Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wygięty IPhone 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lukaniu94

Lukaniu94
  • 12 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 22:34

Miał ktoś taką sytuacje i może podzielić się wiedzą? Gdzie wymieniają takie IPhone mój nie ma żadnej ryski do tego ma ponad miesiąc.

#2 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 22:37

Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego!

Udaj się do Cortland najlepiej ;) Ewentualnie iMad/iSpot. Jak nie masz w mieście salonu to możesz zamówić przez internet i go kurier odbierze.

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#3 Lukaniu94

Lukaniu94
  • 12 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 23:04

Tak będę jechał do Katowic na dniach, ale słyszałem że to zależy ode serwisu czy wymienią czy nie.. :) I chciałem zapytać gdzie wy wymienialiście to możę podjechałbym do tego serwisu, gdyż w izone mi odmówiono i w idremie też :)

#4 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 23:08

Jak nie uda Ci się to ogarnij przez neta i prześlesz do Cortland Poznań ;) Tam powinno być okey ale jak chcesz mogę się ich zapytać jak to  wygląda.

#5 Lukaniu94

Lukaniu94
  • 12 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 23:30

Jeśli to nie będzie kłopot dla Ciebie to będę Ci wdzięczny :)

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 23:31

Miał ktoś taką sytuacje i może podzielić się wiedzą? Gdzie wymieniają takie IPhone mój nie ma żadnej ryski do tego ma ponad miesiąc.

Wszędzie, za odpowiednią opłatą. Uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji. Było na forum nie raz.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#7 Lukaniu94

Lukaniu94
  • 12 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 23:48

OleYeK mylisz się bo w Irlandii idziesz i w 5 minut dostajesz nowy telefon, bo one mają koło przycisków słabszy punkt w którym się wyginają. Dlatego było tak głośno w tej sprawie i jak czytałem tutaj posty to też niektórym oddają nowe tylko trzeba iść do odpowiedniego punktu ;)

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 23:51

OleYeK mylisz się bo w Irlandii idziesz i w 5 minut dostajesz nowy telefon, bo one mają koło przycisków słabszy punkt w którym się wyginają. Dlatego było tak głośno w tej sprawie i jak czytałem tutaj posty to też niektórym oddają nowe tylko trzeba iść do odpowiedniego punktu ;)

To o czym piszesz, dotyczyło iPhone 6 Plus a nie iPhone 6. Pokaż posty na forum, które dotyczyły iPhone 6, bo ja pamiętam takie, że ktoś poszedł i mu anulowali gwarancję i nic nie wywalczył nawet skargami w Apple. Byli tacy nawet, co mieli wygięte iPhone 5/5S...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#9 Lukaniu94

Lukaniu94
  • 12 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 23:54

http://myapple.pl/forums/topic/268535-wygi%C4%99ty-iphone-6/ proszę tutaj masz przykład. Przesiadłem się z samsunga bo myślałem że wygięcie telefonu w kieszeni to bzdura, bo jak ? Przekonałem się o tym na własnej skórze, niestety i jak nie rozwiąże tej sprawy to na tym zakończę swoją przygodę z Apple.. 

#10 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 22 listopada 2015 - 08:24

Miałem ostatnio taki egzemplarz z przesuniętą kamerą . Telefon był sporo wygiety, praktycznie była dziura miedzy LCD a obudową. Cortland wymienił telefon na nowy. Jednak podstawą wymiany był przesunięty aparat.

#11 Lukaniu94

Lukaniu94
  • 12 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 10:34

U mnie też jest znacznie wygięty ale jednak chyba nie ma przesuniętego aparatu, muszę zobaczyć jak go odbiorę. :)

#12 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 10:57

Tutaj jest informacja od Cortland ;)

"To są ciężkie i bardzo indywidualne sprawy, ponieważ Apple nie uznaje w ramach gwarancji wad kosmetycznych, a do takich zalicza się wygięcie. Tutaj konieczna jest diagnoza urządzenia w serwisie."

Ogólnie warto spróbować a jak nie w PL to gdzieś w AS na zachodzie ;p

#13 Lukaniu94

Lukaniu94
  • 12 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 13:29

Czyli chyba nic z tego nie będzie tutaj :/ No to zostaje mi tylko wysłanie go do Irlandii :/

#14 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2015 - 13:42

Apple nie uznaje w ramach gwarancji wad kosmetycznych, a do takich zalicza się wygięcie. 

Czyli co, jeśli wyjmiemy z pudełka nowy, wygięty telefon (bo Azjata miał nerwowy dzień), to nie wymienią go z racji kosmetyki? Przecież przesunięta przednia kamera, to też kosmetyka, podobnie jak obsikane ekrany i wypalone piksele.

#15 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 13:49

ja swojego bez problemu wymieniłem w Covent Garden w maju tego roku. Znów się wygięła ta 6-tka i tym razem będę się starał ją reklamować w Polsce. 6s plus na razie nie wykazuje żadnych znamion wygięcia a mam go od premiery.

#16 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 15:44

No i dlatego nigdy nie kupuje iPhonów bez S bo zawsze jakieś babole są a to się wyginają a to mają trefny przycisk usypiania. 6s się nie wygina. Następny mój telefon to też będzie 7s.

#17 Lukaniu94

Lukaniu94
  • 12 postów

Napisano 23 listopada 2015 - 23:24

Jutro już go będę miał, tylko nadal tego wygiętego.. A w środę podjadę z nim do Cortlandu zobaczymy co powiedzą..

#18 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 25 listopada 2015 - 00:22

Mi mojego wymienili w ESPO.

#19 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 26 listopada 2015 - 02:07

Podsumowując (cytując jednego z przedmówców): "Tutaj konieczna jest diagnoza urządzenia w serwisie."

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych