Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nazwy zdjęć na iPhone

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 gotong

gotong
  • 22 posts
  • SkądKraków

Posted 26 December 2015 - 18:19

Cześć wszystkim,

Mam pytanie odnośnie zdjęć robionych na iPhone.

Wymieniłem telefon i przy synchronizacji do biblioteki iCloud po wejściu na Windowsie w zdjęcia iCloud po mieszała się numeracja. Nowy telefon jak by liczył od początku, co sprawia, że starsze zdjęcia są po nowych,. Czy jest jakiś sposób, aby telefon właściwie numerował? Czy na przyszłość w takiej sytuacji powinienem coś zrobić?

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 26 December 2015 - 19:36

Każdy telefon ma swoją numerację. Skąd nowy telefon ma wiedzieć na którym numerze skończył poprzedni? Jeżeli nie przywracałeś kopii zapasowej ze starego to normalne, że będzie numerował od nowa i nic z tym nie zrobisz.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 gotong

gotong
  • 22 posts
  • SkądKraków

Posted 27 December 2015 - 09:53

Dlaczego traktujesz mnie jak idiotę i od razu z góry?

Nigdzie nie napisałem, że kopi nie przywracałem, zresztą jak pisze, że mam na iCloud w zdjęciach to czy jak doświadczony użytkownik nie powinieneś wiedzieć, że zdjęcia same się do urządzenia przenoszą? Czyli urządzenie miało informacje, kiedy było zrobione ostatnie zdjęcie i jaki miało ono numer.

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 27 December 2015 - 11:29

Dlaczego traktujesz mnie jak idiotę i od razu z góry?

Wskaż w którym miejscu, bo tłumaczenie jak coś działa, komuś kto nie ma o tym pojęcia, nie zaliczam do traktowania jak idioty.

Nigdzie nie napisałem, że kopi nie przywracałem, zresztą jak pisze, że mam na iCloud w zdjęciach to czy jak doświadczony użytkownik nie powinieneś wiedzieć, że zdjęcia same się do urządzenia przenoszą? Czyli urządzenie miało informacje, kiedy było zrobione ostatnie zdjęcie i jaki miało ono numer.

Nie, biblioteka zdjęć to nie jest kopia zapasowa. W kopi zapasowej są zapisane ustawienia telefonu i jego aplikacji, czego nie ma w bibliotece zdjęć iCloud bo nie do tego ona służy. Jak wgrasz do biblioteki zdjęć, zdjęcia z tradycyjnego aparatu fotograficznego, które będą miały jeszcze inne nazewnictwo i numerację to co wtedy?

A'propos traktowania jak idiotę: https://support.appl.../pl-pl/HT203977 :)

#5 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 27 December 2015 - 12:12

Cześć wszystkim,

Mam pytanie odnośnie zdjęć robionych na iPhone.

Wymieniłem telefon i przy synchronizacji do biblioteki iCloud po wejściu na Windowsie w zdjęcia iCloud po mieszała się numeracja. Nowy telefon jak by liczył od początku, co sprawia, że starsze zdjęcia są po nowych,. Czy jest jakiś sposób, aby telefon właściwie numerował? Czy na przyszłość w takiej sytuacji powinienem coś zrobić?

Przywróć po prostu kopię zapasową na nowym telefonie. Jeżeli używałeś Biblioteki Zdjęć to wszystkie one zapisały Ci się w iCloud. Przywrócą się, kiedy skonfigurujesz telefon z przywróceniem kopii zapasowej. 

#6 gotong

gotong
  • 22 posts
  • SkądKraków

Posted 27 December 2015 - 20:24

Przywróć po prostu kopię zapasową na nowym telefonie. Jeżeli używałeś Biblioteki Zdjęć to wszystkie one zapisały Ci się w iCloud. Przywrócą się, kiedy skonfigurujesz telefon z przywróceniem kopii zapasowej. 

Kopia była przywrócona, wszystkie zdjęcia są na tym telefonie i w bibliotece, a zdjęcia są numerowane od początku.

W iPhone jest fajnie bo sortują się po datach, chwilach itd. natomiast na PC gdy posortuję je wg nazw to zdjęcia z tego iP są przed wykonanymi na poprzednim.

#7 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 27 December 2015 - 21:15

To sortuj po dacie a nie po nazwie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users