Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone: Numer telefonu jednym ci膮giem

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Digga

Digga
  • 40 post贸w

Napisano 15 grudnia 2015 - 20:49

Witam,

Nie znalaz艂em ani tu, ani nigdzie w internecie odpowiedzi na moje pytanie, wi臋c spr贸buje tutaj. Licz臋, 偶e pomo偶ecie. 

Sprawa wygl膮da w spos贸b nast臋puj膮cy: Niekt贸re z numer贸w telefon贸w zapisanych w mojej ksi膮偶ce adresowej zapisuj膮 si臋 jednym ci膮giem (bez przerw co trzy cyfry); tj. 737XXXXXX zamiast 737 XXX XXX. Dzieje si臋 to w przypadku tylko niekt贸rych numer贸w, a tak偶e niestety w przypadku mojego w艂asnego. Co ciekawe, kilka dni temu zmieni艂em operatora, gdy telefon z tym samym numerem telefonu by艂 u poprzedniego operatora nie by艂o tego problemu. Sprawa jest o tyle irytuj膮ca, 偶e niekt贸rzy maja problem 偶eby si臋 do mnie dodzwoni膰. Przy pr贸bie po艂膮czenia w艂膮cza si臋 komunikat ze nie ma takiego numeru i trzeba pr贸bowa膰 po kilka razy. Gdy poprosze Siri aby zadzwoni艂a pod numer kt贸ry zapisuje si臋 ci膮giem, ta odpowiada mi ze nie mo偶e zadzwoni膰 u偶ywaj膮c tego numeru.

Czy kto艣 z was ma pomys艂 gdzie le偶y problem i jak go sprawnie rozwi膮za膰?

Dzi臋ki za ka偶d膮 pomoc! 

#2 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 15 grudnia 2015 - 21:36

NIe masz czasem simlocka i podk艂adki?

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum mi艂o艣nik贸w technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gad偶etach

#3 Digga

Digga
  • 40 post贸w

Napisano 15 grudnia 2015 - 21:38

NIe masz czasem simlocka i podk艂adki?

Nie, telefon kupiony w Apple Store bez simlocka i zadnych podkladek. Karty sim tez oficjalne od operatora bez zadnych przyci臋膰

#4 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 15 grudnia 2015 - 21:40

No to jeszcze pomys艂, ze z regionem co艣 nie tak ustawionym, a jak z tym wszystko ok, to proponuje zrobi膰 restore ibez przywracania kopii i sprawdzi膰 wtedy czy b臋dzie w porz膮dku.

#5 Digga

Digga
  • 40 post贸w

Napisano 15 grudnia 2015 - 21:43

No to jeszcze pomys艂, ze z regionem co艣 nie tak ustawionym, a jak z tym wszystko ok, to proponuje zrobi膰 restore ibez przywracania kopii i sprawdzi膰 wtedy czy b臋dzie w porz膮dku.

Region te偶 ustawiony tak jak nale偶y. Tak jak wspomina艂em, problem jest tylko z niekt贸rymi numerami telefon贸w. Gdy zapisywa艂em dzi艣 sw贸j numer telefonu u brata w telefonie (tak偶e iPhone 6, iOS 9.2) tam tak偶e zapisa艂o si臋 ci膮giem bez przerw.

#6 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 15 grudnia 2015 - 21:46

A na pewno poprawny numer zapisujesz, nie za d艂ugi ani nie za kr贸tki?

#7 Digga

Digga
  • 40 post贸w

Napisano 15 grudnia 2015 - 22:39

A na pewno poprawny numer zapisujesz, nie za d艂ugi ani nie za kr贸tki?

Na priv sprawdzili艣my z OleYek'iem jak sytuacja wygl膮da je艣li to on zapisze m贸j numer telefon w swoim aparacie. Sytuacja wygl膮da podobnie, numer zapisuje si臋 jednym ci膮giem. Ustalili艣my, 偶e iOS z niewiadomych przyczyn nie rozpoznaje numer zaczynaj膮cych si臋 na 73 jako numery telefon贸w, czyli wina systemu. Sprawdzone tak偶e na iPhone 2G.

#8 jasiecki

jasiecki
  • 4聽271 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKonin, Poland

Napisano 15 grudnia 2015 - 22:57

A 73 nie jest jakim艣 kierunkiem do jakiego艣 stanu w USA?

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#9 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 16 grudnia 2015 - 00:30

A 73 nie jest jakim艣 kierunkiem do jakiego艣 stanu w USA?

To nie ma znaczenia, bo jeste艣my w polsce i to samo jest jak wpisujesz +48 przed numerem. Jakby numer by艂 rozpoznawany jako ameryka艅ski to zapis by艂by (73X) XXXX czyli kierunkowy w nawiasie, bo tak mam przy numerach do USA.

#10 marooo

marooo
  • 628 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 16 grudnia 2015 - 01:00

Te偶 si臋 z tym spotka艂em par臋 lat temu i problem trwa do dzi艣. Jest to numer mojego kolegi 730XXXXXX. On ju偶 zmienia艂 niejednokrotnie iPhone'y i aktualnie ma iP6 i problem jest ca艂y czas. Konsekwencj膮 tego jest problem z iMessage oraz tworzeniem si臋 wielu w膮tk贸w w wiadomo艣ciach z jednym kontaktem.

#11 kubalon1

kubalon1
  • 641 post贸w

Napisano 16 grudnia 2015 - 07:16

To teraz rozja艣ni艂o mi si臋 dlaczego mia艂em podobne dziwne zachowania iphona z nr. zaczynaj膮cym si臋 na 733 po zmianie na inny numer wszystko jest ok, karta z pocz膮tkiem nr. 733 wsadzona do noki dzia艂a jak trzeba

#12 marooo

marooo
  • 628 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 16 grudnia 2015 - 10:21

W takiej sytuacji mo偶na jako艣 zg艂osi膰 b艂膮d do Apple? Z tym 偶e to nie b艂膮d jednej, aktualnej wersji iOS tylko wieeelu  ^_^

Znalaz艂em to:
http://www.apple.com...ack/iphone.html

U偶ytkownik marooo edytowa艂 ten post 16 grudnia 2015 - 10:22

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych