Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z przeniesieniem zawartości przez iTunes

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 kasik1984

kasik1984
  • 18 posts

Posted 30 November 2015 - 16:07

Do tej pory miałam iPhone 4s. Długo nie korzystałam iTunes bo nie potrzebowałam. Po zakupie nowego iPhone 6 miałam problem z pobraniem aktualizacji iTunes. No nic, przeniosłam się na innego laptopa, pobrałam nowego iTunes i tu znowu pod górkę :/ Użytkuję tego iTunes wraz z córką. Chcąc pobrać muzykę z mojego folderu pobiera się również muzyka z córki folderu, którego nie zaznaczam przy przenoszeniu do biblioteki. Kolejny problem to taki, że nie wszystkie utwory z mojego folderu się pobrały na iPhona. Następny problem to taki, że nie mam pojęcia teraz jak piosenki córki usunąć ze swojego iPhone bo zaznaczając wybranych wykonawców nie mogę niektórych piosenek wrzucić na swojego(często słuchamy tych samych wykonawców, ale inne piosenki). Ostatni problem to taki, że nie mogę wrzucić dźwięków na swojego iPhona mimo aplikacji RMaker. Program jest, dźwięk jest, ale w chwili gdy chcę go przeciągnąć z pulpitu na iTunes to nie ma takiej możliwości. Czy ktoś zaradzi?

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 30 November 2015 - 17:22

Jeden iTunes, jeden użytkownik, jedna biblioteka. Jak kilka osób korzysta z programu, który z założenia jest dla jednej osoby to tak się dzieje.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 kasik1984

kasik1984
  • 18 posts

Posted 30 November 2015 - 17:39

Rozumiem. A co może być przyczyną jeśli iTunes na moim laptopie nie chce pobrać aktualizacji? Próbowałam go odinstalować i zainstalować ponownie, ale nie mogę.

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 30 November 2015 - 22:53

Jakiej aktualizacji i czemu nie możesz? Może więcej szczegółów, szklane kule się potłukły ostatnio...

#5 kasik1984

kasik1984
  • 18 posts

Posted 01 December 2015 - 18:24

Zamiast złośliwie odpisywać może przeczytaj co napisałam wyżej dokładnie, szklana kula nie jest potrzebna. Chcesz pomóc to pomóż, nie to daruj sobie.
Nie mogę pobrać aktualizacji iTunes, długo nie korzystałam z iTunes bo nie miałam takiej potrzeby i po zakupie nowego iPhone chciałam się połączyć z iTunes jednak wymagana była aktualizacja. Chciałam pobrać nową aktualizację, ale niestety aktualizacja "robiła się" i w pewnym momencie jakby kompletnie nic się nie działo i iTunes wracał do starej wersji. Dlaczego nie mogę pobrać aktualizacji? Hmm gdybym to wiedziała nie pisałabym tutaj.

#6 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 01 December 2015 - 18:29

1. Jaki system operacyjny?

2. Jaka wersja iTunes jest zainstalowana?

#7 kasik1984

kasik1984
  • 18 posts

Posted 01 December 2015 - 19:39

Windows 7, a iTunes nie mam pojęcia bo ponad pół roku nie korzystałam z niego i teraz nawet nie może się uruchomić.

#8 kubalon1

kubalon1
  • 641 posts

Posted 01 December 2015 - 19:40

Jeśli masz XP to jak się nie mylę tylko wersja 12.3.1 będzie kompatybilna.

#9 kasik1984

kasik1984
  • 18 posts

Posted 01 December 2015 - 20:00

Niestety nie mogę teraz programu odinstalować i pojawia się komunikat "Funkcja, której próbujesz użyć, znajduje się w niedostępnym zasobie sieciowym.
Kliknij przycisk OK, aby spróbować ponownie lub wprowadź alternatywną ścieżkę do folderu zawierającego pakiet "iTunes64.msi" w polu niżej".

#10 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 01 December 2015 - 20:39

Niestety nie mogę teraz programu odinstalować i pojawia się komunikat "Funkcja, której próbujesz użyć, znajduje się w niedostępnym zasobie sieciowym.
Kliknij przycisk OK, aby spróbować ponownie lub wprowadź alternatywną ścieżkę do folderu zawierającego pakiet "iTunes64.msi" w polu niżej".

Pobierz instalkę iTunes ze strony Apple i zainstaluj.

#11 kasik1984

kasik1984
  • 18 posts

Posted 01 December 2015 - 22:19

Niestety, ale wyskakuje tak sam komunikat jak przy próbie odinstalowania programu.

#12 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 02 December 2015 - 00:26

Niestety, ale wyskakuje tak sam komunikat jak przy próbie odinstalowania programu.

W takim razie coś masz posypane w systemie.

#13 kasik1984

kasik1984
  • 18 posts

Posted 02 December 2015 - 20:57

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie muszę się wybrać do informatyka.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users