Witam,
Mam problem z aplikacją mail na osx el capitan 10.11.2 i podejrzewam na wcześniejszych wersjach również. Mianowicie zjada mi tranfsfer jak szalona. Co jakiś czas wieczorkiem zaczyna zasysać coś albo robi kopię nie wiem co to dokładnie jest ale wczoraj wg monitora aktywności poleciało mi 2,4 GB w rubryce odebrane nie mam nawet tyle maili na serwerze aby tyle to warzyło. Problem polega na tym iż mam internet Polsatu i niestety limit danych. Co to może być? Wygląda to tak jakby całą pocztę na raz ściągało od początku. Dosłownie dane leciały jak szalone, mam zainstalowany program traffic który cały czas na pasku wyświetla ilość danych i prędkość ściągania. Wczoraj to aż mnie zatkało jak zobaczyłam jak dane lecą jak szalone, wchodzę na monitor aktywności a tu mail z 500 MB odebranych wskoczył na 2,4GB. Skrzynka jest w typie IMAP. Ktoś się z tym spotkał, może jakieś ustawienia a może najlepiej to przerzucić się na stare dobre POP3 i zlikwidować przerzucanie poczty na iCloud? Iphone i iPad nie robią mi takich cyrków . Mimo iż na nich mam skonfigurowane po 3 skrzynki.
Użytkownik gigi_25 edytował ten post 11 grudnia 2015 - 21:06