Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przydźwięk z mikrofonu IPhone 6s Plus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 LockDown

LockDown
  • 34 postów

Napisano 25 listopada 2015 - 00:19

Witajcie, chciałbym zapytać Was o mikrofon w funkcji aparatu i nagrywania filmów. Jak zaczynam odtwarzać film nagrany na telefonie słuchać w głośniku szum, przydźwięk, także dźwięki jakby zapisu danych - coś ala jak twardy dysk słuchać przez kartę dzwiękowa w komputerach. Druga sprawa jak włączę aparat i chce zrobić zdjęcie czy nagrać film słyszę ze z głośnika dolnego wydobywa się szum. Tez tak macie?

Użytkownik LockDown edytował ten post 25 listopada 2015 - 00:20

#2 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 25 listopada 2015 - 06:35

Nie jest to normalny objaw. Przy zwykłym odtwarzaniu muzyki też obserwujesz podobne problemy?

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#3 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 25 listopada 2015 - 09:52

W moim iPhonie 6s po wlaczeniu aplikacji aparatu takze slychac szum. Szum slyszalny jest tylko w momencie gdy przyloze iPhona do ucha.

Probowalem wymusic wyzej wspomniane problemy ze zjawiskiem "zapisu danycn ala twardy dysk". Niczego takiego nie odnotowalem. Filmy nagrane odtwarzaja sie bez zadnych zaklocen. Nigdy nie zwrocilbym na ten fakt uwagi gdyby nie Twoj wpis. 

Wydaje mi się, ze bedzie to ewidetnie wina softu. Sprobuje wrzucic bete. Zobaczymy co sie stanie :)

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#4 LockDown

LockDown
  • 34 postów

Napisano 25 listopada 2015 - 12:32

W moim iPhonie 6s po wlaczeniu aplikacji aparatu takze slychac szum. Szum slyszalny jest tylko w momencie gdy przyloze iPhona do ucha.

Probowalem wymusic wyzej wspomniane problemy ze zjawiskiem "zapisu danycn ala twardy dysk". Niczego takiego nie odnotowalem. Filmy nagrane odtwarzaja sie bez zadnych zaklocen. Nigdy nie zwrocilbym na ten fakt uwagi gdyby nie Twoj wpis. 

Wydaje mi się, ze bedzie to ewidetnie wina softu. Sprobuje wrzucic bete. Zobaczymy co sie stanie :)

Byłem dziś w Ispocie i zobaczyłem że ich Iphony także szumią z dolnego głośnika w trybie aparatu, natomiast w trybie panorama tego nie ma. Radzion - dobrze że napisałeś o przyłożeniu ucha - tego nie napisałem we wcześniejszym poście, wieć objaw jest ten sam. Co do tych trzasków i "zapisem danych ala twardy dysk" czy podobnie jak wzbudzają się głośniki od anten telefonu podczas nagrywanie filmu ...znalazłem przyczynę wstępną...moja obudowa ochronna na telefon Spigen Case Neo Hybrid. Gdy sama guma  jest założona w górnej części telefonu to pojawia się zjawisko trzeszczenia z mikrofonu...to takie stałe pykanie... więc jedno wielkie LOL.

Byłem dziś w Ispocie i zobaczyłem że ich Iphony także szumią z dolnego głośnika w trybie aparatu, natomiast w trybie panorama tego nie ma. Radzion - dobrze że napisałeś o przyłożeniu ucha - tego nie napisałem we wcześniejszym poście, wieć objaw jest ten sam. Co do tych trzasków i "zapisem danych ala twardy dysk" czy podobnie jak wzbudzają się głośniki od anten telefonu podczas nagrywanie filmu ...znalazłem przyczynę wstępną...moja obudowa ochronna na telefon Spigen Case Neo Hybrid. Gdy sama guma  jest założona w górnej części telefonu to pojawia się zjawisko trzeszczenia z mikrofonu...to takie stałe pykanie... więc jedno wielkie LOL.

Na zachodnim forum, gdzieś wyczytałem ze coś może być jeżeli chodzi o obudowy, nie wiem z czego dokładnie jest ta 'guma' , może ma jakieś drobiny metalu czy coś innego, może to powoduje zakłócenia anteny, a wtedy mikrofon coś wychwytuje. Jestem laikiem w temacie elektroniki więc strzelam w ciemno. Co do muzyki jak pytałeś Geble jest ok. Nie ma tego objawu. Tylko przy nagrywaniu filmów.

Pozdrawiam.

#5 dawcio142

dawcio142
  • 9 postów

Napisano 01 stycznia 2016 - 21:56

Identyczna sytuacja jest u mnie . Także na aplikacjach ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych