Tydzień temu oddałem swojego iPhone'a na gwarancje. Na ten czas miałem tele zastępczy (android), na który przychodziły nowe SMS-y. Zrobiłem kopię zapasową iOS, do której będę chciał wrócić, jednak część danych, a konkretnie SMS-y są na androidzie. Tu moje pytanie - da się przenieść wiadomości z androida na iOS najlepiej tak, by zachować konwersacje (bez tworzenia nowych/osobnych)?

Wiadomości/SMS-y - kopia z Androida do iOS
Napisano 29 grudnia 2015 - 15:52
Napisano 29 grudnia 2015 - 17:34
Może to pomoże https://support.appl.../pl-pl/ht201196
iPhone 15Pro 128GB Tytan Błękitny
Napisano 30 grudnia 2015 - 10:43
Napisano 30 grudnia 2015 - 11:01
Tak. Ale w twoim przypadku to raczej nie zadziała - część konwersacji masz w kopii zapasowej iOS, nowsze wiadomości na telefonie z Androidem. Po naprawie iPhone'a będziesz mógł albo odtworzyć go z kopii iOS w iTunes albo przenieść dane z telefonu z Androidem aplikacją Move to iOS. W obu przypadkach wiąże się to z wyzerowaniem zawartości docelowego urządzenia.
Napisano 30 grudnia 2015 - 14:38
to może jakiś inny sposób?
Napisano 30 grudnia 2015 - 19:20
Teoretycznie jest to możliwe, ale... No właśnie, "ale"... Swego czasu zostałem poproszony o pomoc w podobnej sprawie - chodziło o przerzucenie danych z telefonu z Androidem na (co ważne) już używanego iPhone. Klient znalazł w Internecie jakiś (całkiem słono płatny) program, który miał to bezproblemowo zrobić - chodziło przede wszystkim o wiadomości SMS, a było ich sporo. Uruchomił, skopiował, niby było OK. Problem pojawił się w momencie, gdy chciał na którąkolwiek z tych wiadomości SMS odpowiedzieć lub wysłać nową do któregokolwiek z tych skopiowanych nadawców. Ni chu-chu. Pomogło dopiero wyzerowanie iPhone'a poprzedzone wcześniejszym zgraniem historii wiadomości do (już nie pamiętam dokładnie) pliku xml albo csv (okazało się że wystarczy jak będzie miał je na komputerze) i odtworzeniem ze starej kopii w iTunes.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych