Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak przegrać zawartość z iphona 6 na innego iphone

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 pacyfic

pacyfic
  • 28 posts

Posted 26 December 2015 - 20:42

Witam

Od około 2 tygodni jestem posiadaczem iphone 6 16 gb, jest to mój pierwszy smartfon więc w zasadzie dopiero uczę się obsługi. Telefon bardzo mi odpowiada jednak przeszkadzają mi w nim dwie rzeczy o których nie myślałem przy zakupie: kolor oraz mała pamięć. Chcę zakupić iphone 6 w kolorze złotym o pamięci 128 GB i mam pytanie czy można jakoś skopiować wszystko co jest na moim obecnym tel na nowy tel aby wszystko zostało tak samo, chodzi mi o identyczny układ kontaktów, notatek filmów, muzyki, programów, wiadomości, historii tras z nawiugazji tak aby nie było zbyt wiele roboty a na nowym tel było jakby odbicie lustrzane mojego starego tel.

Wcześniej korzystałem z samsunga solida i strasznie się namęczyłem aby wszystko wpisać do iphone i nie chciał bym tego przechodzić ponownie.

Dzięki za pomoc :)

#2 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 26 December 2015 - 21:03

Podlaczasz pod ITunes i wciskamy archiwizuj. Następnie podlaczasz nowy telefon i wciskasz odtworzyć telefon z kopii zapasowej. Wszystko będzie identycznie na obu telefonach. Układ programów, kontakty, zdjęcia, muzyka, wszystko.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#3 tomciar

tomciar
  • 175 posts

Posted 26 December 2015 - 21:04

Potrzebujesz do tego iTunes i nic wiecej. Podłącz stary telefon, w menu->urzadzenia kliknij "przenies zakupy z tego iPhone", następnie zrób kopię zapasową tego iPhone, na komputerze, zabezpieczoną hasłem. Podłącz nowego iPhona, odtwórz z kopii zapasowej podając hasło. Będziesz miał na "nowym" to samo co na "starym" iPhone.

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 26 December 2015 - 21:15

@koliberek i @tomciar

Wcale nie do końca, bo jeszcze musi mieć muzykę i programy w iTunes. Kopia nie zawiera programów, muzyki, filmów i książek one są później synchronizowane z biblioteką. Więc zwykłe archiwizuj i odtwórz nie wystarczy, bo przeniosą się tylko dane aplikacji i ustawienia.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#5 pacyfic

pacyfic
  • 28 posts

Posted 26 December 2015 - 21:35

@koliberek i @tomciar

Wcale nie do końca, bo jeszcze musi mieć muzykę i programy w iTunes. Kopia nie zawiera programów, muzyki, filmów i książek one są później synchronizowane z biblioteką. Więc zwykłe archiwizuj i odtwórz nie wystarczy, bo przeniosą się tylko dane aplikacji i ustawienia.

Ok to jak przenieść wszystko ?

Mam jeszcze pytanie czy listę oststnich połączeń w iphone 6 można wydłużyć aby pamiętała o wiele więcej połączeń ?

#6 tomciar

tomciar
  • 175 posts

Posted 26 December 2015 - 21:39

@koliberek i @tomciar

No hmm chyba chodzi tu o pierwsza czesc mojego posta, czytales? Robie tak jak pisalem i po odtworzeniu mam wszystkie programy ("dociągają się"), muzykę, zdjecia, filmy, ten dam uklad ikon, po prostu kopia 1:1.

Listy połączeń nie można wydłużyć.

Edited by tomciar, 26 December 2015 - 21:40.

#7 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 26 December 2015 - 21:51

No hmm chyba chodzi tu o pierwsza czesc mojego posta, czytales? Robie tak jak pisalem i po odtworzeniu mam wszystkie programy ("dociągają się"), muzykę, zdjecia, filmy, ten dam uklad ikon, po prostu kopia 1:1.

Przenieś zakupy dotyczy wyłącznie programów a to i tak nie działa od iOS9. Muzykę filmy i książki musisz mieć w bibliotece, zeby się zsynchronizowały z nowym.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#8 pacyfic

pacyfic
  • 28 posts

Posted 27 December 2015 - 08:23

Ok próbowałem kliknąć w iTunes na komputerze przycisk archiwizuj teraz i wyskakuje coś takiego :

"iTunes nie mógł zarchiwizować iPhone "iPhone 6" ponieważ kopia zapasowa jest uszkodzona lub niezgodna z nim

Usuń kopie zapasową z iPhone i spróbuj ponownie."

Co mam z tym zrobić ? :P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users