Witam!
Posiadam dysk zewnętrzny WD Elements Portable (1078) 1 TB. Chciałbym na nim utworzyć drugą partycję przeznaczoną dla TM, a pierwszą używać do przechowywania danych. Niestety gdy wchodzę do narzędzi dyskowych zakładka "partycje" jest kompletnie niedostępna. Czy orientuje się ktoś co powinienem zrobić?

Nie można utworzyć partycji na dysku zewnętrznym
Napisano 17 grudnia 2015 - 09:15
Napisano 17 grudnia 2015 - 09:37
Przeciez Ty zaznaczasz po lewej juz konkretna partycje dysku. Zaznacz 'WD Elements" i wtedy partycje bedzie dostepne
Napisano 17 grudnia 2015 - 11:27
Niestety w tym przypadku jest tak samo: http://i66.tinypic.com/2e6dd95.png
Użytkownik KrisV edytował ten post 17 grudnia 2015 - 11:27
Napisano 21 grudnia 2015 - 17:53
podpinam się pod wątek.. czy ktoś wie jak zmienić rozmiar (usunąć) partycję na zewn. dysku podłączonym przez USB ?
Napisano 22 grudnia 2015 - 18:57
Zrzut jest z Narzędzia w Mavericks, ale pod tym akurat względem w El Capitan nie zmieniło się nic. Rozmiary partycji można w Narzędziu dyskowym OS X zmieniać jedynie w przypadku zastosowania przy formatowaniu opcji „Tablica partycji GUID”. Niestety minusem jest to, że wtedy niektóre wersje Windows nie radzą sobie z odczytem/zapisem na partycjach tego dysku (nie wiem z autopsji, ale czytałem tu na forum; zainteresowanych odsyłam do wyszukania odnośnych tematów) – coś za coś.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych