Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple TV czy Mac Mini

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 December 2007 - 01:38

Od czasu gdy zakupiłem sobie telewizor LCD dreczy mnie pytanie: Czy kupić ATV czy lepiej jakiegoś Maca Mini Core Duo za troche wiecej. Zastanawiam sie czy warto Maca Mini wykozystac jako odtwarzacz Divx, DVD, muzyka ... etc - generalnie jako domowe centrum rozrywki ?? Czy ktos stał już przed takim dylematem? Jestem ciekawy waszego zdania na ten temat.

#2 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 December 2007 - 02:13

o ile dobrze mi wiadomo to mac mini będzie lepszy o tyle, że bez problemu odtworzysz divxy etc, nie będziesz miałe jednak wyjścia HDMI np. Ja bym osobiście wziął jednak mini :)

#3 tskisiu

tskisiu
  • 1255 posts
  • SkądEnschede (NL)

Posted 20 December 2007 - 09:27

o ile dobrze mi wiadomo to mac mini będzie lepszy o tyle, że bez problemu odtworzysz divxy etc, nie będziesz miałe jednak wyjścia HDMI np. Ja bym osobiście wziął jednak mini :)

no ale jest przecież dvi - wystarczy pzrejściówka. Poza tym na mini odtworzysz HD (z Intelem). No i jak zabraknie ci miejsca na dysku to podłączysz sobie napęd usb/firewire. Tak naprawdę wszystko zależy od portfela - w końcu Apple TV można dostać nawet za 800 pln na Allegro.

#4 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 December 2007 - 09:40

W gre wchodzi sprowadzenie z usa, wiec: ATV: $200 Mac Mini jakieś: $300-$400 W Polszy za drogo :) Czyli Mac Mini bedziem ial te same mozliwosci co ATV plus jescze kilka innych jako cntrum multimedialne. Co do wyjscia video, to telewizor ma DVI :)

#5 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 December 2007 - 13:30

z tym ze HDMI jest o tyle fajne że jednym kablem idzie Audio i Video ale co fakt to fakt :) też wybrałbym mini :)

#6 john.doe

john.doe
  • 100 posts

Posted 20 December 2007 - 20:08

ja bym brał maka mini, dlatego że da radę bez problemu filmom w hd

#7 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 December 2007 - 17:06

u mnie własnie macmini służy jako takie centrum rozrywki przy lcd 42'' ]:-> :) sprawuje sie swietnie

#8 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 posts
  • SkądKielce

Posted 27 December 2007 - 17:23

czy mac mini moze sluzyc jako dysk sieciowy rowniez?

#9 elKopyt0

elKopyt0
  • 46 posts
  • SkądElbląg

Posted 27 December 2007 - 17:39

No ba ;) , stoi na nim w pełni funkcjonalny OSX - nic nie stoi na przeszkodzie, żeby udostępnić dysk, skorzystać z wbudowanego AirPorta lub ethernetu i zapisywać/odczytywać jego zawartość "po sieci". Przy okazji - proponuję na mini jako centrum rozrywki zostać przy Tigerze - wygodniejszy FrontRow - ten w Leopardzie bardziej przypomina Apple TV (ale subiektywnie - jest wstrętny).

#10 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 posts
  • SkądKielce

Posted 27 December 2007 - 17:45

a jak z nagrywaniem filmow z tv? jest na to jakis patent? trzeba by kubic jakis tuner fm..ale jak to zgrac z front row etc. Ogolnie chodzi mi o to zeby to nie byla prowizorka tylko cos wygodnego w uzytkowaniu... Co mozna obslugiwac z pilota?

#11 elKopyt0

elKopyt0
  • 46 posts
  • SkądElbląg

Posted 27 December 2007 - 18:26

No z tym będzie ciężko - do sprawdzonych rozwiązań należy Miglia Tuner TVMax for Mac Minusem jest... cena, ale na allegro widziałem taniej kiedyś.

Tutaj spece: http://cortland.pl/2...ax_for_Mac.html

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

---- Dodano 27-12-2007 o godzinie 20:31 ----
http://cortland.pl/2...ax_for_Mac.html <- testowałęm, może cud to nie jest, ale działa i ładnie się z mini komponuje :)

---- Dodano 27-12-2007 o godzinie 20:32 ----
Oj przepraszam... net mi się przyciął (myślałem, że post nie doszedł) i połączyło parę wpisów.

#12 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 posts
  • SkądKielce

Posted 27 December 2007 - 20:27

Jeszcze sie zastanawiam nad takimi opcjami: Czy mozna tak zakombinowac zeby pilotem wlaczac widzety? np program tv:) etc.. Po prostu chce zrobic z maczka mini jedyne urzadzenie pod telewizorem..no oprocz wzmacniacza do kina domowego. Robil ktos cos takiego? jakie wrazenia? Pomysly? No i moze ktos mi podpowie jak zrobic to nagrywanie z tunerem miglia tv?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users