Witam. Mając mało zajęcia w pracy postanowiłem poszukać informacji odnośnie jailbreak na mojego iphone 5s. Wcześniej miałem Android-a i tak po prostu robiło się root, wgrywało Custom Recovery, ściągało nowy ROM, wgrywało i mogłem się cieszyć zmodyfikowanym telefonem, oraz mogłem instalować aplikacje które wymagały zgody root-a.
Przesiadając się na Iphone, wiedziałem że jailbreak to coś podobnego, lecz nie wiedziałem do końca co to jest. Dzisiaj troszkę znalazłem informacji na ten temat lecz oparte były one albo na starszych wersjach iOS, lub na iPhone 6 i wyżej. Ogólnie można powiedzieć, że jest to ,,ucieczka z więzienia" apple, czyli po tym zabiegu będę miał większą personalizację sytemu itd. No właśnie ale co więcej ? Aha i co to jest : semi jailbreak ?
I tutaj pytanie do użytkowników takich jak ja, czyli posiadających iPhone 5s, iOS 9.1 który zrobili u siebie jailbreak. Jak to właściwie z tym jest? Czy opłaca się wgl takie coś robić ? Widziałem, że gdy wykonam jailbreak to utracę gwarancję ? Oraz czy mógłbym wtedy pobierać pliki bezpośrednio na telefon? Ponieważ nie wiem czy bardziej dogłębnie interesować się tym tematem czy ednak to sobie odpuścić.
Będe wdzięczny za rzetelne odpowiedzi, ponieważ bardzo interesuje mnie opinia w tym temacie.
Użytkownik kamcio100 edytował ten post 19 listopada 2015 - 11:47