Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6 Plus czy 6s

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 studiomix

studiomix
  • 27 postów

Napisano 19 listopada 2015 - 12:40

Witam, mam autualnie iPhone 6 Plus i pojawiła sie możliwość kupienia w okazyjnej cenie iPhone 6s, czy warto sie przesiadać :)? W necie prawie nic nie znalazłem na temat takich porównań. Co najwyżej 6 plus vs. 6s plus. Wydaje mi sie, ze plusem bedzie możliwość odsprzedania go pozniej, w koncu to nowszy model, rownież aparat powinien byc na plus, a na minus wielkość ekranu. Ktoś moze Doda cos od siebie? Moze ktoś ma bezpośrednie doświadczenie?;) pozdrawiam

#2 Dastia

Dastia
  • 907 postów

Napisano 19 listopada 2015 - 12:42

Pewnie, że warto, w końcu to nowszy model ;) Ale jeśli wolisz większe ekrany to może zaboleć trochę. Ja sobie nie wyobrażam już powrotu do wielkości 5S  :ph34r:

iPhone 14 PRO Max

#3 studiomix

studiomix
  • 27 postów

Napisano 19 listopada 2015 - 13:21

dzięki z odp. chociaż chciałbym poznać więcej konkretów bo samo to, że to nowszy model mnie nie przekonuje :) z IP6+ jestem bardzo zadowolony, bateria trzyma na luzie 2 dni, chociaż i tak z przyzwyczajenia ładuje codziennie, ale w razie czego jak tego nie zrobie to jest świetna. Aparat jest ok, chociaż nie pogarziłbym lepszym, wielkość mi odpowiada, ale 4.7 powinno byc nieco łatwiejsze w obsłudze jedną ręką. Nowszy procesor i więcej ramu z 6s jest spoko. No i przyszłościowa sprzedaż byłaby korzystniejsza. Tego pewnie bym teraz sprzedał za 2300, może 2400, a IP6s mam okazje wziąć za 2250 to chyba się opłaca :)

#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 19 listopada 2015 - 19:58

dzięki z odp. chociaż chciałbym poznać więcej konkretów bo samo to, że to nowszy model mnie nie przekonuje :) z IP6+ jestem bardzo zadowolony, bateria trzyma na luzie 2 dni, chociaż i tak z przyzwyczajenia ładuje codziennie, ale w razie czego jak tego nie zrobie to jest świetna. Aparat jest ok, chociaż nie pogarziłbym lepszym, wielkość mi odpowiada, ale 4.7 powinno byc nieco łatwiejsze w obsłudze jedną ręką. Nowszy procesor i więcej ramu z 6s jest spoko. No i przyszłościowa sprzedaż byłaby korzystniejsza. Tego pewnie bym teraz sprzedał za 2300, może 2400, a IP6s mam okazje wziąć za 2250 to chyba się opłaca :)

W 6+ "na plus" jest przede wszystkim bateria, bateria i jeszcze raz bateria. Poza tym: stabilizacja optyczna przy robieniu zdjęć (której o zgrozo nie wrzucili do 6s) i oczywiście wielkość ekranu / rozdzielczość / większa gęstość pikseli tworzących obraz. Czasem przydaje się też rozszerzona klawiatura w trybie poziomym (itp. fukcje).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#5 studiomix

studiomix
  • 27 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 22:26

Witam, mam już w domu 6s, narzeczona wzięła jednego i miałem okazje go porównać ze swoim 6 plusem. Na korzyść 6s przemawia na pewno aparat, szczególnie kiedy jest ciemno zdjęcia są wyraźniejsze i jaśniejsze. Oglądane te same filmy też ładniejsze i wyraźniejsze są na 6s. Baterii jeszcze nie porównywałem, ale wydaje mi się, że jak dla mnie pewnie bę∂zie wystarczająca bo w 6+ pod koniec dnia mam 75% kiedy odłączam po nocy ;) no to pewnie przejde na 6s. Jeżeli ktoś jeszcze chciałby dorzucić swoje trzy grosze to chętnie wysłucham. Pewnie wrzuce nie długo 6s i starego 6 plusa w dziale sprzedaż. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych