Edited by fyma, 10 June 2018 - 16:04.
Nasze paski do Apple Watch.
Posted 10 June 2018 - 14:59
Posted 14 June 2018 - 11:20
Dzisiaj zamówiłam sobie na Aliexpress dwa paski - nowy wzór (biały w niebieskie i zielone paski) i szarą opaskę sportową. Ten drugi wzięłam z ciekawości, bo kosztował 14 zł bez paru groszy i chciałam zobaczyć, czy będzie jakościowo podobny do tego za 30 . Jak przyjdą, to oczywiście podzielę się wrażeniami . Ogólnie to z pasków to jeszcze kiedyś będę chciała kupić bransoletę mediolańską. Macie jakieś doświadczenia z tymi z Chin? Warto?
Edited by Zireael, 14 June 2018 - 11:29.
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Posted 23 June 2018 - 23:56
Dzisiaj zamówiłam sobie na Aliexpress dwa paski - nowy wzór (biały w niebieskie i zielone paski) i szarą opaskę sportową. Ten drugi wzięłam z ciekawości, bo kosztował 14 zł bez paru groszy i chciałam zobaczyć, czy będzie jakościowo podobny do tego za 30 . Jak przyjdą, to oczywiście podzielę się wrażeniami . Ogólnie to z pasków to jeszcze kiedyś będę chciała kupić bransoletę mediolańską. Macie jakieś doświadczenia z tymi z Chin? Warto?
Ja mam doświadczenie z paskami sportowymi. Generalnie nie warto, paski silikonowe wykonane z gorszego materiału i choć wyglądają jak oryginalne to strasznie „łapią” wszystko z np rękawa czy kieszeni spodni. Wyglada to strasznie i z tego względu nie polecam. No chyba, że ktoś natrafił na model 1:1 z oryginałem
Posted 24 June 2018 - 08:14
Posted 24 June 2018 - 12:33
Ja mam doświadczenie z paskami sportowymi. Generalnie nie warto, paski silikonowe wykonane z gorszego materiału i choć wyglądają jak oryginalne to strasznie „łapią” wszystko z np rękawa czy kieszeni spodni. Wyglada to strasznie i z tego względu nie polecam. No chyba, że ktoś natrafił na model 1:1 z oryginałem
Jak najbardziej warto, choć dla mnie była nieco za ciężka. Tak jak poprzednik pisał - nie "zatrzaskuje się", a jedynie wsuwa. Magnes trzyma bardzo dobrze, nigdy przez pół roku używania nie rozpięła się.
Moje serce jednak skradła Leather Loop od skośnookich przyjaciół. Jest GENIALNA.
iPhone X iPad Pro 12,9 Pencil Macbook Pro 13" Retina Watch Steel
Posted 24 June 2018 - 13:28
A jaki kolor tego Leather Loop?
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Posted 24 June 2018 - 21:23
Szczerze mówiąc nie pamiętam jaki brałem. Wyglądem bardzo przypomina szary z delikatnym zabarwieniem oliwki(?). Chińczycy lubią swoje kolory dodawać, a ten najbardziej mi się podobał
iPhone X iPad Pro 12,9 Pencil Macbook Pro 13" Retina Watch Steel
Posted 03 July 2018 - 12:42
Posted 06 July 2018 - 10:57
Zakupiłem ten pasek - https://xgsm.pl/prod...1-2-3-42mm.html
W moim odczuciu nawet obok skóry nie leżał, a co dopiero żeby był wykonany z niej, za taką cenę nie spodziewałem się fajerwerków, aczkolwiek myślałem, że będzie lepiej wykonany. Cały czas rozglądam się za jakimś paskiem w bardziej rozsądnej cenie niż ten od Apple.
MacBook Pro 13,3' 128GB 2017 | Magic Mouse 2 | iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB | Apple Watch Ultra | AirPods Pro |
Posted 06 July 2018 - 17:54
Zakupiłem ten pasek - https://xgsm.pl/prod...1-2-3-42mm.html
W moim odczuciu nawet obok skóry nie leżał, a co dopiero żeby był wykonany z niej, za taką cenę nie spodziewałem się fajerwerków, aczkolwiek myślałem, że będzie lepiej wykonany. Cały czas rozglądam się za jakimś paskiem w bardziej rozsądnej cenie niż ten od Apple.
Szczerze mówiąc to te z aliexpress wyglądają lepiej a są 4 razy tańsze
- Sebosz likes this
Posted 10 July 2018 - 16:37
To i ja się pochwalę moimi paskami
Attached Files
Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)
Posted 10 July 2018 - 20:37
Dużo nosiłeś ten czarny silikonowy z prawej strony? Bo z tego, co zauważyłam, to one raczej szybko się zużywają...
PS Jeden z pasków już mi doszedł - zamiennik "nowości" (biały w niebieskie i zielone prążki). Wygląda na lepiej wykonany niż dwa pierwsze paski z Chin . Fotki i linki podrzucę jak przyjdzie mi drugi pasek (może nawet razem z całą kolekcją) .
Edited by Zireael, 10 July 2018 - 20:38.
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Posted 10 July 2018 - 20:44
Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)
Posted 10 July 2018 - 21:11
Pytałam, bo trochę widać, że jest "wyślizgany" . Ja w swoim szarym silikonie (też oryginał) nie chodzę często, a i tak już końcówka jest trochę błyszcząca. Na szczęście wolę nylonowe - ten, co mi ostatnio przyszedł, to właśnie Crested .
Posted 10 July 2018 - 22:54
tak to jest, jak się szybko zdjęcia robi i nawet paska nie wytrze dokładnie:) To raczej odciski palców i zabrudzenie niż zniszczenia, a przynajmniej na żywo tego nie widać
Crested jest super, chociaż muszę się wybrać do Ejpla i porównać z oryginalnymi. Może zmienię zdanie.
Do tego Crested ekspresowo wysyła paski do Polski. Od zamówienia do dostarczenia ostatnio minęło u mnie mniej niż 2 tygodnie.
Posted 12 July 2018 - 18:04
Pytałam, bo trochę widać, że jest "wyślizgany" . Ja w swoim szarym silikonie (też oryginał) nie chodzę często, a i tak już końcówka jest trochę błyszcząca. Na szczęście wolę nylonowe - ten, co mi ostatnio przyszedł, to właśnie Crested .
A ten nylon co masz to opaskę czy pasek? Bo jak opaskę to z jakiego materiału ma wpięcia do zegarka z metalu czy plastiku?
Posted 13 July 2018 - 18:03
Pasek, dokładnie taki:
Link: https://pl.aliexpres...2794453214.html
Ogólnie to z metalowym zapięciem mam tylko jeden pasek, takie pseudoskórkowy (nawet kiedyś wstawiałam zdjęcie). Pozostałe mają plastikowe zapięcie. Zobaczymy, jak ostatni pasek (ten za 14 zł ) - na razie jeszcze nie przyszedł i mam nadzieję, że to nie będzie szajs .
Posted 13 July 2018 - 18:28
Pasek, dokładnie taki:
Link: https://pl.aliexpres...2794453214.html
Ogólnie to z metalowym zapięciem mam tylko jeden pasek, takie pseudoskórkowy (nawet kiedyś wstawiałam zdjęcie). Pozostałe mają plastikowe zapięcie. Zobaczymy, jak ostatni pasek (ten za 14 zł ) - na razie jeszcze nie przyszedł i mam nadzieję, że to nie będzie szajs .
Pasek masz na odwrót założony
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Posted 13 July 2018 - 18:48
Witam,
Prosiłbym o wskazanie jakiegoś dobrego źródła zamienników z którego mógłbym kupić odpowiednik Apple Sport Loop Black - tylko w wersji naprawdę czarnej a nie tak jak u Apple w centki lub odpowiednik Apple Woven Nylon Band również najlepiej full black
Prosiłbym o wskazanie czegoś z naprawdę dobrej jakości mocowaniami - z tego co przeglądałem aliexpress/allegro itp to część z tych pasków podobno ma słabe zapięcia i wypina się z zegarków - wolałbym żeby mój nie wylądował na podłodze
Z góry dzięki
Posted 13 July 2018 - 19:30
Pasek masz na odwrót założony
Właśnie jest dobrze . Jestem leworęczna i zegarek noszę na prawej ręce .
@up, z tymi zapięciami jest loteria - możesz trafić dobrze, możesz trafić źle. Ja raczej trafiałam dobre zapięcia .
EDIT Otwierają Wam się normalnie moje linki? Mam wrażenie, że mi się jakieś śmieci doczepiają...
Edited by Zireael, 13 July 2018 - 20:02.
Posted 13 July 2018 - 23:00
EDIT Otwierają Wam się normalnie moje linki? Mam wrażenie, że mi się jakieś śmieci doczepiają...
Nope, przekierowuje do allegro - dziwnie to forum się zachowuje jeżeli chodzi o linki. Podobnie było w temacie o Apple Pay w Polsce gdzie wiele osób wklejało linka do regulaminu promocji w mBanku - następowało jakieś dziwne przekierowanie, sam link się zmieniał w coś zupełnie innego
Macbook Pro 13.3'' (late 2013) ME865LL/A || iPhone 8 64GB Space Gray || Watch 42 mm Space Gray
Posted 14 July 2018 - 00:25
Nope, przekierowuje do allegro - dziwnie to forum się zachowuje jeżeli chodzi o linki. Podobnie było w temacie o Apple Pay w Polsce gdzie wiele osób wklejało linka do regulaminu promocji w mBanku - następowało jakieś dziwne przekierowanie, sam link się zmieniał w coś zupełnie innego
Co do Allegro, to kontaktowałem się z administracją i wg nich to jest OK, że przekierowywuje linki do Allegro przez jakiś serwis afiliacyjny. U mnie działa to tak sobie, bo mam adblock. Co do mBanku, to chyba z tego co pamietam, to każdy taki link kierował na stronę „załóż konto”. Wygląda na to, że tu zastosowano dosyć prosty algorytm, który każdy adres mBanku podmieniał ma link afiliacyjny jednego z adminów (gdyby ktoś założył konto, to admin dostałby ileśtam PLN). Nie piętnuję samego zarabiania, ale fakt, że na forum nie ma sensu dawać linka do czegokolwiek na stronie mBanku jest nieco tragikomiczny.
Edited by winmaciek, 14 July 2018 - 00:25.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 14 July 2018 - 20:58
Mi te linki w ogóle nie działają, bo mam uBlocka. Jak najadę na niego myszką to mam jakieś leadn.pl/coś tam coś tam... Już myślałam przez chwilę, że gdzieś jakiegoś syfa załapałam na kompa
Posted 19 July 2018 - 21:32
Znowu nie mogę edytować posta - tym razem, zgodnie z tematem, chciałam się podzielić moją kolekcją pasków .
1. Oryginalny pasek od Apple, z nim nabyłam mojego AW3 .
2. Oryginalny pasek Apple, kolor nocny błękit. Widzę, że na morele.net kosztuje 118 zł - mają jedną sztukę . U nich też kupowałam, więc daję link: https://www.morele.n...82zm-a-1227386/
3. Pasek Crested z Aliexpress - na chwilę obecną kosztuje 32,03 zł: https://pl.aliexpres...sOrigTitle=true
4. No-name z Aliexpress (mam od grudnia i się nie rozpadł ) - kupowałam z tego linku, widzę, że już nie ma tu tego koloru: https://pl.aliexpres...sOrigTitle=true
5. No-name z Aliexpress: link jak wyżej (też już nie ma tego koloru)
6. No-name z Aliexpress - tym razem ten kolor już jest, na chwilę obecną kosztuje 17,84 zł: link wyżej
7. Pasek Crested z Aliexpress - na chwilę obecną cena 30,75 zł: https://pl.aliexpres...sOrigTitle=true
8. No-name z Aliexpress za niecałe 14 zł : https://pl.aliexpres...sOrigTitle=true
Co do punktu 8 (pozostałe omówiłam gdzieś tam we wcześniejszych postach):
Pasek odebrałam dzisiaj, nie wygląda źle . Zapięcia (plastikowe) pasują bardzo dobrze, nie wysuwają się. Sama tkanina też wygląda nieźle, choć z oryginałem na pewno nie ma co się równać. Pasek jest miły w dotyku, ładnie wygląda na ręku. Z jednej strony zapięcia ma tak jakby nieco "luźniejsze" te pętelki z nitek, ale po założeniu zegarka na rękę to gdzieś zanika . Ogólnie świetny stosunek ceny do jakości. Myślę, że trochę mi posłuży . W każdym razie - polecam.
PS Ktoś tam wyżej pytał o całkowicie czarną opaskę sportową - w linku nr 8 taka właśnie jest. Myślę, że za 14 zł warto spróbować .
PS2 4 i 5 dzisiaj przeszły porządne pranie - zobaczę, jak to przeżyją. Na "dwójce" nie robi ono żadnego wrażenia, ale to oryginalny pasek .
Edited by Zireael, 19 July 2018 - 21:34.
Posted 20 July 2018 - 10:20
szkoda że wszystkie te opaski na mały nadgarstek, oprócz milanese nie udało mi się znaleźć nic ciekawego na nadgarstek około 23cm...
4 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users
-
Bing (1)