Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mail-grupowanie wiadomości

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 13 December 2015 - 13:15

Witam!Czy można ustawić aplikację systemową Mail, aby grupowała wiadomości? Otrzymuje kilka wiadomości od jednego nadawcy i chciałbym aby były one w jednym wątku, żeby nie wyświetlała się każda pojedynczo. Można to jakoś ustawić czy trzeba zmienić klienta poczty? Przy okazji jaki polecacie?

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 December 2015 - 14:41

Jeżeli wszystkie maile dotyczą jednego tematu, są grupowane w wątki. Żaden klient nie grupuje po osobie. Dlatego nazywa się to wątkowanie a nie osobowanie.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 13 December 2015 - 15:27

Otóż w aplikacji mail nie są grupowane w wątki i w tym właśnie rzecz.Chyba, że jest to gdzieś do ustawienia?

"Żaden klient nie grupuje po osobie" czyżby?

https://www.uniboxapp.com/

Edited by tomasov, 13 December 2015 - 15:28.

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 December 2015 - 15:33

Otóż w aplikacji mail nie są grupowane w wątki i w tym właśnie rzecz.Chyba, że jest to gdzieś do ustawienia?

"Żaden klient nie grupuje po osobie" czyżby?

https://www.uniboxapp.com/

No ok, więc jest aplikacja, więc znasz odpowiedź na swoje pytanie odnośnie grupowania po osobach, więc w czym problem? Co do grupowania wątków, to grupuje automatycznie od zawsze. Widocznie nie masz maila na który była dłuższa dyskusja.

#5 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 13 December 2015 - 15:34

W tym problem,że dopiero ją znalazłem. Co więcej chciałem zapytać czy aplikacja mail coś takiego posiada a ja po prostu nie potrafię tego znaleźć?! u mnie nie grupuje bo np.otrzymuje maila z portalu bla bla car: "Masz nową wiadomość" nie pokazuje mi jej w jednym wątku tylko jako nowy mail

Edited by tomasov, 13 December 2015 - 15:37.

#6 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 December 2015 - 15:49

W tym problem,że dopiero ją znalazłem. Co więcej chciałem zapytać czy aplikacja mail coś takiego posiada a ja po prostu nie potrafię tego znaleźć?! u mnie nie grupuje bo np.otrzymuje maila z portalu bla bla car: "Masz nową wiadomość" nie pokazuje mi jej w jednym wątku tylko jako nowy mail

Bo grupuje wątki a nie po ludziach jak już ustaliliśmy. Jakbyś na tego maila odpowiedział i ten blabal by odpowiedział na tego maila, to te dwa maile miałbyś zgrupowane bo to jest wątkowanie. Dwa maile od blabla masz nową wiadomosć są to dwa osobne wątki. Dlatego nie grupuje. Decyduje ID wiadomości a nie jej temat.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users