Brak "piknięcia" podczas rozmowy gdy dzwoni trzecia osoba
Napisano 04 grudnia 2015 - 23:19
Any ideas o co chodzi????
Napisano 05 grudnia 2015 - 01:36
Osoby które dzwonią słyszą normalnie sygnał zajętości i tak tez było poprzednio. Dziewczyna z iPhone 6, najnowszy ios, tmobile ma nadal to piknięcie w słuchawce wiec trochę zgłupiałem. Dlaczego mi zniknęlo a jej działa?
Any ideas o co chodzi????
Jeżeli słyszą sygnał zajętości to NIE MASZ włączonego połączenia oczekującego. Przy połączeniu oczekującym powinni słyszeć wolny sygnał. To jest usługa sieci i niewiele ma wspólnego z iOS...
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 05 grudnia 2015 - 07:37
Przecież napisałem ze nie mam i nigdy nie miałem. Chodzi o to ze dzwoniący słyszą sygnał zajętości tak jak zawsze ale JA nic nie słyszę. A tak kiedyś było i na drugim telefonie tak mam. Dodam ze tam tez NIE MAM włączonych połączeń oczekujących. Słyszę piknięcie w słuchawce podcza rozmowy i gdy popatrzę na ekran to mam nieodebrane od tej trzeciej dzwoniącej osoby. Chodzi o to za na moim starszym telefonie to przestało niedawno działać i ani nic nie słyszę ani nie mam nieodebranego.
Użytkownik villovsky edytował ten post 05 grudnia 2015 - 07:42
Napisano 05 grudnia 2015 - 08:52
Jeśli słyszy sygnał zajętości to połączenie jest ODRZUCANE (pikanie lub "ten numer jest zajęty, spróbuj później").
Jeśli usłyszy sygnał "Zajęty, pozostań na linii" to znaczy że masz połączenia oczekujące. Zadzwoń do operatora.
Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods
Napisano 05 grudnia 2015 - 09:00
Nie rozumiesz.Jeśli słyszy sygnał zajętości to połączenie jest ODRZUCANE (pikanie lub "ten numer jest zajęty, spróbuj później").Jeśli usłyszy sygnał "Zajęty, pozostań na linii" to znaczy że masz połączenia oczekujące. Zadzwoń do operatora.
Ludzie

Ja cały czas mowię o tym co JA słyszę podczas rozmowy gdy ktoś sie próbuje dodzwonić. W jednym telefonie słyszę w tle piknięcie i mam od razu powiedziane o nieodebranymi połączeniu a w drugim nie. I do niedawna w obu telefonach działało to jak trzeba. Teraz sie to zmieniło. Nie dość ze zniknęło to piknięcie to zniknęło tez info o nieodebranymi połączeniu - tylko na jednym tel i bez zmiany żadnych ustawień.
Moje pytanie głownie ma na celu sprawdzenie czy komuś ta "funkcja" ostatnio rownież zniknęła i u jakiego operatora. To ze plus ostatnio dawał ciała przy iOS 9 np z MMS wszyscy wiemy. Do operatora sobie zadzwonię ale chce wcześniej wiedzieć czy tylko ja tak mam czy to coś powszechnego.
Napisano 05 grudnia 2015 - 09:30
Twój "problem"niema nic wspólnego z iPhonem. To piknięcie podczas rozmowy to przychodzący sms. Jest to usługa operatora pod nazwą "Kto dzwonił?" (i nie ma żadnego związku z połączeniem oczekującym). Prawdopodobnie się dezaktywowała. Włącz ją ponownie według wskazówek ze strony: http://www.plus.pl/uslugi/kto-dzwonil
Użytkownik Duke123 edytował ten post 05 grudnia 2015 - 09:43
Napisano 06 grudnia 2015 - 09:11
Napisano 06 grudnia 2015 - 09:21
Ale do tej pory było tak ze Podczas rozmowy słyszałem piknięcie i gdy popatrzyłem na ekran to miałem powiadomienie o nieodebranymi połączeniu.
Takie coś jest tylko możliwe przy połączeniu oczekującym.
(takie nietypowe powiadomienie na cały szary ekran).
To jest SMS klasy 0
Napisano 06 grudnia 2015 - 09:28

Aha i sprawdziłem ze rzeczywiście w telefonie z tmobile piknięcie to SMS który przychodzi już w trakcie rozmowy. Za to przepraszam bo pisałem wcześniej ze to powiadomienie o nieodebranymi. Rzadko używam tamtego telefonu, przyznaje się do błędu.
W plusie ten SMS przychodzi z opóźnieniem, bo zakończeniu rozmowy.
Napisano 06 grudnia 2015 - 10:24
Dobra nie będę się kłócił i pisał kolejnego posta. Po prostu tak miałem bez włączonych połączeń oczekujących. Bo gdy usłyszałem piknięcie i obdstawiałem telefon od ucha to nie miałem możliwości wyboru i zmiany połączenia tylko od razu nieodebrane połączenie, a tamte osoby sygnał zajętości a nie komunikat żeby poczekamy na lini jak to jest w przypadku oczekujących. Może przez 2 lata plus miał jakiś błąd w moim przypadku i teraz go naprawili bo to chyba jedyna logiczna możliwość czemu tak było
Nie mogłeś mieć, bo jest to bez połączenia oczekującego technicznie po prostu nie możliwe. Jest to usługa centrali telefonicznej i w przypadku nie aktywnej tej usługi centrala w przypadku zajętości telefonu odrzuca połączenie przychodzące i nawet nie ma po tym śladu nigdzie. Dopiero przy połączeniu oczekującym przekazuje połączenie dalej do telefonu. Mogłeś mieć włączone połączenie oczekujące. 99% ludzi nie ma pojęcia o tej usłudze ani o tym jak działa i jak słyszą komunikat "telefon jest zajęty" rozłączają się od razu, dlatego pewnie miałeś nieodebrane połączenia, bo zanim spojrzałeś na ekran dzwoniący już się rozłączył, dlatego nie było możliwości odebrania.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych