Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - po upadku nie działa dotyk i odstaje ekran

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 xyde

xyde
  • 9 posts

Posted 06 December 2015 - 10:20

Cześć,

przedwczoraj mój telefon spadł na podłogę z około 1,5 m. Na początku nie widziałem, żeby cokolwiek się z nim stało, bo był w pokrowcu. Działał normalnie. Po powrocie do domu zobaczyłem, że ekran wystaje z ramki obudowy, więc docisnąłem go i wtedy pojawił się problem... Paski na ekranie i brak reakcji na dotyk. Wszystkie przyciski działają normalnie. 

Wczoraj rozkręciłem telefon, odczepiłem i przyczepiłem taśmy jeszcze raz, ale jedyne co się stało, to znikły pionowe paski z ekranu. Pojawiają się jednak, kiedy nacisnę przycisk home, a kiedy nacisnę przycisk wybudzania - znikają. 

Rozkręciłem, telefon jeszcze raz i zobaczyłem, że tylna kamera nie trzyma się dobrze ramki i odstaje. Czy może to powodować problemy z obsługą telefonu? Nie za bardzo wiem, jak ją wcisnąć, żeby się nie ruszała. 

Też wczoraj telefon rozładował mi się w ręce i przez dosłownie parę sekund reagował na dotyk...

Jest jakaś szansa na naprawę tego w domu?

#2 xyde

xyde
  • 9 posts

Posted 12 December 2015 - 11:36

Rozkręciłem telefon jeszcze raz, podociskałem taśmy i okazało się, że w telefonie dotyk działa. Paski nadal są na ekranie, ale czasami samoczynnie znikają, wtedy kolory są bardziej jaskrawe i wyświetlacz dość mocno się grzeje, szczególnie przy prawej górnej krawędzi. Paski oczywiście wróciły i znowu pojawiły się problemy z dotykiem. Zobaczyłem też, że przednia szybka odstaje od digitezera! Także prawa górna krawędź ekranu wystaje z ramki. Czy to jest przyczyna tych problemów? Wystarczy przykleić jakoś tę szybkę czy może problem jest płyta główna?

#3 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 12 December 2015 - 13:26

Trzeba wymienić ekran. Jeśli ekran odstaje to pewnie jeszcze trzeba obudowę wyprostować.

• xyde likes this

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#4 xyde

xyde
  • 9 posts

Posted 12 December 2015 - 19:57

Trzeba wymienić ekran. Jeśli ekran odstaje to pewnie jeszcze trzeba obudowę wyprostować.

Odkleja się szybka od ekranu, szczególnie kiedy wyciąga się go z ramki. 

#5 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 12 December 2015 - 23:39

Odkleja się szybka od ekranu, szczególnie kiedy wyciąga się go z ramki. 

Pomogłem ?   -  Lubię to 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users