Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

Nasze paski do Apple Watch.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Nasze paski do Apple Watch. (142 użytkowników oddało głos)

Jaka ma być nazwa tematu?

1. Show your Apple Watch Band. (15 głosów [10.56%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.56%

2. Nasze paski do Apple Watch (galeria) (127 głosów [89.44%] - Zobacz)

Procent z głosów: 89.44%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#276 crosis

crosis
  • 50 postów

Napisano 25 lipca 2018 - 08:30

Czy ktos moze polecic jakis dobrej jakosci pasek a'la milanese (w kolorze czarnym), z ktorego nie schodzi farba? Od dwoch tygodni uzywam Crested z Ali i z klipsa z magnesem juz zaczyna sie scierac farba :(

Macbook Pro 13.3'' (late 2013) ME865LL/A  ||  iPhone 8  64GB Space Gray  ||  Watch 42 mm Space Gray

#277 fyma

fyma
  • 93 postów

Napisano 29 lipca 2018 - 16:45

W sklepie Apple zabraklo ? Ostatnio pelno lezalo na polkach. Idz kup oryginalny , bo inaczej bedziesz tylko wydawal szmal na gowno i narzekal. 

Użytkownik fyma edytował ten post 29 lipca 2018 - 16:45

#278 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 29 lipca 2018 - 17:28

Czy ktos moze polecic jakis dobrej jakosci pasek a'la milanese (w kolorze czarnym), z ktorego nie schodzi farba? Od dwoch tygodni uzywam Crested z Ali i z klipsa z magnesem juz zaczyna sie scierac farba :(

Jak znajdę do podeślę Ci link z którego kupowałem swoją. Trzyma już trzeci rok, będąc używaną dzień w dzień przez około rok. Później przerzuciłem się na skórzaną  :D

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#279 crosis

crosis
  • 50 postów

Napisano 29 lipca 2018 - 17:42

W sklepie Apple zabraklo ? Ostatnio pelno lezalo na polkach. Idz kup oryginalny , bo inaczej bedziesz tylko wydawal szmal na gowno i narzekal. 

Dziękuję za rzeczową wypowiedź i jakże celną odpowiedź na zadane pytanie - nawiazując do tonu w jakim została napisana: jeszcze mnie nie po****o, żeby dawać 1k zł za pasek.

Jak znajdę do podeślę Ci link z którego kupowałem swoją. Trzyma już trzeci rok, będąc używaną dzień w dzień przez około rok. Później przerzuciłem się na skórzaną  :D

Dzięki! będę wdzięczny ;)

• krissolek i krzysztofsds lubią to

Macbook Pro 13.3'' (late 2013) ME865LL/A  ||  iPhone 8  64GB Space Gray  ||  Watch 42 mm Space Gray

#280 babeo

babeo
  • 152 postów

Napisano 30 lipca 2018 - 12:37

Czy od częstych zmian pasków (zakładania i zdejmowania) zauważyliście jakieś luzy na samym mocowaniu w zegarki?
iPhone 7 128GB + iPad 2018 32GB WiFi + BeatsX

#281 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 30 lipca 2018 - 13:37

Od jakiegoś czasu paski zmieniam prawie codziennie i nic się nie dzieje (pomijam to, że nie wszystkie paski mają perfekcyjne dopasowanie, ale przynajmniej nie spadają :P).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#282 fyma

fyma
  • 93 postów

Napisano 30 lipca 2018 - 15:26

Dziękuję za rzeczową wypowiedź i jakże celną odpowiedź na zadane pytanie - nawiazując do tonu w jakim została napisana: jeszcze mnie nie po****o, żeby dawać 1k zł za pasek.

Nie ma za co , lepiej wydac raz 1000 za oryginal niz 10x100 za gowno.

#283 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 01 sierpnia 2018 - 14:03

Nie ma za co , lepiej wydac raz 1000 za oryginal niz 10x100 za gowno.

Trzeba miec gowno zamiast "muzgu" zeby tak przeplacac...

Macbook Air | iPhone 13pro | Watch 7 | AirPods Pro

#284 fyma

fyma
  • 93 postów

Napisano 01 sierpnia 2018 - 22:12

Trzeba miec gowno zamiast "muzgu" zeby tak przeplacac...

150$ to duzo wedlug ciebie ?! Serio ?! Wezcie sie lepiej za robote a nie za ciagle narzekanie. ze wszystko drogo. 

image.png

#285 crosis

crosis
  • 50 postów

Napisano 02 sierpnia 2018 - 08:59

@fyma,

Po pierwsze: mieszkamy w Polsce, walutą obowiązującą w kraju jest PLN. Jeżeli jeszcze się nie zorientowałeś, to amerykański Apple Store (podobnie jak większość sklepów oferujących sprzęt Apple w USA) nie dostarcza bezpłatnie i bez podatków do naszego kraju, nie każdy też spędza weekendy w USA :)

Po drugie: Srebrna ?! Serio ?! Przeczytaj jeszcze raz temat ze zrozumieniem - mówiłem o kolorze czarnym, który zgodnie z Twoim tokiem myślenia kosztuje $199 USD, czyli przy dzisiejszym kursie 730 PLN (bez podatku i kosztów dostawy).

Użytkownik crosis edytował ten post 02 sierpnia 2018 - 09:19

#286 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 02 sierpnia 2018 - 11:13

150$ to duzo wedlug ciebie ?! Serio ?! Wezcie sie lepiej za robote a nie za ciagle narzekanie. ze wszystko drogo.

To, że w Stanach coś nie wydaje się drogie, nie znaczy, że w Polsce też takie będzie. Poza tym - ja też się przymierzam do zakupu bransolety mediolańskiej i też będę się rozglądać za zamiennikiem, bo oryginalny pasek nie wydaje mi się warty tej ceny i za te pieniądze zdecydowanie wolę kupić coś innego.

Użytkownik Zireael edytował ten post 02 sierpnia 2018 - 11:13

• Sebosz lubi to

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#287 fyma

fyma
  • 93 postów

Napisano 02 sierpnia 2018 - 11:15

Ok 50$ wiecej ,ale to i tak prawie zadna roznica . Juz nie placz ze to tak duzo. Ja za zakupy zywnosciowe w Costco lub Wal-Mart wydaje wiecej niz na ta branzoletke. Za sam zegarek zaplaciles 3 razy wiecej.  Wiec jak cie bylo stac na zegarek to powinno cie stac na dodatkowa branzoletke - albo trzeba bylo wogole nie kupowac i teraz nie narzekac.   Zreszta nIe musisz kupowac w AS , pelno tego na ebay czy innych stronach .

#288 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 02 sierpnia 2018 - 12:46

Cytujac Cejrowskiego: "z glupkami nie warto rozmawiac"

• Jackpe lubi to

#289 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 02 sierpnia 2018 - 14:02

Pan Hameryka pojechał za wielką wodę i kozaczy :) tyle można wyciągnąć z sensu i poziomu rozmowy z panem US&A. 

Odnośnie pasków. kolega @krissolek wspominał o podrzuceniu namiarów na sprawdzone paski Milanese Loop.

Szukam zamiennika (ten kto potrafi liczyć pieniądze, nie wywala ich tam, gdzie nie trzeba- tymbardziej, że to TYLKO pasek do elektronicznego gadżetu na ręce ;))

Czy ktoś mógłby podrzucić sprawdzone linki do Milanese Loop, Paska skórzanego i Bransolety Panelowej? Na Ail tego mnóstwo i chciałbym jednak coś sprawdzonego trafić :)

Dzieki z góry! :)

Użytkownik Sendil edytował ten post 02 sierpnia 2018 - 14:03

#290 crosis

crosis
  • 50 postów

Napisano 02 sierpnia 2018 - 14:31

@Sendil,

Mam milanese loop od Crested z Ali, wykonanie jest całkiem ok, do tego tania jak barszcz. Jedynym, niestety dużym problemem jest schodząca farba z klipsa z magnesem (baardzo szybko) - więc zależy od koloru jaki potrzebujesz. Jeżeli srebrny, to myślę, że powinno być ok ;) te koloryzowane bransolety są zawsze problematyczne i się wycierają np. w zegarkach Fossil (nie należą do najtańszych - chociaż jak widać wyżej to kwestia indywidualna, bo ciągle tańsze niż cała oryginalna bransoleta od Apple ;)  - mam jeden model (ciemny szary), podobnie jak moi znajomi (złote i czarne) i zawsze się wycierały. Nie tak szybko jak bransoleta z Ali, ale jednak.

Kupowałem tutaj (do usunięcia spacja): https:// www.aliexpress.com/item/Milanese-loop-for-apple-watch-band-strap-42mm-38mm-iwatch-series-3-2-1-band-Stainless/32858926673.html

Bransoleta panelowa (ta a'la oryginalna) u mnie okazała się dość problematyczna ze względu na zapięcie - mam dość wąskie nadgarstki i bardzo szeroki system zamykania sprawia, że nie jestem w stanie jej owinąć dookoła nadgarstka (nawet po skróceniu ogniwa się blokują i przestają wyginać bardziej).

Mam czarną, nieużywaną do 42mm na sprzedaż gdybyś chciał, też z Ali (https://myapple.pl/f...owa-link-42-mm/)

Użytkownik crosis edytował ten post 02 sierpnia 2018 - 14:36

• Sendil lubi to

#291 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 03 sierpnia 2018 - 12:13

Ok 50$ wiecej ,ale to i tak prawie zadna roznica . Juz nie placz ze to tak duzo. Ja za zakupy zywnosciowe w Costco lub Wal-Mart wydaje wiecej niz na ta branzoletke. Za sam zegarek zaplaciles 3 razy wiecej.  Wiec jak cie bylo stac na zegarek to powinno cie stac na dodatkowa branzoletke - albo trzeba bylo wogole nie kupowac i teraz nie narzekac.   Zreszta nIe musisz kupowac w AS , pelno tego na ebay czy innych stronach .

To smutne, że musisz zakładać konta na forach internetowych żeby się dowartościować. Doceniam natomiast, że dzielisz się tym, że przy najniższej krajowej w US możesz robić tak pokaźne zakupy. Gratuluję!

Wrzucam obiecany link do sklepu z którego brałem paski. 100% polecam - szczególnie Leather Loop.

EDIT:

Nasze forum chyba nie lubi się z Ali - przekierowuje na Allegro. Sklep natomaist nazywa się UEBN Watch Store.

Sorry za długi czas odpowiedzi :) 

Użytkownik krissolek edytował ten post 03 sierpnia 2018 - 12:17

• Sendil i Emej lubią to

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#292 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 07 sierpnia 2018 - 08:23

To, że w Stanach coś nie wydaje się drogie, nie znaczy, że w Polsce też takie będzie. Poza tym - ja też się przymierzam do zakupu bransolety mediolańskiej i też będę się rozglądać za zamiennikiem, bo oryginalny pasek nie wydaje mi się warty tej ceny i za te pieniądze zdecydowanie wolę kupić coś innego.

Ja mam zamiennik z AliExpress (pokazywałem go wcześniej), który wygląda tak samo jak na początku :) wyciera się trochę tam, gdzie jest zapięty i siłą rzeczy części bransolety się o siebie ocierają, czyli w zupełnie niewidocznym miejscu, a ten cały „klips” z magnesem wygląda jak nowy (wersja Space Grey). Polecam

Wiec jak cie bylo stac na zegarek to powinno cie stac na dodatkowa branzoletke - albo trzeba bylo wogole nie kupowac i teraz nie narzekac.

Za kogo Ty się masz żeby mówić co on powinien i czy może narzekać? Nie zachłysnąłeś się za bardzo tym amerykańskym powietrzem?

Użytkownik Sebosz edytował ten post 07 sierpnia 2018 - 08:28

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#293 crosis

crosis
  • 50 postów

Napisano 07 sierpnia 2018 - 09:16

@Sebosz,
Podrzuciłbyś please linka do oferty na ali na ten milnese loop? :)

#294 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 sierpnia 2018 - 10:20

@Sebosz,
Podrzuciłbyś please linka do oferty na ali na ten milnese loop? :)

Ja kupiłem swój w sklepie myapple - super pasuje dobrze trzyma i nic się nie ściera!

https://sklep.myappl...42mm-black.html

Użytkownik shaqui edytował ten post 07 sierpnia 2018 - 10:21

"Myślenie to najcięższa praca i pewno dlatego nie cieszy się zbytnią popularnością" 

 MacBook Air13 M1, SSD250 gb, Ram 16 gb 2020 |  iP 11 pro Max - 256 gb |  iPad Pro 11 |  AW5 - 44mm SG

#295 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 07 sierpnia 2018 - 11:01

Ja brałem stąd.
  • Zireael lubi to

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#296 crosis

crosis
  • 50 postów

Napisano 07 sierpnia 2018 - 17:47

Dzięki!

Mam z tego samego sklepu, też Crested i niestety jest kiepsko - może trafił mi się jakiś gorszy egzemplarz/partia ;)

#297 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 07 sierpnia 2018 - 20:54

Ja brałem stąd.

Czaiłam się, czaiłam i w końcu zamówiłam - tyle że ja akurat srebrną :D. Dzięki za linka :).

PS Jak przyjdzie, podzielę się wrażeniami :).

Użytkownik Zireael edytował ten post 07 sierpnia 2018 - 20:54

#298 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 08 sierpnia 2018 - 09:22

Myślę, że srebrna tym bardziej nie będzie się jakoś specjalnie niszczyła. BTW. ja w tej w kolorze Space Grey pływałem nawet w przydomowym basenie i nic się z nią nie stało :D więc chyba nie jest tak źle.

Użytkownik Sebosz edytował ten post 08 sierpnia 2018 - 09:23

#299 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 postów

Napisano 08 sierpnia 2018 - 13:23

A co miało by się stać. Też mam czarną z aliexpress już rok i jest spoko, trochę się wytarła pod spodem ale nie widać.

#300 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 16 sierpnia 2018 - 21:06

Moja skromna kolekcja ;)

7ebFv4N.jpg

Poza tym, mam na sprzedaż bransoletę, gdyby ktos był zainteresowany zapraszam na priv.

pcYBAGZ.jpg

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)