Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie mogę się zalogować do Apple ID

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dassault

Dassault
  • 3 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 02:47

Witam

Jestem początkującym użytkownikiem więc nie rugajcie mnie za bardzo :) Przymierzam się do kupienia 6 plus ale, żeby być pewnym czy na pewno iOS będzie mi odpowiadał postanowiłem kupić do poćwiczenia przez święta model niższy iPhone 5. Oczywiście kupiłem używany dostałem wszystko co było do telefonu i fakturki, był też tam login i hasło do iCloud. Telefon zresetowałem zarejestrowałem się na stronie na Apple ID ze strony www i próbowałem wpisać to na telefonie ale po akceptacji regulaminu mam komunikat "Nie można się zalogować", dodam, że na konto podane na fakturze loguje się bez problemu ale mam wtedy na telefonie maile tej osoby, sparowane inne urządzenia etc. Chciał bym mieć swoje własne konto z kontaktami, aplikacjami, zdjęciami etc. Jak to zrobić ?

PS: Czy na moim koncie będzie możliwe korzystanie z blokady iCloud w razie zgubienia, żeby uceglić telefon ? Czy to działa tylko na pierwszym dodanym koncie z danego aparatu ? W sumie to jest główny powód dlaczego chce spróbować z iOS, po 2 kradzieżach (jeden odzyskałem). chce mieć pewność, że nikt już sobie nie przywłaszczy tak łatwo telefonu.

Użytkownik Dassault edytował ten post 12 grudnia 2015 - 02:49

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 10:11

Tak będzie można korzystać z blokady. Zrób restore iPhone, a przy AppleID sprawdź, czy możesz alogować się na http://appleid.apple.com/

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 Dassault

Dassault
  • 3 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 12:20

Tak bez problemu mogę się tam zalogować po www. Restore iPhone czyli wgrać nowe oprogramowanie przez iTunes ?

Jak go kupiłem to było oprogramowanie bodajże 8.1.2 ale uaktualniłem przez wi-fi do 9.2 to źle ? Wrócić do starej wersji ?

#4 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 12 grudnia 2015 - 14:30

Tak, zrób Odtwórz w Itunes, załóż sobie swój własny apple id, żeby mieć swoje własne czyste konto, na swojego maila. Do starszej wersji już nie wrócisz. Zostajesz już na 9.2 i oczywiście wzwyż kiedy wyjdą. 

Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#5 Dassault

Dassault
  • 3 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 18:26

Zrobiłem tak jak w tym poradniku ściągnąłem wersję 9.2 GSM i Global (GSM, było napisane, że nie zgodna, global poszła) i dalej jest to samo wpisuje e-mail i hasło idzie dalej akceptuję umowę licencyjną i dalej to samo "Nie można się zalogować". O co chodzi ?

Ps: Do iCloud mam "Błąd logowania - Na iPhonie aktywowano już maksymalną liczbę kont bezpłatnych". Tyle, że zalogowałem się do tego podanego konta i usunąłem go z listy urządzeń to nie pomoże ?

Telefonu mogę używać tylko na tym koncie albo nie logując go wcale..

Użytkownik Dassault edytował ten post 12 grudnia 2015 - 19:28

#6 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 12 grudnia 2015 - 22:57

Na tym telefonie ktoś aktywował już za dużo kont icloud, czyli raczej miał kilku właścicieli przed Tobą. Na nim nie utworzysz nowego konta icloud. Jedyne znane mi rozwiązanie to musisz na jakimś innym urządzeniu z IOS lub OSX założyć konto i go aktywować a później użyć go do logowania na Twoim telefonie. Najlepiej iPhone czy iPad kolegi. Tu masz cały temat o tym

http://myapple.pl/fo...ądzeniu-ios/

Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#7 marooo

marooo
  • 628 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 grudnia 2015 - 04:23

Musisz zalogować się na kompie na iCloud podany przez poprzedniego właściciela i odpiąć od tego konta telefon. Dopiero potem zalogować na telefonie się na swoje AppleID.

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 grudnia 2015 - 14:44

Musisz zalogować się na kompie na iCloud podany przez poprzedniego właściciela i odpiąć od tego konta telefon. Dopiero potem zalogować na telefonie się na swoje AppleID.

Bzdura.

Trzeba zaktywować konto AppleID na innym urządzeniu z iOS, bo to ma przekroczoną ilośc aktywacji kont AppleID a konto autora nigdy nie było zaktywowane na żadnym iOS.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych