Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytanie odnośnie baterii iPad air2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 25 listopada 2015 - 21:47

Witam,mam pytanie odnośnie baterii w moim iPadzie air2.Kupilem go 2miesiace temu,nowy w zafoliowanym pudełku,Do teraz ma 66cykli ładowania i pojemność baterii wynosząca miedzy 88-90% w ibackupbot.Czy to normalne w iPadach ze pojemność tak szybko się pomniejsza?To mój 4 iPad w którym dzieje się to samo.Dodam ze moje poprzednie iphony miały po ponad 200-250 cyklach nadal 100%.Ladowarka jak i kabel z zestawu od Apple.

#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 listopada 2015 - 01:25

Nie, to nie jest normalne. Jak pojemność baterii spadnie poniżej 50% w okresie gwarancji - to powinni wymienić Ci na nowy, chyba że ... Twój iPad ma jakąś historię (np. wymieniany ekran). Już wiadomo, że w przypadku sprzętu Apple do którego nie ma oryginalnych nowych części na wolnym rynku - 'zafoliowane' ponownie wyglądające 'jak nowe' produkty kupowane poza autoryzowanymi salonami bywały już dawcami części.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 29 listopada 2015 - 17:46

Tablet kupiłem w Tmobile,wiec na pewno nie jest żadnym składakiem.Do tego jak się kupuje z polskiej dystrybucji w zafoliowanym pudełku z dowodem zakupu z sieci,to dawca chyba nie był.Nie rozmawiamy tutaj o frankensteinach.

#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 listopada 2015 - 23:50

W tym tempie spadku pojemności baterii to moim zdaniem nie wytrzyma 12m gwarancji. Warto wybrać sie do serwisu, żeby sprawdzili na diagnostyce czy bateria nie jest uszkodzona (jak jest to wymienią iPada) bo uzywanie z uszkodzoną moze być niebezpieczne.

Jak na diagnostyce bateria wyjdzie jeszcze OK , to zadbaj, żeby przynajmniej przez najbliższych parę miesięcy (zanim bateria nie spadnie <50% pojemności) nie miał zewnętrznych 'obić' bo wtedy trudno będzie wytłumaczyć, że 'ten typ tak miał od początku'

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#5 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 13:00

Postanowiłem odkopać temat.Wkrotce kończy mi sie gwarancja i zaniosłem iPada do serwisu.Programy pokazują juz pojemność baterii miedzy 78-83%.Czas pracy iPada rowniez sie skrócił.Serwis nie wykrył jednak żadnej usterki i stwierdził, ze bateria jest w porządku.Mozna coś z tym jeszcze zrobić,czy taka pojemność po 10,5 miesiącach oraz 249 cyklach jest taka jak powinna?

#6 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 14:21

Kup apple care za 150zl i spj spokojnie przez nastepny rok

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 lipca 2016 - 00:37

Postanowiłem odkopać temat.Wkrotce kończy mi sie gwarancja i zaniosłem iPada do serwisu.Programy pokazują juz pojemność baterii miedzy 78-83%.Czas pracy iPada rowniez sie skrócił.Serwis nie wykrył jednak żadnej usterki i stwierdził, ze bateria jest w porządku.Mozna coś z tym jeszcze zrobić,czy taka pojemność po 10,5 miesiącach oraz 249 cyklach jest taka jak powinna?

A jaką pojemność baterii pokazała diagnostyka w serwisie ?

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#8 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 29 lipca 2016 - 11:15

Nie uzyskałem niestety takiej informacji,jedynie ze diagnostyka nie wykazała żadnej usterki.

#9 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 lipca 2016 - 23:11

Pojemność baterii w iPadzie nie powinna spaść poniżej 80% do 1000 cykli ładowania.
http://www.apple.com...-and-recycling/

Jeżeli spadnie <80% w okresie gwarancji - to iPad jest wymieniany na nowego bezpłatnie.
Po upływie gwarancji też może być wymieniony z powodu baterii bezpłatnie - jeżeli bateria jest wadliwa, albo za ok. 600zł. - jeżeli bateria jest zużyta.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych