vote Guests cannot vote

#351 rees

rees
  • 167 posts

Posted 14 January 2019 - 12:38

Dzięki za info. Pasek został właśnie zamówiony :)

Drobiazg. W piątek odebrałem oliwkowy nylon z Monoweara. Wyglądaj jak zwykle zjawiskowo. Ale jeden drobny minusik: na fotach widać że w przypadku AW4 44MM paski robione z myślą o poprzednich AW 42 MM mają milimetrowe rozjazdy na zaokrąglonych rogach AW4. Widzę to na zdjęciach, praktycznie nie widzę jak patrzę na nadgarstek.

m6SsUVC.jpg

h43R39S.jpg

Edited by rees, 14 January 2019 - 12:39.

#352 guzik1

guzik1
  • 26 posts

Posted 17 January 2019 - 12:25

Drobiazg. W piątek odebrałem oliwkowy nylon z Monoweara. Wyglądaj jak zwykle zjawiskowo. Ale jeden drobny minusik: na fotach widać że w przypadku AW4 44MM paski robione z myślą o poprzednich AW 42 MM mają milimetrowe rozjazdy na zaokrąglonych rogach AW4. Widzę to na zdjęciach, praktycznie nie widzę jak patrzę na nadgarstek.

m6SsUVC.jpg

Może trochę nie w temacie. Czy mógłbyś mi podać jaka tarcza jest wyświetlana. Mam ten zegarek od dwóch tygodni i nie mogę znaleźć żadnej tarczy gdzie mógłbym zmienić kolor wszystkich wskazówek (można zmienić kolor wskazówki sekundnika). Z góry dziękuję za pomoc.

#353 IQM1

IQM1
  • 185 posts

Posted 17 January 2019 - 15:25

Jak nie masz steel to nie będzie chyba ;-(

#354 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 posts

Posted 17 January 2019 - 15:25

Ta tarcza tylko w AW LTE

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#355 rees

rees
  • 167 posts

Posted 19 January 2019 - 11:27

Może trochę nie w temacie. Czy mógłbyś mi podać jaka tarcza jest wyświetlana. Mam ten zegarek od dwóch tygodni i nie mogę znaleźć żadnej tarczy gdzie mógłbym zmienić kolor wszystkich wskazówek (można zmienić kolor wskazówki sekundnika). Z góry dziękuję za pomoc.

Tak, to tarcza explorer z wersji LTE - mi się najbardziej podoba bo jest minimalistycznie prosta. 

#356 guzik1

guzik1
  • 26 posts

Posted 21 January 2019 - 09:57

Tak, to tarcza explorer z wersji LTE - mi się najbardziej podoba bo jest minimalistycznie prosta. 

Dziękuję za informację. Myślałem, że jest różnica jeśli chodzi o tarcze tylko pomiędzy wersjami nike+ i resztą. Trochę słabo wypadają możliwości konfiguracji tych tarcz, nie można zmieniać kształtu wskazówek, ani ich koloru, ani dograć innych tarcz - to spore ograniczenie jak na zegarek.

#357 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 02 February 2019 - 23:14

Mam takie pytanie powiązane z paskami do AW - gdzie je trzymacie? Luzem w szufladzie czy w jakimś pudełku albo na jakimś wieszaku / stojaku? Chciałabym mieć swoje paski trochę bardziej pod ręką (niekoniecznie luzem, trochę za dużo ich mam) i szukam inspiracji :D.

A tak już nawiązując do tematu - z Chin lecą do mnie 4 paski do AW. Dwa dla mnie (czerwona i limonkowa opaska sportowa) i dwa dla taty (szara opaska i czarna bransoleta panelowa). Jak dojdą i będzie ok, to podzielę się zdjęciami, linkiem i wrażeniami :D.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#358 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 February 2019 - 23:03

Szukam bransolety panelowej lub mediolańskiej do AW44 w kolorze space gray. Na allegro oferty po kilkadziesiąt PLN, warto? Ktoś coś poleci? Jak wagowo wypada panelowa w porównaniu do mediolańskiej? 

Edited by GIZIU, 10 February 2019 - 23:04.

• damianmajk likes this

#359 damianmajk

damianmajk
  • 769 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 11 February 2019 - 14:41

Szukam bransolety panelowej lub mediolańskiej do AW44 w kolorze space gray. Na allegro oferty po kilkadziesiąt PLN, warto? Ktoś coś poleci? Jak wagowo wypada panelowa w porównaniu do mediolańskiej?

Mam mediolańską Space Gray właśnie z Allegro - Tech-Protect. Kupiłem pod koniec października, korzystam codziennie i w sumie jest Ok. Magnes trzyma mocno, zapięcia do AW też dają radę, trochę kolor od spodu zaczął się delikatnie wycierać, ale jak masz założoną na rękę to tego nie widać.

#360 Zireael

Zireael
  • 905 posts

Posted 11 February 2019 - 21:02

Ja zamówiłam dla taty taką bransoletę panelową za około 40 zł (też ma AW4 Space Gray, kolor bransolety wybrałam czarny): https://pl.aliexpres....242b5c0fIK4st6

Niestety na razie nic więcej się na jej temat nie mogę wypowiedzieć poza tym, że (wnioskując po zdjęciach) nie wygląda źle, bo jeszcze do mnie nie dotarła - na trackingu na razie jest dopiero we Francji :(.

Mam takie pytanie powiązane z paskami do AW - gdzie je trzymacie? Luzem w szufladzie czy w jakimś pudełku albo na jakimś wieszaku / stojaku? Chciałabym mieć swoje paski trochę bardziej pod ręką (niekoniecznie luzem, trochę za dużo ich mam) i szukam inspiracji :D.

A tak powtarzając pytanie - ktoś coś?

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#361 damianmajk

damianmajk
  • 769 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 11 February 2019 - 21:17

Zastanawiałem się nad tym etui do pasków, ale za dużo tam nie wrzucisz.

https://www.monowear...ant=21851155207

#362 Zireael

Zireael
  • 905 posts

Posted 11 February 2019 - 21:27

Ciekawe, ale u mnie się nie sprawdzi - musiałabym takie ze 4 kupić :D. Na chwilę obecną mam 10 pasków, dwa są w drodze, a jak mi coś wpadnie w oko to mogę się nie powstrzymać przed zakupem... zwłaszcza, że na Aliexpress te paski nie są w wygórowanej cenie :D.

#363 damianmajk

damianmajk
  • 769 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 11 February 2019 - 21:37

Ciekawe, ale u mnie się nie sprawdzi - musiałabym takie ze 4 kupić :D. Na chwilę obecną mam 10 pasków, dwa są w drodze, a jak mi coś wpadnie w oko to mogę się nie powstrzymać przed zakupem... zwłaszcza, że na Aliexpress te paski nie są w wygórowanej cenie :D.

No Ali faktycznie jest dużo ciekawych pasków - to racja, ale dla mnie czas oczekiwania to masakra. Zamawiałem kiedyś do Garmina Fenixa, to z 2 msc. to szło, nawet zapomniałem, że kupiłem :)

#364 damianmajk

damianmajk
  • 769 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 13 February 2019 - 09:43

Zamówiłem dwa paski Nomad - czarne, jeden Traditional, a drugi Modern. Jak już odbiorę, to dam znać jaka jest ich jakość. Trochę poczytałem i są różne opinie, większość jednak pozytywna. Zobaczymy... :)

#365 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 13 February 2019 - 20:18

Ja mam modern brazowy od kilku miesiecy, moze byc :-) (i etui do xs przy okazji tego samego koloru)
  • damianmajk likes this

#366 rees

rees
  • 167 posts

Posted 14 February 2019 - 11:02

Zamówiłem dwa paski Nomad - czarne, jeden Traditional, a drugi Modern. Jak już odbiorę, to dam znać jaka jest ich jakość. Trochę poczytałem i są różne opinie, większość jednak pozytywna. Zobaczymy... :)

Mam brązowym modern strap i o ile wykonanie jest świetne, tak jakoś nie chce mi się go nosić :) Może dlatego że ma dosyc duże klamry / zaczepy do watcha przez co zegarek robi się bardziej prostokątny  i jakoś dziwnie mi się na niego patrzy. Ale może kwestia gustu. Wrzucę fotki wieczorem.

• damianmajk likes this

#367 damianmajk

damianmajk
  • 769 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 21 February 2019 - 20:44

Mam brązowym modern strap i o ile wykonanie jest świetne, tak jakoś nie chce mi się go nosić :) Może dlatego że ma dosyc duże klamry / zaczepy do watcha przez co zegarek robi się bardziej prostokątny  i jakoś dziwnie mi się na niego patrzy. Ale może kwestia gustu. Wrzucę fotki wieczorem.

Dostałem już paski Nomad. Faktycznie jest tak, jak mówisz - zegarek robi się bardziej prostokątny. Ale jakość wykonania pasków bardzo dobra. Tylko ten Traditional ma według mnie "sztywniejszą" skórę, niż Modern.

Edited by damianmajk, 21 February 2019 - 20:45.

#368 Zireael

Zireael
  • 905 posts

Posted 23 February 2019 - 15:45

Przyszły mi wszystkie zamówione paski :P.

Bransoleta okazała się hitem - jest bardzo dobrze wykonana i dość ciężka, do tego najwyraźniej bardzo się tacie spodobała :). Wstawiam linka do zdjęcia: https://i.imgur.com/Eh0j5lF.jpg i do bransolety: https://pl.aliexpres....3da25c0f7kG7au

Opaski sportowe też wyglądają na fajniejsze niż któraś z ostatnich. Ta czerwona mnie urzekła :P. Zdjęcie: https://i.imgur.com/4v4ke1S.jpg i link: https://pl.aliexpres....3da25c0f7kG7au

#369 kostner

kostner
  • 302 posts

Posted 24 February 2019 - 08:47

@Zireael, te zaczepy dobrze trzymają, pasek nie jest "luźny"?

#370 Regiss

Regiss
  • 2946 posts
  • SkądRadom

Posted 24 February 2019 - 09:11

Bransoleta super ale z czymś takim na ekranie to bym nie wytrzymał 5 sekund i zerwał w cholere :P

iPhone 15 Pro

#371 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 24 February 2019 - 09:20

Heh faktycznie katastrofa, wolabym juz miec porysowany ekran ;-)

#372 Zireael

Zireael
  • 905 posts

Posted 24 February 2019 - 14:52

Bransoleta super ale z czymś takim na ekranie to bym nie wytrzymał 5 sekund i zerwał w cholere :P

To "coś" jest tam tylko tymczasowo, zresztą to folia z AW3, bo innej nie miałam pod ręką :P. Wcześniej ta folia była normalnie przyklejona i nie było tych bąbelków, ale jak przyszło szkło hartowane do zegarka, to ją zerwałam, bo z góry założyłam, że szkiełko będzie pasować - niestety po fakcie okazało się, że w pudełku było szkiełko, owszem, ale dla wariantu 40 mm... Więc przykleiłam folię z powrotem, założyłam spór na Ali, dostałam zwrot i zamówiłam drugie (już nie z Baseusa, a z Hoco) - teraz czekam na dostawę i jak tylko szkiełko do mnie przyjdzie, wtedy "to" z przyjemnością zerwę :P.

@kostner, dobrze trzymają wszystkie :). Do bransolety były jeszcze dołączone narzędzia w razie, gdyby trzeba było zmienić jej długość :).

Edited by Zireael, 24 February 2019 - 15:11.

#373 mariuszfmario

mariuszfmario
  • 55 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 February 2019 - 19:45

A ja nabyłem pasek Clayco, który dodatkowo zabezpiecza cały zegarek. Chwalę sobie i polecam

https://imgur.com/ix5Y4k0

https://imgur.com/2cbumzw

#374 Patryk_MAY

Patryk_MAY
  • 11 posts

Posted 25 February 2019 - 09:49

A ja nabyłem pasek Clayco, który dodatkowo zabezpiecza cały zegarek. Chwalę sobie i polecam

https://imgur.com/ix5Y4k0

https://imgur.com/2cbumzw

Czy jest w nim jakaś ochrona ekranu?

#375 mariuszfmario

mariuszfmario
  • 55 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 February 2019 - 10:50

Nie, nakleiłem sobie folię. Ale to jest lepsze niż te wszystkie szkła, przez które dotyk działa jakby chciał a nie mógł.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users