Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Szalejący gładzik / MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2013)

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 gembs

gembs
  • 1 posts

Posted 12 November 2015 - 23:58

Witam,

Od kilku dni mam problem z gładzikiem w Mac-u. Pojawiają się momenty, kiedy zaczyna szaleć - zupełnie nie działa, a myszka lata po ekranie jak chce nawet bez dotykania. Po podłączeniu zewnętrznej myszki sytuacja na chwilę się uspakaja, lecz po chwili sterowania zewn. myszką zaczyna dziać się to samo (jednak w mniejszym stopniu) - więc wynikałoby z tego, że nie jest to do końca wina gładzika?

Proszę o pomoc, może ktoś zetknął się z podobnym problemem. Próbowałam znaleźć podobne tematy na forach, ale nie doszłam do takiej sytuacji. 

Komputer na pewno nie został zalany, jest raczej zadbany. Często miewałam problem z brakiem pamięci, jednak teraz jest jej wystarczająco dużo i wszystko poza tym działa sprawnie. Co może być przyczyną takiego zachowania myszki? :(

#2 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 13 November 2015 - 00:48

Stawiam jednak na gładzik. Czasem takie efekty dawała puchnąca bateria (kiedy jeszcze nie widać odkształceń na zewnątrz a już "naciska" od spodu na gładzik) - ale Twój MB chyba za młody na zużycie baterii.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 13 November 2015 - 11:51

Proponuje udać się do serwisu na czyszczenie gładzika. 

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users