Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[iPhone 6S] gubienie sieci

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 demoo

demoo
  • 42 posts

Posted 28 November 2015 - 12:05

Witam

Mam problem z moim iphonem 6s i zastanawiam się czy oddawać go na gwarancji. Mianowicie kilka razy dziennie (możliwe że więcej ale o tym nie wiem) iPhone całkowicie gubi sieć. Na początku znika 3G (lub 4G) i wszystkie "kulki" zasięgu są niewypełnione, potem pojawia się w tym miejscu "Brak sieci". Po ok 20-30 sekundach wszystko z powrotem wraca do normy. Trochę mnie to martwi. Raczej nie są to problemy z operatorem bo nie działyby się one tak często (btw jestem w Play).

Proszę o jakąś pomoc, poradę.

Pozdrawiam!

#2 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 28 November 2015 - 12:11

Spóbuj, w operatorze wyłączyć automat i ręcznie wybrać z listy (Play, Play(T-Mobile), Play(Orange), Play(Plus)), np. Play(T-Mobile) i zobacz jak będzie z zasięgiem....

#3 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 28 November 2015 - 13:17

Raczej nie są to problemy z operatorem bo nie działyby się one tak często (btw jestem w Play).

Biorąc pod uwagę, że to Play, to jak najbardziej problemy mogą być. Proponuję postestować na karcie innego operatora Orange bądź T-Mobile i jak tu będzie dobrze, to będzie wina dziadowskiego Playa.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#4 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 28 November 2015 - 14:26

Jeśli Play jest dziadowski, to który operator jest według Ciebie godny zainteresowania?

#5 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 28 November 2015 - 14:28

Orange lub T-mobile. Bo Plus i iP to tez sredni pomysl.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#6 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 28 November 2015 - 14:32

Dziękuję, pomyślę nad zmianą.....operatora.

#7 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 28 November 2015 - 16:31

Ustaw na początku tak, jak wyżej ktoś pisał sztywno Operatora na t-mobile i będzie korzystał tylko z ich nadajników. Ja tak zrobiłem i problemy z dziwnymi zanikami zniknęły. Telefon zawsze próbował się przełączać na nadajniki Playa nawet jak t-mobile miał lepszy zasięg. Teraz mam spokój i stabilny zasięg.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 28 November 2015 - 16:49

Dziękuję, pomyślę nad zmianą.....operatora.

Najpierw sprawdź czy to faktycznie wina operatora a nie iPhone, tak jak pisałem.

#9 Dzejefkej

Dzejefkej
  • 14 posts
  • SkądPolandia

Posted 28 November 2015 - 23:00

Ja osobiście play chwale sobie najlepiej ze wszystkich sieci. Zawsze mam zasięg, nawet w dziwnych miejscach :)

#10 dawikos

dawikos
  • 139 posts
Posted 28 November 2015 - 23:09

Play i iPhone to duet idealny ;) 

Wiele osób posiada taką konfigurację i problemów nie ma. Tak jak wyżej napisano - trzeba sprawdzić czy wina jest ze strony iP, bo w moim odczuciu tak jest.

Komputer MacBook Pro 13" 2020 M1
Telefon iPhone X

#11 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 29 November 2015 - 10:52

Ja osobiście play chwale sobie najlepiej ze wszystkich sieci. Zawsze mam zasięg, nawet w dziwnych miejscach :)

"Manie" zasięgu nie jest wyznacznikiem jakości. Co z tego, że masz 5 kropeczek jak dla dzwoniącego jesteś "poza zasięgiem" Co z tego, że masz 5 kropek jak jakość rozmowy jest w latach 90tych, co z tego że masz zasięg jak Ci zrywa rozmowy notorycznie i na koniec co Ci po zasięgu jak internet działa tak, że szybciej wrócisz do domu niż mail Ci się wyśle z załącznikami...

Tyle odnośnie OT, bo to dyskusja na inny wątek.

#12 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 29 November 2015 - 11:38

Dokładnie, w play czasami jest problem że mimo zasięgu dla dzwoniących jestem poza zasięgiem...

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#13 demoo

demoo
  • 42 posts

Posted 29 November 2015 - 20:59

Spóbuj, w operatorze wyłączyć automat i ręcznie wybrać z listy (Play, Play(T-Mobile), Play(Orange), Play(Plus)), np. Play(T-Mobile) i zobacz jak będzie z zasięgiem....

Ok, zmieniłem. Napiszę po kilku dniach czy pomogło.

#14 Div

Div
  • 13 posts

Posted 29 November 2015 - 21:55

w swoim iPhonie również mam karte z PLAY i kiedyś miałem podobny problem. Zauważyłem jednak, że jak przerzucę manualnie na Orange to wówczas jest błąd i brak sieci, zgłosiłem sprawę do Play i dopiero wtedy włączyli mi możliwość logowania do Orange (podobno teraz każdy użytkownik musi sam wyrazić chęć aby móc się łączyć z Orange). Zobacz czy u Ciebie jest podobnie :)

#15 demoo

demoo
  • 42 posts

Posted 07 December 2015 - 11:47

Niestety po wyłączeniu automatycznego wybierania i wybraniu Play (T-Mobile) dalej gubi zasięg kilka razy dziennie. Czy mogę coś jeszcze zrobić czy oddawać na gwarancji?

#16 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 07 December 2015 - 12:09

oddaj do serwisu. 

#17 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 07 December 2015 - 14:39

Niestety po wyłączeniu automatycznego wybierania i wybraniu Play (T-Mobile) dalej gubi zasięg kilka razy dziennie. Czy mogę coś jeszcze zrobić czy oddawać na gwarancji?

A sprawdziłeś z kartą innego operatora jak pisałem?

#18 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 08 December 2015 - 10:33

Nie wiem czy to problem iPhone'a. Ja mam Orange, i zdarzyło mi się, że 6 Plus stracił zasięg. Wymieniłem kartę i nie pomogło. W 6S też raz stracił mi zasięg. Więc zarówno usterka techniczna, jak i uszkodzona karta SIM raczej odpada. Z tym, że u mnie to baaardzo sporadycznie.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#19 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 08 December 2015 - 18:10

U mnie było podobnie, dopiero wymiana iP pomogła.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users