Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 5, nie włącza się, nie ładuje się, iTunes błąd 4014

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sebastian Główczak

Sebastian Główczak
  • 7 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 16:54

Witam mój iphone5 nie włącza się, nie ładuje się i przez ładowarkę sieciową i przez pc, iTunes wykrywa telefon w trybie awaryjnym lecz próba odtworzenia kończy się błędem 4014, program rozpakowuje oprogramowanie, później jest komunikat "Czekam na Iphone'a" i jest dźwięk odłączający telefon od PC, jeszcze raz wprowadzam telefon w tryb awaryjny i wyskakuje właśnie błąd 4014. Wymiana baterii nic nie dała. Nie wiem co to może być. Pomocy

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 listopada 2015 - 16:58

Uszkodzona płyta. Raczej nie do naprawy.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 Sebastian Główczak

Sebastian Główczak
  • 7 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 17:40

Tylko że komputer widzi telefon. Gdyby była uszkodzona płyta to chyba by nawet pc nie widział telefonu 

#4 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 13 listopada 2015 - 19:06

Szanowny kolego , jeżeli nie masz o czymś pojęcia to najlepiej się nie wypowiadać , to że masz komunikacje iP z PC  nic nie oznacza, może tylko tyle że uklady komunikacji z PC i procesor pracują , uszkodzń płyty przy błędzie 4014 może być kilkanaście, zaczynając od Pamięci NAND  po uszkodzenia np. czujnika zbliżeniowego, zawilgocenie ukladów np. kompasu itd...... , blad 4014 oznacza że PC nie otrzymuje prawidłowej odpowiedzi od iP i przerywa wgrywanie oprogramowania , dlaczego odpowiedz jest nieprawidłowa i co jest uszkodzone na płycie to już musi stwierdzić dobry technik w serwisie i mam tu na myśli dobry serwis GSM mający duże doświadczenoe w naprawach iphone , mam nadzieję że  prawidłowo wprowadzasz go w DFU , bateria sprawna i naładowana bo to podstawa , kabel sprawny i oryginalny , najnowszy itunes , zobacz na innym komputerze , trzeba wszystko po kolei eliminować , na forum raczej nie dostaniesz gotowej recepty    

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 21:18

Tylko że komputer widzi telefon. Gdyby była uszkodzona płyta to chyba by nawet pc nie widział telefonu

Jak wiesz lepiej, to po co nam głowę zawracasz pytaniami na forum?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych