Witam mój iphone5 nie włącza się, nie ładuje się i przez ładowarkę sieciową i przez pc, iTunes wykrywa telefon w trybie awaryjnym lecz próba odtworzenia kończy się błędem 4014, program rozpakowuje oprogramowanie, później jest komunikat "Czekam na Iphone'a" i jest dźwięk odłączający telefon od PC, jeszcze raz wprowadzam telefon w tryb awaryjny i wyskakuje właśnie błąd 4014. Wymiana baterii nic nie dała. Nie wiem co to może być. Pomocy

Iphone 5, nie włącza się, nie ładuje się, iTunes błąd 4014
Napisano 13 listopada 2015 - 16:54
Napisano 13 listopada 2015 - 16:58
Uszkodzona płyta. Raczej nie do naprawy.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 13 listopada 2015 - 17:40
Tylko że komputer widzi telefon. Gdyby była uszkodzona płyta to chyba by nawet pc nie widział telefonu
Napisano 13 listopada 2015 - 19:06
Szanowny kolego , jeżeli nie masz o czymś pojęcia to najlepiej się nie wypowiadać , to że masz komunikacje iP z PC nic nie oznacza, może tylko tyle że uklady komunikacji z PC i procesor pracują , uszkodzń płyty przy błędzie 4014 może być kilkanaście, zaczynając od Pamięci NAND po uszkodzenia np. czujnika zbliżeniowego, zawilgocenie ukladów np. kompasu itd...... , blad 4014 oznacza że PC nie otrzymuje prawidłowej odpowiedzi od iP i przerywa wgrywanie oprogramowania , dlaczego odpowiedz jest nieprawidłowa i co jest uszkodzone na płycie to już musi stwierdzić dobry technik w serwisie i mam tu na myśli dobry serwis GSM mający duże doświadczenoe w naprawach iphone , mam nadzieję że prawidłowo wprowadzasz go w DFU , bateria sprawna i naładowana bo to podstawa , kabel sprawny i oryginalny , najnowszy itunes , zobacz na innym komputerze , trzeba wszystko po kolei eliminować , na forum raczej nie dostaniesz gotowej recepty
Napisano 13 listopada 2015 - 21:18
Tylko że komputer widzi telefon. Gdyby była uszkodzona płyta to chyba by nawet pc nie widział telefonu
Jak wiesz lepiej, to po co nam głowę zawracasz pytaniami na forum?
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych